featured

Zeki İnsanların Garip Özellikleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zeki insanlara geçmişten bugüne hep hayranlık duyulmuş hatta zekanın çekiliği arttırdığı yönünde de fikirler ortaya atılmıştır. Ancak bu insanların kendilerine has davranış biçimleri, sosyal becerileri veya garip alışkanlıkları bulunabiliyor. Hatta kimi zaman sıradan insanlardan farklı bir konuşma tarzına sahip olduklarını görürüz. Peki zeki insanlarda bu farklılıklar neden kaynaklanıyor? O zaman buyurun zeki insanların çekici yanları kadar bir o kadar da tuhaf özelliklerini inceleyelim…

1 – Yalnızken Daha Mutlular

Yapılan araştırmalara göre insanlar sosyalleştiklerinde daha mutlu olurlar ve yüksek tatmin seviyelerine erişirler. Ancak bu durum aşırı zeka seviyesine sahip kişiler için pek de öyle değil.

Bazı aşırı zeki insanlar sosyalleşmekten hoşlanmaz, yalnız takılmaktan daha çok keyif alırlar. Savana Mutluluk Teorisi’nde bu konuda değinilmiş, bu zeka seviyesine sahip kişilerin yalnız aslan olduğunu ve yalnızken daha mutlu olduklarına yer verilmiştir.

2 – Aşırı Zeki İnsanlar Bipolar Hastalığına Yatkın Oluyor

Bipolar bozukluğu birçoğunuz duymuşsunuzdur. Beyin aktivitelerinde meydana gelen bir bozukluktan dolayı oluşan bipolara zeki insanlarda oldukça sık rastlanıyor. Bu hastalığa sahip hepimizin hayran olduğu ünlü ressam Vincent van Gogh gibi pek çok başarılı müzisyen ve sanatçı ise bu problemi yaşıyor.

3 – Bazı Seslere Aşırı Duyarlılık Gösteriyorlar

Hemen hemen hiçbirimiz yanımızdaki insanın içeceğini içerken çıkardığı höpürdetme sesinden hoşlanmayız. “Misophonia” ise höpürdetme fobisinin bir diğer adıdır. Bizim duymaktan hoşlanmadığımız bazen yanımızdakini uyardığımız bazen ise duymazdan gelmeye çalıştığımız seslere karşı zeki insanların inanılmaz bir duyarlığı vardır.

Katlanamadıkları bir ses olan höpürdetme sesine verdikleri bu tepki, onların gelişmiş duygusal zekalarının ciddi bir göstergesi olarak kabul edilebilir.

4 – Aşırı Zeki İnsanlar Mesajlaşmaktan Keyif Almıyor

Yaklaşık son 20 yıldır cep telefonları hayatlarımızın önemli bir noktasına yerleşmiş durumda. Hayatlarımızın her anında bize eşlik eden cep telefonlarımızın var olduğu günden beri mesajlaşmak hepimizin için neredeyse bir ihtiyaç halini aldı. Fakat zeki insanların gün içerisinde yüzlerle mesaj okumak ya da atmaktan sıradan insanların gibi keyif aldığı söylenemez. 

5 – Başarısızlıklarından Ders Çıkarabiliyorlar

Zeki insanlar genellikle başarılarından ders aldığı kadar karşılaştığı başarısızlıklardan da ders çıkarmayı bilir. Zeka seviyesi daha düşük kişiler ise genellikle yalnızca başarılarından ders alır ve başarısızlıkları değerlendirme noktasında iyi değillerdir.

6 – Aşırı Zeki İnsanlar Daha Endişeli Oluyor

Pek çok araştırmacı endişe duygusu ve zeka arasındaki ilişkiyi incelemiş ve elde ettikleri sonuçlarda bu iki kavram arasında güçlü bağlar olduğunu kanıtlamıştır. Beynin çok fazla çalışması, gelen bilgilerin devamlı olarak değerlendirmeye alınmasından ötürü beyne daha fazla endişe ve üzüntünün girmesine neden olur.

Diğer yandan ortaya çıkan bu endişe ve üzüntü durumu bir süre sonra birçok insanda yaratıcılığın doğmasına sebep olmaktadır.

7 – Daha Hızlı Yürürler

Bazı insanlarla dışarıda yürürken onlara yetişmekte zorlanır, ara sıra yavaşlaması konusunda onları uyarmak zorunda kalırız. Bu konu hakkında yapılan araştırmalar yüksek zeka seviyesine sahip kişilerin toplum geneline göre daha hızlı yürümeye eğilimi olduğunu gösteriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!