featured

Türk Kadını Özellikleri Nelerdir | Yabancıların Türk Kadını Hayranlığı Nereden Geliyor? 5 Maddede Türk Kadınına Dair Tüm Merak Edilenler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk kadını özellikleri nelerdir? Aslında bu konuda hepimiz oldukça kapsamlı bilgi sahibiyiz. Ancak eksik olduğumuz noktalarda yok değil. Tük kadını, geçmişten günümüze sahip olduğu yetiler ve başarıları sebebiyle muazzam bir varlık. Peki hayatımızın bu kadar merkezinde olan Türk kadının özellikleri neler? Yabancılar Türk kadını hakkında neler düşünüyor? İşte tüm detaylar!

Türk Kadını Özellikleri | Eski Türklerde Kadına Ne Denir?

Türk kadını özellikleri hakkında bilgi vermeden önce ilk olarak eski Türklerdeki kadınlardan genel olarak bir bahsedelim. Eskiden kadınlara halk arasında hatun adı veriliyordu. Eski Türklerde de kadınlar şimdiki zamandaki gibi ailenin temel görevlerini gören varlıklar olarak ön plana çıkıyordu.

Devlet idaresinde kadına da büyük önem gösterilir, birçok konu kadınlara danışılırdı. Savaşlarda hakanların yanında yetiştirilen Eski Türk kadını özellikleri arasında silah kullanmada bulunuyordu. Fedakarlığı ve kararlılığı ile tanınan Türklerde kadın eski zamanlarda savaşçı ve inatçı ruhunu kusursuz bir şekilde yansıtabiliyordu.

1- Türk Kadını Fiziki Özellikleri Nasıl ? Türk Kadını Güzel Midir?

Peki Türk kadını fiziki özellikleri nasıl? Dilerseniz ilk olarak Türkiye’nin en güzel kadınları listesi yazımızı okuyabilirsiniz. Türk kadınları ırk bakımında ortalama bir vücut hatlarına sahiptir. Özellikle bel kısımlarının inceliği, kalça ve basen bölgesinin kalınlığı oldukça dikkat çekicidir. Göğüs bölgeleri genellikle daha küçük ve sarkmaya meyillidir. Büyük çoğunluğu açık tenlidir.

Dalgalı ve koyu tonlu saçların yoğun görüldüğü Türk kadınlarında, genelde düz burun tipi yaygındır. Köşeli olmayan Türk kadını yüz hatları, minyon bir görünüm sunar. Dar olmayan alınları ve birbirine uzak iri gözler, Türk kadınlarını çekici bir noktaya taşımaktadır. Yuvarlak yüzleri, yüzlerinin daha tombul ama güzel görünmesine neden olur.

Türk kadını özellikleri bakımından ortalama 1.60 boyunda ve 60-65 kg ağırlığındadır. Türk kadını güzel midir? Türk kadını kendine has doğal bir güzelliğe sahiptir. Diğer ülkelerin kadınları gibi birbirine benzeme oranları yüksek olmadığı için, her biri farklı bir duruş sergileyebilmektedir.

2- Türk Kadınlarının Karakteristik Özellikleri Nelerdir?

Türk kadınlarının karakteristik özellikleri nelerdir? Türk kadını genellikle eşini çocuğu gibi görecek kadar fedakar ve sevgi doludur. Bu fedakarlığı bazen kendisinden çok şey kaybetmesine neden olmaktadır. Saçını süpürge etmek uğruna hayatını yaşayamayan Türk kadını özellikleri arasında belki de en kötüsü budur. 

Fazla fedakarlık yapması hayata yetişememesine ve giderek kendine bakmamasına neden olur. Türk kadını özellikleri arasında nazlı olması sebebiyle trip ve kaprislerinin fazla olduğu da bilinmektedir.

YouTube video

Türk kadınının kötü sayılabilecek bir diğer özelliği ise hemen her durumu sorgulamasıdır. Her konunun en ince detayına kadar bilmek istemesi, onun dönem dönem üzülmesine neden olabilir.

Bu nadide kadınlar yardımseverlik, birlik ve beraberlik konularında Tüm ırklara deyim yerindeyse taş çıkarabileceklerdir. Cesur olan kadınlarımız evlatları, eşleri ve sevdikleri karşısında canını dahi sorgusuzca verebilir. Sevme konusunda oldukça gözü kara oldukları aşikardır.

3- Türk Kadını Genel Özellikleri | Tipik Türk Kadını Özellikleri Nelerdir?

Türk kadını genel özellikleri baz alındığında büyük bir kısmının enerjisinin yüksek olduğu söylenebilir. Türk kızları ve kadınları konuştuklarında cıvıl cıvıl oldukları için hemen herkesi etkileyebilir.

