featured

En İyi Türk Filmleri Listesi | İzlenesi Türk Filmleri Hangisi ? Yaz Akşamlarınızı Şenlendirecek Birbirinden Güzel 10 Farklı Türk Filmi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

En iyi Türk filmleri listesi… Televizyon başında Türk filmleri izleyerek saatlerini geçirebilecek olanlar burada mı? Yeşilçam ile başlayan eşsiz Türk sineması, gün geçtikçe bünyesine kaliteli ve izlenilesi filmleri katmaya devam ediyor. Komedi, dram, romantik gibi pek çok temayı kusursuzca işleyen bu filmler, mutlaka bir çıkarım elde edebilmenizi sağlayabilmekte. Peki ailenizle ve sevdiklerinizle TV karşısına geçtiğinizde izlenesi Türk filmleri hangisi?

Hangi Türk Filmini İzlemeli? En İyi Türk Filmleri Listesi

2020 yılının en iyi Türk filmleri için yazımızı okuyabilirsiniz. Hangi Türk filmleri izlenmeli? Seçenek bir hayli fazla olunca, bu noktada seçim yapmak bir hayli zorlaşıyor. Film izlemek ve keyifli vakit geçirmek istiyorsanız, bu noktada ilk olarak hangi tür film izlemek istediğinizi seçmeniz gerekiyor. Türk sinemasında hemen her türden sayısız eser yer aldığı için, bu muhteşem eserleri ilk 10’a sığdırmak bir hayli zor. Ancak bu listemizden bir tane bile izlemediğiniz bulunuyorsa, büyük eksik olduğunu dile getirmemiz gerekiyor. İşte sizin için hazırladığımız her türü içerisinde barındıran en çok izlenen filmler listesi…

1- En İyi Türk Filmleri Komedi Seçeneği: Hababam Sınıfı

Yeşilçam’ın usta oyuncularının tamamından oluşan kadrosu ile Hababam sınıfı, en iyi Türk filmleri komedi türünde ilk sırada yer alacaktır. Öğrencilik hayatları, tembellikleri, haylaz ve eğlenceli tavırları ile hemen herkesin sevgilisi olmuşlardı. Birbirinden farklı seriden oluşan bu eğlenceli Türk filminin ilk serisi, bambaşka bir tat bırakıyor.

Hababam sınıfının öğrencileri keskin zekalarını kullanarak öğretmenlere her dediklerini yaptırabilmekte ve okula büyük bir hakimiyet kurmaktadır. Kurdukları bu hakimiyet müdür yardımcısı olan Mahmut Hoca’nın gelişi ile derinden sarsılır. Farklı bir disiplin anlayışı bulunan Mahmut Hoca, Hababam sınıfını adeta bu zorlu hayata adapte edecektir. Hababam Sınıfı filmleri, Rıfat Ilgaz’ın aynı adı taşıyan romanından uyarlanmış ve Türk Sinemasında büyük yankı uyandırmıştı.

2- En İyi Yerli Filmler: Babam ve Oğlum

En iyi Türk filmleri listesi içerisinde mutlaka ama mutlaka Babam ve Oğlum filmine yer verilmeli! Çağan Irmak imzalı bu filmi izlemeyi tercih edecekseniz, yanınızda bol bol peçete bulundurmalısınız. Duygusal sahneleri, komik replikleri ve geçmişin aileler üzerindeki etkisini işleyişi bakımından bu film en iyi yerli filmler arasında yer almayı başarabilmiştir. 

En iyi Türk filmleri ekşi sözlükte dahi yer verildiği bilinen bu filmde, 1980 darbesi dönemi anlatılıyor. Doğumdan sonra eşini kaybeden Sadık ile oğlu zorlu bir hayat mücadelesine girişmişlerdir. Oğlunun doğumundan yıllar sonra Sadık bir gün Ege’de küs olduğu babasının yanına gitme kararı alır. Dramatik ve eğlenceli olay örgüsü ise tam olarak bu noktada başlayacaktır.

