featured

Gençken Edinmeniz Gereken Tecrübeler | 25 Yaşına Kadar Bu Tecrübeleri Edinin

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zaman göreceli bir kavram olsa da neredeyse herkes onun su gibi akıp gittiğinden söz eder. Hatta bazı anlar olur ki; o koşar biz onu yakalamaya çalışırız. İşte gençlik yılları da tam da zamanın arkasından koşturduğumuz, heyecanlı ve coşkulu olduğumuz yıllar. Özellikle 18-25 yaş arası, hayatın kalan kısmının şekillenmeye başladığı yıllardır. Bu dönemlerde atılan adımlar gelecekteki sizi meydana getirir. Peki bu dönemde hangi adımlar atılabilir, hangi deneyimleri tatmak veya hangi dersleri çıkarmak gerekir?

1 – Gönüllü Olarak Yardım Etkinliklerine, Derneklere Katılın

Düşünsenize birilerine yardımcı oluyorsunuz, birilerinin hayatlarına dokunuyor ya da onlar için çaba gösteriyorsunuz ve bunu karşılık beklemeden yalnızca gönüllü olduğunuz için gerçekleştiriyorsunuz. Bu duygu size tarif edilemeyecek kadar huzurlu hissettirir.

Size insan olduğunuzu hatırlatır kibirden, bencillikten ve daha birçok olumsuz duygudan uzaklaştırır. Arkadaşlarınızla kafede oturarak geçireceğiniz zamandan ya da evde bilgisayar oyunu oynayacağınız vakitten feragat ederek gönüllü olarak insanlara yardım etmeniz size olumlu yönlerinizi fark edebileceğiniz bir fırsattır aslında. O yüzden genç yaşlarda bu tür gönüllülük işlerinde yer almanızı tavsiye ediyoruz.

2 – Konserlere Gidin

Daha önce bir konsere gitmediyseniz, dinlemekten keyif aldığınız bir müzisyenin konserine mutlaka gitmelisiniz. Evet, şu an pandemi koşullarında pek çok organizasyon gibi konserler de düzenlenmiyor.

Fakat dünya genelinde var olan bu salgın etkilerini kaybedip normal hayatlarımıza döndüğümüzde, ilk işiniz bir konser bileti almak ve arkadaşlarınızla beraber keyifli bir akşam geçirmek olsun. Özellikle arkadaş grubunla katıldığın konserlerde eğlencenin doruklarına çıkabilirsiniz.

3 – Konfor Alanınızdan Çıkın, Farklı Kültürleri Tanıyın

Farklı ülkeler görmek, farklı kültürler tanımak ve farklı bakış açıları edinmek demektir. Bu deneyimleri gençken edinmeniz ufkunuzu açacak ve kendinizi kültürel anlamda geliştirmenize yardımcı olacaktır. Yani gençken yapmak istediğiniz hedeflerinizin arasında mutlaka farklı ülkeleri, görüp değişik kültürler tanımak yer alsın.

Öğrencilik dönemlerinde bu tür fırsatlar yakalayabilmeniz çok da zor değil. Araştırmalar yapıp, fırsatları takip ederek böyle bir deneyim yaşamanız size çok şey katacaktır.

4 – İkinci Bir Yabancı Dil Öğrenin

Günümüz koşullarında tek bir yabancı dilin bile yeterli olmadığını görüyoruz. En azından kendi diliniz dışında bir yabancı dili çok iyi seviyede biliyor olun. Hayatınızın geri kalanında hangi mesleği yapmak istiyorsanız isteyin, öğrendiğiniz bu yabancı dilin size oldukça katkısı bulunacaktır.

Üniversitenizin hazırlık bölümünde kendinizi yabancı dil alanında geliştirebilir, farklı ülkeler arkadaşlar edinebilir ya da altyazı kullanmadan yabancı filmler izleyerek yabancı dilinizi ilerletebilirsiniz. Aradan zaman geçtiğinde kullanılmadığı için unutulabildiğini unutmayın ve mutlaka pratik yapmaya özen gösterin.

5 – Kendi Paranızı Kazanmayı Deneyin

Öğrencilik yıllarında her ne kadar yalnızca derslerinize odaklanmak ve eğitim hayatınızda ilerlemek istiyor olsanız da boş vakitlerinizde ek bir işte çalışmak zannettiğinizden çok daha yararlı olabilir. Yaz ayları bu ek işler için ideal zamanlardır.

Yaz aylarınızda dinlendikten sonra, zamanınızı boş geçirmek yerine ek bir işe girerek paranın ne kadar zor kazanıldığını ve bunun için ne kadar çok emek harcamanız gerektiğini fark etmenize yardımcı olacaktır.

Küçük Bir Tüyo

İnsani yönlerini geliştirebilmek, sorumluluk bilinci kazanmak ve olumlu özelliklerinin farkına varabilmek için bitki yetiştirmek de sizin için güzel bir deneyim olabilir.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!