Genel olarak hepsinin çocukluk döneminden bu yana büyük bir evlilik hayali bulunur. Kariyer noktasında tıkanmayan pek çok Türk kızı, ortalama sayılabilecek 23-25 aralığında yaşamını sevdiği ile birleştirir. 

Neredeyse tamamı aşırı kıskançtır. Bu kıskançlık duygusu kimi zaman sevdikleri konusunda devreye girerken, kimi zaman kendi aralarında sınırlı kalır. Ancak eşlerine kusursuz denilebilecek derecede sadakatleri bulunmaktadır. Bu sadakat eşlerinin her durumda yanında olabilmek için yeterlidir. Türk kadını özellikleri arasında peşinden koşturmaktan hoşlanmakta vardır.

Evli olsun ya da olmasın trip atayım ve karşımdaki kişi benimle iyi olmak için uğraşsın tavrı, belki de yalnızca Türk kadınına özgü olacaktır. Çalışan Türk kadınları işini sahiplenmekten fazlasıyla hoşlanır. Büyük bir çoğunluğu, işine fazlasıyla önem vermekte ve iş anlamında bir yere gelebilmek adına büyük çaba sarf etmektedir.

4- Türk Kadını Özellikleri Konusunda Hiç Bilinmeyenler

Türk kadını özellikleri konusunda hiç bilinmeyenlerde elbette yok değil! Türk kadını oldukça utangaçtır. Sevgisini sözel olarak ifade edememesinin en önemli sebebi aslında budur. Ancak bunu davranış ve düşünceleri ile fazlasıyla gösterebilecektir. Son derece adaletli olan Türk kadınları bu adaleti sıklıkla çocukları üzerinde gösterir.

Onlara olan sevgisi, tavrı hatta zaman zaman kayırmaları bile ne kadar adaletli bir anne olduğunu gösterir. Ancak bu adalet sebebiyle, evlatları gözüyle bakıldığında çoğu zaman adaletsiz görülebilir. Türk kadını özellikleri içerisinde bir diğeri cinselliğe olan yaklaşımlarıdır. Türk kadınları cinselliği yaşanması gereken bir zorunluluk olarak görür.

Buda eşleri ile olan duygusal bağın gün be gün zayıflamasına neden olur. Onlar için fanteziler, cinsellik sırasında özel istekler ya da cinsellik teklifi söz konusu bile değildir.

Çoğunlukla cinsellik konusunda eşine uyum sağlar ve eşinin isteklerinin dışına çıkmaz. Türk kadını özellikleri arasında yer alan bu davranışlar, eşlerinin kendisinden uzaklaşmasına ve hatta aldatılmalara bile sebebiyet verebilmektedir.

5- Bonus: Yabancıların Türk Kadını Hayranlığı Var mı? Bu Hayranlık Nereden Geliyor?

Yabancıların Türk kadını hayranlığı var mı? Yabancılar Türk kadınlarına ayrı bir ilgi duymaktadır. Batılı ülkelerde kadınların büyük bir kısmı relax bir yaşam sürmektedir. Özellikle ikili ilişkilerde fazlasıyla rahat davranmaları, erkeklerin ilişkide aradığını bulamamasına sebep olabilir. Ancak durum Türk kadınlarında oldukça farklıdır.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi Türk kadını özellikleri bakımından eşlerine son derece sadık ve onlara olan sevgisi sebebiyle fazlasıyla kıskançtır. Kendi ülkelerinde bu denli bir ilişki ile karşılaşamayan yabancı erkekler bu durumdan hoşlanabilir. Buda Türk kadına olan ilgisini artıran nedenler arasındadır. 

Amerika gibi Avrupa ülkelerinde kadınların büyük bir kısmı hem boy hem de kilo bakımından oldukça iridir. Bunun yanı sıra hemen hepsi açık renk tonu saçlar, renkli gözler ve açık renk tene sahiptir.

Ancak Türk kadını özellikleri birbirinden farklıdır. Kardeşlerin kardeşe benzemediği düşünüldüğünde farklı ten rengi, saç rengi, daha fit vücut görünümleri yabancıları Türk kızlarına itmeye yetecektir. Yapılan araştırmalara göre ülkemizde yabancı erkek- Türk kızı ve Türk erkeği- yabancı kadın ilişkilerinin çoğunlukla uzun ömürlü olduğu sonucuna ulaşılabilmektedir. Türk sevgilileri olan yabancı ünlüler kimler sorusunun yanıtını merak ediyorsanız, bu yazıyı okuyabilirsiniz. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!