featured

Koronavirüs Ekonomi Yardım Paketinden Kimler Yararlanabilir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan Tam kapanma sürecinin bitiminden sonra 17 Mayıs’ta önemli açıklamalarda bulundu. Bu açıklamada ekonomik sıkıntı içerisinde yer alan esnafa belirli bir meblağda yardım yapacaklarının müjdesini verdi.

‘’1 Milyon 384 Bin Esnaf ve Sanatkara Destek Verilecek’’

Erdoğan yapılacak yardımlar ile ilgili önemli notları şu şekilde;

“İki ayrı grup halinde 1 milyon 384 binden fazla esnaf ve sanatkarımıza 4 milyar 622 milyon liralık kaynağı karşılıksız olarak veriyoruz.””Kuraklıktan zarar gördüğü belirlenen çiftçilerimizin Ziraat Bankasına veya Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçları ertelenecektir.””Bakliyat alım fiyatlarımız ton başına kırmızı mercimekte 5 bin lira, yeşil mercimekte 4 bin 150 lira, nohutta ise 4 bin 50 lira olarak belirlenmiştir.”

“Bu yıl için yaş çay alım fiyatı kilo başına 3,87 liraya, destekleme ile birlikte 4 liraya yükseltilmiştir.” “Ton başına sert ekmeklik buğday alım fiyatını 2 bin 250 liraya, arpa alım fiyatını 1750 liraya yükseltiyoruz.” “Ton başına hububatta 275 lirayı, bakliyatta ise 910 lirayı bulan prim ve destekler verilerek üreticilerimizin giderlerine katkı sağlanacak.”

‘’Açıkladığımız alım fiyatları, diğer kamu kurumları için de referans fiyat olacak, farklı fiyatlandırma yapılmayacak.”

Ekonomik Yardım Kimleri Kapsıyor?

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Erdoğan’ın açıkladığı 1 milyon 384 bin esnaf ve sanatkara desteğin iki farklı grup halinde verileceğini açıkladı. Esnaf için verilecek hibe desteği ise 4 milyar 622 milyon olarak açıklandı. Peki ekonomik paket kimleri kapsıyor? Bu paketten birinci grupta yer alan kahvehane, kafe, çay bahçesi, okul servisleri, düğün salonları, öğrenci yurtları, kantin, internet kafeler, hamam ve lunaparklar yararlanabilecek. Belirlenen 235 bin esnaf ve sanatkarlara bir defaya mahsus olmak üzere kişi başı 5 bin TL yardım yapılacak.

İkinci grupta yer alan bakım, onarım, tamirat, kaporta işleri ile uğraşanlar, seyyar satıcılar, sıhhi tesisatçılar, hırdavatçılar, müzisyenler, oto yıkamacılar, kuru temizlemeciler, oyuncak, kozmetik ve hediyelik eşya satıcıları, camcılar, çilingirler, bakırcılar, kalaycılar, ayakkabıcılar, konfeksiyoncular, tuhafiyeciler, zücaciyeler, kurs işletmecileri, lokantalar, pastaneler, dondurmacılar, terziler, berberler, taksici, minibüsçü, otobüsçü ve pazarcılar ise yine bu hibe ödemesinden yararlanabilecek. İkinci grup için belirlenen hibe ödemesi ise tek seferlik olmak üzere 3 bin lira olarak belirlendi.

Buğdayın Alım Fiyatı Yükseltildi!

Erdoğan’ın açıklamasında 2021 yılı alım fiyatları şu şekilde belirlendi: 1650 lira olan sert ekmeklik buğday alım fiyatı 2 bin 250 liraya, geçen yıl ton başına 1275 lira olan arpa alım fiyatı da 1750 liraya yükseltildi. Yaş çay alım fiyatı kilo başına 3,87 liraya, destekleme ile birlikte 4 liraya yükseltildi.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!