3- En İyi Türk Dram Filmleri: Yedinci Koğuştaki Mucize

En iyi Türk filmleri listesi içerisinde en iyi Türk dram filmleri arayışındaysanız, yedinci koğuştaki mucizeyi es geçmemeniz gerektiğini belirtmeliyiz. 2019 yapımı olduğu bilinen bu film, uzun yıllar en iyi Türk filmleri listesi arasında gösterilecek gibi görünüyor. Kore yapımı uyarlaması olan film Aras Bulut İynemli’nin oyunculuğu ile adeta devleşti.

Ağlama garantili bu film Ege’nin sevilen kasabalarından birinde geçiyor. Zihinsel engelli olduğu bilinen Memo, bir kızı ve bir anası ile yaşamını sürdürmektedir. Hiç suçu yokken, bir gün komutanı öldürmek suçunu işlediği gerekçesi ile hapishaneye atılır. Kabus gibi başlayan hapishane günleri ona ve arkadaşlarına bambaşka bir ders verecektir.

4- Cep Herkülü Mutlaka İzlenmesi Gerekenlerden…

Sinemada en çok izlenen Türk filmleri arasında bir diğeri ise Cep Herkülü. Milli Haltercimiz Naim Süleymanoğlu’nun hayatından esinlenerek oluşturulan bu film, dramatik yönüyle hepinizi duygu seline boğacak. 1.51 cm boyunda olan 340 kilogram ağırlığı kaldırarak, Dünya Şampiyonluğunu defalarca kez ülkemize getiren Süleymanoğlu’nun başarılarına birde politik açıdan bakmak ister misiniz?

1980 yılında Bulgar Türklerinin gördüğü baskıyı, Naim Süleymanoğlu’nun başarılı olmak için verdiği savaşı ve Londra’dan kurtulmak için verdiği mücadeleyi mutlaka izlemelisiniz.

5- En Çok İzlenen Türk Filmleri : Issız Adam

En iyi Türk filmleri listesi içerisinde gösterilen Issız Adam, resmen erkeklere olan inancımızı bir kez daha kaybetmemize neden olmuştu. Çağan Irmak imzalı bu filmde Cemal Hünal ve Melis Birkan baş rolü paylaşan iki oyuncu olmuştu. Alper her ilişkisini sığ yaşamaya alışmış, ilişkisini cinsellikten öteye taşıyamayan bir erkektir.

Ada’nın hayatına girişi ile hayatının bambaşka bir noktaya doğru gittiğinin farkına varır. Her şeyi anlamları ile yaşamaktan hoşlanan Ada için, mutlu bir evlilik ve çocuk hayali daima ağır basmaktadır. Ancak bunlardan korkan Alper, bir şeyler daha fazla ilerlemeden bitirmeye kararlıdır. Ama bitirmek, her ikisi içinde iyi bir son olmayacaktır. Issız adam romantik Türk filmleri arayışında olanların mutlaka izlemesi gereken yapıtlardan bir tanesi.

6- En Güzel Türk Filmleri Hangisi Diyenlere Cevabımız: Çöpçüler Kralı

En güzel Türk filmleri hangisi? Ne izlesem 2021 Türk sinema filmleri? Gibi sorulara yanıt arıyorsanız, Çöpçüler Kralı’nı es geçmemenizi öneririz. İzlemeyenlerin çok şey kaybettiği, izleyenlerin ise defalarca izlemekten bıkmadıkları bu film Kemal Sunal hayranlığınızı bir kat daha artıracak. Ayşen Gruda, Kemal Sunal ve Şener Şen’i bir araya getiren bu başyapıt, gülmekten yerlere yatmanıza sebep olabilir.

Zabıta Memuru Şakir, Çöpçü Abdi’ye inanılmaz takık durumdadır. Ona fazladan iş vermek ve ona sözünü geçirmeye çalışmak en sevdiği hobileri arasındadır. Çok geçmeden bu ikilinin arasındaki rekabeti artıracak biri ortaya çıkar. Çöpçü Abdi ile Memur Şakir’in temizlikçi Hacer’i paylaşamamasını konu edinen bu film, büyük dersler çıkarmanızı sağlayacak. En iyi Türk filmleri 2021 listesine adını yazdıran bu filme izlemediyseniz mutlaka bir kez şans verin.

