featured

Refika Anadol’un ”Makine Hatıraları: Uzay” Sergisi, Online Olarak Türkiye ile Buluşuyor!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) desteğiyle İstanbullularla sunulan Refik Anadol’un “Makine Hatıraları: Uzay” sergisi, online olarak izlenebilecek. Serginin ana sponsorlarından Kültür AŞ, online platform üzerinden 15 gün boyunca koleksiyondaki tüm eserleri deneyimleme imkanı sunuyor.

İBB’nin özel destekçisi olduğu, iştiraklerinden Kültür AŞ’nin ise ana sponsorları arasında yer aldığı Refik Anadol’un “Makine Hatıraları: Uzay” sergisi, 19 Mart – 26 Nisan arasında Plevneli Dolapdere’de sanatseverlerle buluşmuştu. Pandemi koşullarında limitli sayıda ziyaretçi ağırlanan serginin kapısında kapanış gününe kadar uzun kuyruklar oluşmuş, birçok insan ise sergiyi göremeden geri dönmüştü. Sanatseverlerle ücretsiz buluşması sağlanan serginin hem daha çok İstanbullu hem de Türkiye genelindeki sanatseverler tarafından deneyimlenebilmesi için yeni bir çalışma daha yapıldı. Buna göre Kültür AŞ’nin “Kültür.İstanbul YouTube” hesabında “360 Derece Sergi Turu” ve “Tam Sergi Turu” başlıklarında iki özel video yayınlanarak, sergi sanal gezi ile görmek isteyen herkesin ziyaretine açıldı.

İki Video ile Sanal Ortamda Gezi Yapılabilecek!

Kültür.İstanbul YouTube hesabından izlenebilen “360 Derece Sergi Turu”nda serginin katları arasında gezinti yapma imkanı sunuluyor. Sergi, ziyaretçinin tamamen kendi bakış açısıyla deneyimlenebilecek. Bilgisayar, cep telefonu ya da tabletlerden hiçbir ek özellik ya da donanım gerekmeksizin videodaki yönlendirmelerle sergi alanında hareket ederek, koleksiyondaki eserler görülebiliyor. 360 Derece Sergi Turu’nu akıllı telefon ya da tabletleri ile deneyimleyenler ise cihazlarını hareket ettirerek veya tuşlara dokunarak ziyaretlerini gerçekleştirebiliyor.

Kültür AŞ’nin YouTube hesabından ulaşabilen “Tam Sergi Turu”nda ise katlar tek tek gezilebiliyor. Ayrıca eserlerle ilgili bilgiler de Refik Anadolu’un kendisinden dinlenebiliyor. Refik Anadol “Makine Hatıraları: Uzay” sergisinin bu iki farklı deneyim videosu, Kültür AŞ’nin Kültür.İstanbul YouTube hesabında 16 Mayıs Pazar gün sonuna kadar izlenebilecek. Linkler ise şu şekilde; 

360 Derece Sergi Turu: https://www.youtube.com/watch?v=2YUssC5yD7w

Tam Sergi Turu: https://www.youtube.com/watch?v=5JSBv3iJ-bU

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!