featured

Kendin Yap Videosu Örnekleri | DIY Kendin Yap İçerik Modelleme

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kendin yap videosu hazırlarken amacınız hem izlettirme hem de doğru bilgi olmalıdır. Amaç sapması olan içerikleri genellikle Google algoritması, Youtube içerik şartları ve diğer arama motorları sevmeyebilir. Herkesin kullanacağı malzemelerde bir standart olmadığı için görünürlük ve kazanç noktasında da standart oluşturulamamaktadır.

1. Kendin Yap Dekorasyon Videosu Nasıl Hazırlanmalı?

YouTube video

Dekorasyon kapsamına giren konuda görseller ön plana çıkmalıdır. Olabildiğince temiz görsellerle gözü yormadan kendin yap fikirleri vermelisiniz. İçeriğinizin amaca yönelik net olması da son derece önemlidir. Konu içerikleriniz net olmalı ve minimal düzeyde odaklanmış bir konudan yürümelidir.  Salon dekorasyonu, mutfak malzemesi dolap toparlama gibi konular sıkça izlenen konulardandır.

2. Kendin Yap Okul Eşyaları

YouTube video

Okul kalemliklerini kendi evinizdeki malzemelerle hazırlayabilirsiniz.  Beslenme çantaları, masa üzeri kalemlikler veya istediğiniz diğer eşyaları dilediğiniz ürünle yapabilirsiniz. Anlaşılır videolar için kullandığınız video kesme ve düzenleme programı iyi olmalıdır.

Uygulama sıkıntısı olanlar için birçok kendin yap videosu izlemek pratik fayda sağlayabilir. Anahtar kelimelerinizi doğru şekilde seçmelisiniz. Çünkü arama hacmi az bir anahtar olabilir. Özellikle salgın döneminde okulla bağlantı azaldığı için bu tür videolara ilgi azalmış olabilir.

3. DIY Hobi Videoları

YouTube video

Pandemi koşullarını da dikkate alarak kendin yap hobi video listesi hazırlayabilirsiniz. Konu açısından epey fazla malzeme bulmanız mümkündür. Hobi kapsamını kendiniz de belirleyebilir, ilgi alanınıza göre odaklayarak video çekmelisiniz.

Becerikli olduğunuz konu listesi çıkarabilirsiniz. Güncel içerikleri sürdürmek için bu önemlidir. Kategoriyi seçerek konu listeleri oluşturmanız faydalı olacaktır. Hobi video içeriklerini çeşitlendirirken kategori dışarısına çok çıkmamaya dikkat etmelisiniz.

4. Kendin Yap Takı Videoları

YouTube video

Kendin yap takı videoları en eğlenceli video türlerinden biridir. Takı yapmayı seviyorsanız sayısız çeşit kullanarak avantajlı video içerikleri oluşturabilirsiniz. Küpeler, kolyeler için ana malzeme bulacağınız yerleri iyi ayarlamak gerekmektedir. Takıları yaparken yukarıdan çekimle işlem yapılmalıdır. Zemini düz beyaz, açık renklerde seçmek faydalı olacaktır.

5. Kendin Yap Maket Çeşitleri

YouTube video

Maketler birçok obje üzerinden hazırlanabilen ürünlerdir. Bir ulaşım aracı maketi, ev, bina, iç dekor maketleri dikkat çekmektedir. Maketler kısmen eskimeye müsait bir konu olduğu için hangi malzemeyi maket olarak hazırlayacağınıza Google arama kriterleri doğrultusunda karar verebilirsiniz. Birçok platform üzerinden en popüler anahtar kelimelere göre maket türlerini bulabilirsiniz.

Uçak ve gemi maketleri, geometrik şekillerden oluşan maketlerin desenlerini sade seçmelisiniz. Renk seçimlerinde karmaşa olmamalıdır.

6. Kendin Yap Fotoğraf Albümü

YouTube video

Kendin yap fotoğraf albümü dış kapak çeşitleri ve iç bölüm oluşumlarına göre zorlayıcı bir konu olabilir. Albüm yerine sosyal medya gibi güncel teknoloji konularıyla bağdaştırılan bir video içeriği oluşturulabilir. Fotoğraflarınızı nasıl kendiniz değiştirebilirsiniz gibi bilgi içerikleri olabilir.

Geleneksel fotoğraf albümü yapmak isteyenler süsleme şeklinde değerlendirebilir. Albüm süsleme sanatı ayrı bir dal olarak dikkat çekici bir konu sağlayabilir. Kendin yap albümlerini desenlerle hazırladığınızda oldukça güzel konular ve görüntüler çıkarabilirsiniz.

7. Kendin Yap Hediye Ürünler

YouTube video

Hediyelik eşyaları kendiniz yapabilirsiniz. Anneler günü özel ürün satılan yerlerden model alarak kendin yap projesi takı vs. hediyelik de oluşturulabilir. Bütçe ve seçimler kendinize göre değişebilir. 

8. Kendi Evini Kendin Yap | Balkon Süsleme Kendin Yap

Kendi evinizi inşa etmek, birçok kendin yap videosu için en dikkat çekici konulardan biridir. Yurt dışı kaynaklı birçok video içeriğinde de doğal malzemeleri kullanarak güzel yapılar kurulan içerikleri sıkça görebilirsiniz.

Karavan içi düzenleme, çukur içlerine ev yaşam alanları vs. gibi konular idealdir. Balkonlu bir karavan dekorasyonu da dikkat çekici olacaktır. Taşınabilir, sürülebilir evlerde dekorasyon daha da sıkıştırılmış hale dönüşebilir. https://tr.pinterest.com/pin/230809549630291542/ linki üzerinden de detaylara bakabilirsiniz.

DIY Ne Demek? Kendin Yap Projeleri Neden Bu Kadar Seviliyor?

“Do It Yourself” kısaltması olarak da bilinen kendin yap DIY projeleri pratik bilgiler vermesi nedeniyle oldukça keyiflidir. İzlemesi keyifli birçok videoda kendin yap içeriklerini de bulabilirsiniz. Hayatı renkli hale getiren çözümler için keyifli öneriler alarak gününüzü güzelleştirebilirsiniz.

Kendin Yap Tarzı Ne İfade Ediyor?

Genel olarak kendi üretiminizi kendiniz yapmak şeklinde alışkanlıklarınız varsa kendin yap tarzını benimsemişsiniz demektir. Teknolojik açıdan alt yapıyı hazırlamak ve bu yaşam tarzını video üzerinden kazanca çevirmek daha da avantaja dönüşebilir.

Bahçe Ev Dekorasyon Fikirleri için Kendin Yap Modeli Oluşturmak

Trendyol satış noktaları üzerinden bahçe dekorasyon kendin yap fikirleri için model oluşturabilirsiniz. Modeli iyi oluşturmak video çekimi yaparken dikkat edilmesi gereken en kritik konulardan biridir. Model oluşturacağınız alanı kendiniz belirleyebilirsiniz.

Banyo Yenileme Kendin Yap Modelleri Nereden Oluşturulur?

Banyo yenileme kendin yap fikirleri https://tr.pinterest.com/acarturkvildan/banyo-yenileme/  platformuyla modellenebilir. Fotoğrafları seçtikten sonra videosunu nasıl yapacağınız kısmına geçmelisiniz.

Onedio Kendin Yap Fikirleri | Kendin Yap Sitesi

Onedio kendin yap fikirleri üzerinden model seçeneklerini inceleyebilirsiniz. Saksı nasıl yapılır gibi konu içeriklerini de takip ederek video hakkında bilgi alabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!