featured

Fındıkzade Tatlısı Tarifi: Bayrama Yakışan Lezzet | 5 Adımda Fındıkzade Tatlısı Nasıl Olur?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fındıkzade tatlısı tarifi, kendisini tatlı ile ödüllendirmek isteyenler için en doğru seçimlerden bir tanesi olacaktır. Tatlı denildiğinde birçok insan için akan suların durduğu bilinen bir gerçektir. Özellikle canımız aşırı tatlı çektiğinde sütlü tatlılarla değil, bol şerbetli tatlı tarifleri ile bastırmak isteriz. Şerbetli tatlılar hangileri? Hangisi pratik ve daha lezzetli? gibi sorulara yanıt arıyorsanız, fındıkzade tatlısı tarifi tam size göre olabilir! Ev yapımı fındık ezmesi tarifi için sayfamıza bakabilirsiniz. 

Muhallebili Fındıkzade Tatlısı Tarifi | Fındıkzade Tatlısı Nasıl Yapılıyor?

Öncelikle Kıbrıs tatlısı ile Fındıkzade tatlısı aynı tatlı mı bu konuya değinerek başlayalım. Kıbrıs tatlısı ile fındıkzade tatlısı yapılışı ve malzeme içeriği bakımından birebir aynıdır. Tek farklı fındıkzade fındık ile yapılırken, Kıbrıs tatlısında ceviz kullanılmaktadır.

Fındıkzade tatlısı tarifi malzeme içeriği ve yapılış bakımından oldukça kolaydır. Bu anlamda oldukça sınırlı bir süre içerisinde oldukça lezzetli bir tatlının yaratıcısı olacağınız rahatlıkla söylenebilir. Fındıkzade tatlısının yapılışı konusunda sizlere 2 farklı tarif vereceğiz.

1- Büyük Borcamda Fındıkzade Tatlısı | Fındıkzade Tatlısı Nefis Yemekler Tarifi

Fındıkzade tatlısı muhallebili ya da krem şanti ile yapılan, son derece hafif ve oldukça iştah açan bir tatlı türüdür. Nefis yemek tarifleri tarafından da denenen bu lezzetli tatlı, deneyimleyen kullanıcıların tamamından beğeni toplamayı başarabilmiştir. Fındıkzade tatlısı nefis yemekler tarifi için gerekli malzemeler ise şu şekildedir;

Keki için;

4 yumurta,1 su bardağı kadar toz şeker,1 su bardağı fındık içi,1 su bardağı hindistan cevizi (isteğe göre)1 su bardağı sıvı yağı,1 su bardağı galeta unu ( çekilmiş ekmek kırıntısı da olur)1 paket vanilya,1 paket kabartma tozu,

Şerbeti için;

5 su bardağı toz şeker,5 su bardağı su,

Üzeri için;

1 paket krem şanti,1 bardak soğuk süt,Hindistan cevizi

Yapılışı: Fındıkzade tatlısı tarifi için malzemeleri temin ettikten sonra, ilk olarak şerbeti hazırlamakla işe başlayalım. Tencerenin içerisine şekeri ve suyu ilave ettikten sonra, altı kısık bir şekilde kaynamaya bırakalım. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha kaynatarak, altını kapatalım ve soğumaya bırakalım. Şerbeti yaptıktan sonra kek için yumurta ve şekeri bir kabın içerisine alalım.

Şeker tamamen eriyene dek bir mikser yardımı ile çırpalım. Yaklaşık 8-10 dakika çırptıktan sonra sırası ile yağ, galeta, fındık, hindistan cevizini ilave edelim. Fındıkzade tatlısı tarifi homojen bir kıvama gelene dek karıştırdıktan sonra kabartma tozu ve vanilya ekleyip, bir kez daha karıştıralım. Yağlanmış borca kek harcımızı dökelim.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirelim. Kekin tam piştiği kürdan testi yaparak kontrol edebilirsiniz. Kekin ilk sıcağı çıktıktan sonra, soğumakta olan şerbetimizi kekin her tarafına eşit bir şekilde dökelim. Bu işlem sonrası Fındıkzade tatlısı tarifi için yalnızca krem şantimizi yapmamız gerekecektir. 

Soğuk sütü ve bir poşet krem şantiyi kıvam alana dek, mikser yardımıyla çırpalım. Kıvam aldıktan sonra, şerbetlediğimiz kekin üzerine özenli bir şekilde yayalım. Son olarak ise büyük borcamda fındıkzade tatlısı üzeri tamamen hindistan cevizi ile kaplanmalıdır. Buzdolabında 2-4 saat bekletilen tatlı, istenildiğinde direkt olarak servis edilebilecektir.

