featured

Gül Suyu Sivilce Geçiriyor, Tıkanmış Gözenekleri Açıyor | Gül Suyu Sivilce İzlerini Geçirir mi | Gül Suyu Sivilce Maskesi Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gül suyu sivilce geçirir mi, güneş ve sivilce lekeleri için gülsuyu kullanmak işe yarar mı? Gül suyu faydaları nelerdir? Gül suyu tonik nasıl kullanılır? Gül suyu sivilceleri kaç günde geçirir? Gül suyu sivilce için nasıl kullanılır? Gül suyu sivilceye iyi gelir mi? En iyi gül suyu markası nedir? Eğer siz de bu soruların cevaplarını arıyorsanız buyurun yazımıza. İşte, cilt bakımı, sivilce, cilt lekeleri ve gül suyu bakımı hakkında merak edilenlerin cevapları… 

Gül Suyu Sivilce Geçirir mi | Gül Suyu Sivilce için Nasıl Kullanılır?

Gül suyu faydaları nedeniyle cilt bakımına önem veren kişiler tarafından kullanılıyor. Özellikle de cilt bakımına önem veren kadınlar, gül suyu ile cilt bakımı ve cilt temizliği yapmayı rutin haline getirmiş durumda. Sivilceye meyilli yağlı cilt sahibi olan kişilere de pek çok cilt bakımı uzmanı saf gül suyu kullanmasını öneriyor. Bu noktada gül suyu sivilceleri geçirir mi sorusunu yanıtlamak gerek. Eğer doğru gülsuyu ve doğru uygulama yapılırsa cildi sivilcelerden arındırmak, sivilce oluşumunu önlemek mümkün.

https://www.youtube.com/watch?v=cp7NxnlJ0tc

Gül suyu sivilceleri kaç günde geçirir sorusunun yanıtı da oldukça değişken. Eğer düzenli cilt bakımı düzenli yapılırsa, beslenme alışkanlıklarına da dikkat edilirse sivilcelerden kurtulmak mümkün. Ancak hızlı ve mucizevi bir sonuç alınamayacağını da baştan bilmek gerekiyor. Çünkü yalnızca cilt temizliğine dikkat edilir ve gülsuyu ile cilt temizliği düzenli yapılırsa olumlu sonuca ulaşmak mümkün.

1 – Gül Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir? Neden Gülsuyu Kullanmalı?

Güzel kokusunun yanı sıra gülsuyu, cildi nemlendirme ve cildi kirlerden arındırma özelliğine sahip. Doğal gülsuyu yani saf gülsuyu kullanıldığı ve gülsuyu uygun ortamda saklandığı takdirde cilt üzerine oldukça etkili. Buzdolabında saklanan gül suyu, nemlendirme özelliği ile birlikte soğuk olarak cilde uygulandığında kan dolaşımını hızlandırıyor. Yani cildin temizlenmesini sağlayan gül suyu bu sayede doğal bir canlılık da kazanıyor.

YouTube video

Gül suyu sivilce oluşumunun önlenmesinde etkili ancak tek yararı da bu değil. Nem dengesini kaybeden cilt, gülsuyu ile nemini yeniden kazanabilir. En iyi gözenek sıkılaştırıcı gülsuyunun faydaları kısaca şunlar:

Ciltteki şişkinliği alırCiltteki kızarıklık alırCildin kurumasını önlerCilde doğal bir ışıltı ve canlılık kazandırırDolmuş ve tıkanmış gözenekleri açarSivilceleri kurutur

2 – Gül Suyu Leke Yapar mı?

Gül suyu faydaları nedeniyle tercih ediliyor ancak gülsuyunun zararları yok denecek kadar az. Eğer cildinizin gülsuyuna karşı alerjisi yoksa gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Çünkü her cilt tipi için uygunluk taşıyor. Ancak cilt bakımında temkinli olmak isteyen kişiler gül suyu leke yapar mı merak ediyor, gül suyu sivilce izlerini geçirir mi araştırıyor.

YouTube video

Eğer yüzde yüz doğal gülsuyu kullanıyorsanız leke yapması ya da cilde zarar vermesi gibi bir durum söz konusu değil. Ancak yine de dikkatli olmak istiyorsanız, genel uygulama yapmadan önce gülsuyu ile lokal bir uygulama yapın ve alerjik bir reaksiyon göstermiyorsa genel kullanıma geçin.

3 – Gül Suyu Sivilce Lekelerine İyi Gelir mi?

Gül suyu sivilce izlerini geçirir mi, gül suyu sivilce lekelerine iyi gelir mi diye merak ediyorsanız yanıtı; evet. Gül suyu sivilce izi olan kişiler için en doğal bakım ürünlerinden bir tanesi. Üstelik diğer cilt nemlendiren, cilt lekesi gideri kremler gibi pahalı değil, oldukça ekonomik. Üstelik katkı maddesiz ve tamamen doğal. Eğer gülsuyu düzenli ve doğru kullanırsanız cilt lekelerinizden ve leke izinden kurtulmak mümkün.