7- Dedemin İnsanları

En iyi Türk filmleri listesi bir diğer üyesi ise Dedemin İnsanları. Çağan Irmak yapımı bu film 2011 yılında izleyici ile buluşturulmuştu. Çetin Tekindor ve Hümeyra’nın baş rollerini paylaştığı bu film Çağan Irmak’ın çocukluğunu konu edinmiştir. 1980 yılı İhtilali’ni anlatan film Girit adasından dedesiyle İzmir’e göç eden bir çocuğun hikayesini anlatıyor. Bu küçük çocuğun intihara sürüklenen dedesinin hüzün veren hikayesine dokunan film, sizi çok ağlatacak…

8- Selvi Boylum Al Yazmalım

Türkan Şoray ile Kadir İnanır’ı bir araya getiren bu film elbette En iyi Türk filmleri listesi içerisinde yer alıyor. Cengiz Aytmatov’un aynı addaki kitabından uyarlanan bu film, aşkı bambaşka bir şekilde ele alması sebebiyle büyük beğeni toplamıştı. Asya ve İlyas birbirlerini gördükleri andan itibaren büyük bir aşkla ve tutku ile bağlanırlar. Öyle ki Asya başkası ile evlenmemek için İlyas’a kaçar. Küçük bir köyde yaşamını sürdüren Asya ve İlyas kendi dünyalarında mutlu mesut yaşarken, ailelerine katılan Samet bu aşkı daha güzel bir noktaya taşır.

Ancak kısa zaman sonra İlyas işini kaybeder ve büyük bir bunalıma sürüklenir. Aile sorumluluğunu kaldıramadığını düşünen adam artık sevdiği karısı ve çocuğunu bile görmeye gitmeyerek onu başkası ile aldatır. Bunun farkına varan Asya ise bir an olsun düşünmeden onu terk eder. Yıllar sonra aşıklar tekrar karşılaşır. İlyas Asya’nın yeniden kendini affedeceğini düşünse de, Asya seçimini sadakatten yana kullanacaktır. En iyi Türk filmleri listesi içerisinde yer alan bu eşsiz yapıt, defalarca kez izlense de bıktırmayacak cinsten…

9- Ayla

En iyi Türk filmleri listesi içerisinde bulunan Ayla, savaş içerisinde açan çiçeğin hikayesini anlatıyor. Savaşmak için Kore’ye giden Türk askerlerinin anlatıldığı filmde, en güzel ayrıntı ise ‘’Ayla’’ En çok izlenen filmler arasında gösterilen Ayla, milyonları göz yaşları içerisinde bırakan filmlerden biri oldu. Kore savaşlarında viran olmuş bir şehirde Türk askerleri annesi ve babasını kaybeden Ayla’yı bulur. Onu terk edip gitmeye gönülleri razı olmadığı için, onu yanlarında götürme kararı alırlar.

Askerler içerisinde yaşayan Ayla’nın özellikle Türk astsubay Süleyman ile arasında bambaşka bir baba-kız ilişkisi gelişir. Birbirini çok seven bu ikili Türkiye’ye geri dönme vakti geldiğinde nasıl ayrılacaktır? Ayla’yı yanına getiremeyen Süleyman, yıllar sonra onu unutmayarak bir gün mutlaka karşısına çıkacaktır. En iyi Türk filmleri listesi enlerinden biri olan Ayla, hayata bakış açınızı değiştirecek…

10- Vizontele

En iyi Türk filmleri listesi içerisinde ilk 10’da gösterebileceğimiz bir diğer eser Vizontele! 2001 yılında çekilen bu film Cem Yılmaz, Yılmaz Erdoğan, Altan Erkekli ve Demet Akbağ gibi önemli isimleri bir araya getirmeyi başarmıştı.

1974’lerin Türkiye’sinin anlatıldığı filmde köye bir televizyon getirilir. Kasabanın ilk televizyonu olma özelliği taşıyan bu televizyon, halkın büyük ilgisi ile karşı karşıya kalır. Bu ilgi kimi zaman kahkahalara boğacak, kimi zaman ise derinden bir üzüntü duymanıza sebep olacaktır. Milyonlar tarafından izlenen ve en iyi Türk filmleri listesine girmeyi başaran bu film, defalarca kez izlenmeyi hak ediyor.

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!