2- Fındıkzade Tatlısı Oktay Ustadan | Fındıkzade Tatlısı Muhallebili

Bir diğer Fındıkzate tatlısı Oktay ustadan. Tek bir fark var ki bu Fındıkzade tatlısı tarifi krem şanti ile değil, muhallebili bir şekilde hazırlanıyor. Oktay usta ilk olarak Fındıkzade kurabiyesi tarifi vermiş sonrasında ise bu nefis tarifi takipçileri ile paylaşmıştı. İşte Oktay Usta’nın nefis tatlısı için ihtiyacınız olacak malzemeler;

Keki için;

3 yumurta,4-5 yemek kaşığı şeker,5 çay bardağı kadar süt,1 çay bardağı sıvı yağı,1 su bardağı galeta unu,1 su bardağı robottan geçirilmiş fındık,1 su bardağı hindistan cevizi,1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya,

Muhallebisi için;

1 litre süt,2 yemek kaşığı un,2 yemek kaşığı buğday ya da mısır nişastası,3 yemek kaşığı toz şeker,1 paket krem şanti,

Şerbeti için;

2 su bardağı şeker,2 su bardağı su,

Yapılışı: İlk olarak Fındıkzade tatlısı tarifi için gerekli tüm malzemeleri temin ediniz. Sonrasında yine ilk olarak şerbeti hazırlamanız gereklidir. 2 su bardağı şekeri ve suyu bir tencereye dökün. Altı kısık ateşte kaynayana dek pişirin. Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra altını kapatın ve bir damla limon sıkarak soğumaya bırakın. Şerbeti hallettikten sonra Fındıkzade tatlısı tarifi için kekin yapılışına geçebilirsiniz. Öncelikle şekeri ve yumurtayı homojen bir kıvam elde edene dek mikser yardımı ile karıştırın.

Sonrasında diğer malzemelerinizi de karıştırarak, homojen bir kek karışımı elde edin. Yağlanmış borcama dökerek, 180 derecede ortalama 20-30 dakika kadar pişirin. Keki fırından çıkardıktan sonra 5 dakika soğumaya bırakın. Beklenen süre sonunda soğutulmuş, şerbeti kekin her yeri ıslanacak şekilde dökün. Bu aşamadan sonra Fındıkzade tatlısı tarifi için tek eksik muhallebiniz olacaktır. İlk olarak bir tencerenin içerisine nişasta ve ununuzu dökerek güzelce harmanlayın.

Daha sonra süt ve şekerinizi de ekleyerek karışımınız yoğun bir kıvam alana dek karıştırın. Kıvam aldıktan hemen sonra, muhallebiniz kaynayacaktır. Altını kapattıktan sonra 5 dakika soğutun ve krem şantinizi ekleyin.

5 dakika kadar mikser yardımı ile çırparak, tamamen pürüzsüz bir görünüm elde edin. Daha sonra şerbetlenen kekinizin üzerine yayarak, her yerine hindistan cevizi serpiştirin. Bu aşamadan sonra Fındıkzade tatlısı muhallebili lezzetinizi 2-4 saat dolapta dinlendirebilirsiniz.

3- Fındıkzade Tatlısı Püf Noktaları | Kıbrıs Tatlısı Fındıkla Olur mu?

Kıbrıs tatlısı fındıkla olur mu? Kıbrıs tatlısı ile Fındıkzade tatlısı tamamen birbirinden iki ayrı lezzettir. Benzerlik gösterse de Kıbrıs tatlısı yalnızca ceviz ile Fındıkzade ise yalnızca fındıklı olarak yapılan tatlılardır.

Fındıkzade tatlısı tarifi en önemli püf noktası şerbetin soğuk, kekin ılık olması olacaktır. Buna uymadığınız takdirde kekiniz çok kuru ya da hamurumsu olabilir. Bir diğer püf noktası ise muhallebili olarak yapmanızdır. Yoğun ve lezzetli bir tatlı tüketmek isterseniz, muhallebi damak tadınıza daha fazla uyum sağlayacaktır.

4- Fındıkzade Tatlısı Kalorisi

Fındıkzade tatlısı kalorisi oldukça merak edilen bir konu. Orta kalınlıkta kesilmiş 1 dilim Fındıkzade tatlısı ortalama 200 kalori gelmektedir. Diyet ve kilo kontrolü dönemlerinde sınırlı olmak kaydıyla, tüketilebilmesi mümkün olabilecektir.

5- Fındıkzade Tatlısı Nasıl Sunulur?

Fındıkzade tatlısı nasıl sunulur? Oldukça hafif bir tatlı olan Fındıkzade hem soğuk hem de sıcak içeceklerle müthiş bir uyum sağlayacaktır. Özellikle çay, kahve ve limonataların yanına fazlasıyla yakışacağını söyleyebilmek mümkündür. Bunun dışında hafif ve hazmı kolay bir lezzet olduğu için, ağır yemeklerin arkasından dahi rahatlıkla tüketilebilecektir.

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!