4 – Gül Suyu Tonik Nasıl Kullanılır? Gül Suyu Yüzde Ne İşe Yarar?

Gül suyu maske yapılarak kullanılabileceği gibi tonik olarak da kullanıma uygun. Gülsuyunun faydaları keşfedildiğinden beri bazı markalar cilt temizliği için Gül suyu tonik piyasaya sürdü. Ancak gülsuyu tonik uygulamak için illa ki toniklerden satın almak zorunda değilsiniz.

Bildiğiniz üzere gülün ve gülsuyunun anavatanı Isparta. Yani ülkemizde fazlasıyla doğal gülsuyu bulabilmek mümkün. Alacağınız herhangi bir yüzde yüz doğal gülsuyu tonik uygulaması yapabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken; bir pamuğa gülsuyunu dökmek ve temiz cildinize tampon hareketlerle uygulamak.

5 – Gül Suyu Maskesi Nasıl Yapılır? Gül Suyu Sivilce için Nasıl Kullanılır

Sivilce ve akne izleri için gülsuyu maskesi yapmanın farklı yolları var. Gül suyu sivilce için nasıl kullanılır, gül suyu sivilce maskesi için gerekli olan malzemeler değişken. Eğer amacınız aktif sivilceyi kurutmaksa veya sivilce izlerini geçirmekse gülsuyu tek başına yeterli olmayabilir ve limonla karıştırabilirsiniz. Eğer amacınız rutin bir cilt temizliği ve bakımı ise direkt olarak gülsuyu tonik uygulayabilirsiniz.

A – Sivilceyi Kurutmak ve Sivilce İzlerini Geçirmek için Gül Suyu Maskesi

Sivilceler için gül suyu maskesi yaparken ihtiyaç duyacağınız malzemeler; doğal gülsuyu, pudra ve limon. 2 yemek kaşığı gül suyu ve 1 çay kaşığı limon suyu içerisine, karışım katı olmayacak kadar pudra ekleyin. İster kulak çubuğu yardımıyla yalnızca akneli bölgeye noktalar halinde, ister cildin geneline karışımı uygulayın. Kabuklanma ve dökülmeler başlayınca cildinizi ılık suyla yıkayın.

B – Cilt Kuruluğu Olanlar için Gül Suyu Maskesi

Kuru ciltler için gül suyu sivilce maskesi için 3 yemek kaşığı doğal gül suyu içine 1 çay kaşığı bal ile 1 çay kaşığı badem yağı ekleyin ve karışımı temiz cildinize uygulayarak yaklaşık 20 dakika bekleyin. Ardından cildinizi ılık suyla maskeden arındırın.

C – Cilt Gençleştiren Gül Suyu Maskesi

Eğer cildiniz erken yıprandıysa ve cildinizi genç bir görünüme kavuşturmak istiyorsanız gül suyu sivilce maskesi için; 3 tatlı kaşığı gülsuyunun içine 5 damla gliserin ekleyin. Karışımı cildinize uygulayın ve kuruduktan sonra cildinizi ılık suyla yıkayın. Bu gül suyu maskesi uygulaması, yorgun cilt görünümünü alacak ve cildinizin sağlıklı görünmesine yardımcı olacaktır.

6 – Sivilceler için Gül Suyu Kullananlar Gül Suyu Sivilce Yaptı da Diyor

Gül suyu kullananlar çeşitli forumlarda gülsuyu ve gül suyu sivilce maskesi sivilce yaptı yorumlarında da bulunmuş. Ancak gülsuyu her cilt tipine uygun ve yan etkisi yok. Ancak doğal olmayan gülsuyu cilde zarar verebilir. Bu nedenle gül suyu sivilce geçirir mi araştırması yaparken, olumsuz bir yorumla karşılaştığınızda tercih edilen gülsuyunun doğal olup olmadığına dikkat edin. Eğer katkı maddeli veya esans ile yapılmış gülsuyunu tercih ederseniz, gülsuyunun zararları söz konusu olabilir ve gül suyu sivilce yapar mı sorusunun yanıtı evet olabilir.

7 – Gül Suyu Sivilce Maskesi için En İyi Gül Suyu Markası

Gül suyu sivilce izlerini geçirir mi, hangi cilt sorunu için hangi gülsuyu markası kullanılmalı gibi soruların da yanıtı internet üzerinde sık araştırılıyor. Ancak birkaç gülsuyu markasıyla kısıtlı kalmak doğru değil. Marka farketmeksizin doğal olan gül suyu, cilt için kullanılabilir.

A – Otacı Gül Suyu Kullananlar

YouTube video

En iyi gülsuyu markaları arasında Otacı geliyor. Deneyimleyenler, Otacı gül suyu cilt için olumlu yorumları yapıyor. Çünkü Otacı gül suyu tamamen doğal ve doğal Isparta günlerinden elde ediliyor. Otacı %100 doğal gül suyu tüm cilt tipleri için uygun ve Otacı Gül kürü kullanmak için bir pamuk yeterli. Gül suyu sivilce maskesi yapmak isteyenler de Otacı’yı tercih edebilir.

B – Nihan Sultan Gül Suyu

YouTube video

Nilhan Sultan gülsuyu da son zamanlarda öne çıktı. Ancak Otacı Gül Suyu kadar kullanımı yaygın değil. Gül yapraklarının dağıtılması ile oluşan bu gül suyu da her cilt türünün kullanımına uygun.

C – Gratis Gül Suyu

Kişisel bakım ürünleri ve daha pek çok şeyin satışa sunulduğu Gratis mağazası, gülsuyu ihtiyacınızı karşılamak için uygun olabilir. Pek çok gül suyu markasının bulunduğu Gratis’ten online alışveriş de yapabilirsiniz. Gratis Gül suyu seçeklerini değerlendirebilirsiniz.

D – Rosense Gül Suyu

YouTube video

Rosense gül suyu sivilce kurutur mu araştırması da internet üzerinde sık yapılıyor. Çünkü pek çok gülsuyundan farklı olarak Rosense gül suyu kokusuyla ön plana çıkıyor. Çoğu Rosense gülsuyu kullanıcısı, kokusunun kötü olmasından şikayetçi. Ancak kokusu kötü olsa da düzenli kullanımda sivilce kurutmada etkili olduğu görülüyor.

E – Farmasi Gül Suyu Doğal mi?

YouTube video

Kullanıcı yorumlarına bakıldığında, Farmasi markasının pek çok ürününde olduğu gibi Farmasi Gül suyunun faydaları da var. Cilt sorunlarına karşı gül suyu arayışında olanlar, Farmasi markasına bir şans vermeyi deneyebilir. Çünkü Farmasi Gül suyu da %100 natürel. Aynı zamanda da cildin sıkılaşmasında da etkili. Gül suyu sivilce izlerini geçirir mi, hangi gülsuyu daha etkili diye araştırdığınızda Farmasi markasıyla da karşılaşmanız oldukça mümkün.

F – Gülbirlik Gül Suyu Doğal mı?

YouTube video

Gülbirlik gül suyu, Rosense olarak biliniyor. Gülbirlik gül suyu da %100 naturel. Bu nedenle Gülbirlik gül suyunun faydaları söz konusu. Gülbirlik Gül suyunun faydaları nelerdir derseniz; makyaj temizliğini kolaylaştırıyor ve cilt bakımında kullanılıyor. Gülsuyu ile daha fazla bakım yapmak isterseniz, maskeler için de yararlanabilirsiniz.

8 – Yağlı Ciltler Gül Suyu Kullanabilir mi?

Gül suyu sivilceye iyi gelir mi, gülsuyu sivilce maskesi herkes tarafından kullanılabilir mi diye merak ediyorsanız; evet. Her cilt tipi gülsuyu kullanabilir, gülsuyu tonik uygulayabilir ve gülsuyu maskesi yapabilir. Özellikle akne ve akne izlerinden kurtulmak isteyen tüm yağlı ciltler, ışıltısını kaybetmiş kuru ciltler ve hassas ciltler gülsuyunu rahatlıkla kullanabilir. Bir pamuk yardımıyla sürülen gülsuyu, sorunsuz ciltlerin de temizlenmesine, makyaj kalıntılarının arındırılmasına yardımcı olur.

9 – Gül Suyu Yüze Ne Zaman Sürülür?

Gülsuyunun ne zaman kullanılması gerektiğine dair bir kısıtlama yok. Ancak her cilt bakım uygulamasında tavsiye edildiği gibi gül suyu ile cilt temizliği ve bakımının akşam, gece yatmadan önce yapılmasında yarar var. Ancak dilerseniz, özel gün ve gecelerde makyajınızın daha kusursuz ve cildinizin daha parlak, daha canlı görünmesi için makyaj uygulaması öncesinde de gülsuyunu yüzünüze sürebilirsiniz.

10 – Gül Suyu Yüze Sürüldükten Sonra Yıkanır mi?

Eğer gülsuyu yüze tonik olarak uygulandıysa daha sonra yüzü suyla yıkamaya gerek yok. Ancak gülsuyu doğal haliyle değil, bir karışım olarak, maske olarak uygulandıysa yıkamak gerekli.

11 – Gül Suyu Sivilce Ekşi

Gülsuyunun faydaları ya da gülsuyunun zararları hakkında bilgi almak, gül suyu kullananlar dilinden gerçek kullanıcı yorumlarına ulaşmak istiyorsanız Ekşi Sözlük araştırması yapabilirsiniz. En iyi gülsuyu markaları hakkında da bilgilere de buradan kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!