featured

Cappy Canavarı Nedir? Son Günlerde Adı Sıklıkla Duyulan Cappy Canavarı Aslında Nedir? İşte Cappy Canavarı Ne Demek Sorusunun Yanıtı!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cappy canavarı nedir öğrenmeye hazır mısınız? Son günlerde sıklıkla sorulan Cappy canavarı nedir sorusu bu konu hakkında araştırma yapanların sayısını çoğalttı. Birçok kullanıcı tarafından sorulan Cappy canavarı ne demek sorusunun cevabını almak için en doğru yerdesiniz!

Cappy canavarı nedir sorusunun yanıtı vereceğiz. Cappy marka meyve sularının içerisinde bulunan ve insan sağlığını son derece tehdit eden cisimlerin görüntüleri sosyal medyayı da ikiye bölmüş durumda. Peki nedir bu Cappy canavarı hikayesi? 

Cappy Canavarı Nedir? 

Cappy canavarı nedir sorusu son günlerde oldukça popüler hale geldi. Daha önce de kullanıcıların Cappy canavarı olarak belirttikleri cisimlerin fotoğrafları gündem olmuştu. Bu konuyla alakalı ilgili firmadan henüz bir açıklama gelmedi. Ancak Cappy canavarı ne demek sorusu sorulmaya devam etti…

Peki birçok kişinin merak ettiği Cappy canavarı aslında nedir? Cappy canavarına sebep olan şey ne? Cappy canavarı sağlık tehlikesi oluşturuyor mu? Hazırsanız Cappy canavarı nedir konusunun detaylarına geçelim…

1- Cappy Canavarı Nedir Sorusu Nasıl Ortaya Çıktı? 

Cappy canavarı aslında nedir? Çocuğumuza, sevdiklerimize ve kendimize düşünmeden aldığımız meyve suları aslında görünmeyen bir tehlike mi içeriyor? Cappy canavarı olarak adlandırılan bu cisim neden oluşuyor? Hepsine sırayla değineceğiz…

Bütün bunlar bir kullanıcının meyve suyu kutusunun içinden çıkan bir cismi ilgili şirketi etikeylerek sosyal medya hesabı üzerinden paylaşmasıyla başladı. Fotoğrafta yarısı kesilmiş meyve suyu kutusunun içerisinde duran bir cisim dikkatlerden kaçmadı. Henüz bu konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmasa da, Cappy gibi bir başka meyve suyu markası Dimes için de aynı paylaşımlar yapılmaya başlandı. 

2- Dimes Canavarı Nedir? 

Cappy canavarı nedir sorusu kadar merak edilen bir diğer soru da Dimes canavarı nedir? Kullanıcıların sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlar üzerine gündeme gelen Dimes canavarı da yine kutunun kesilmesiyle birlikte meyve suyunun içerisinde gözüküyor. 

Geçtiğimiz günlerde Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy, içtiği Dimes marka meyve suyunun içinden çıkan maddeyi çekerek ilgili firmayı paylaşımında etiketlemiş ve bir cevap istemişti. Sosyal medya hesabı üzerinden gelen tepkilere cevap veren Dimes, konuyla ilgili şöyle bir açıklama yaptı:

“Şikayete konu ürün “1712 IZ-M25” parti numaralı yüzde 100 Elma Suyu ürünüdür. Ürünün, depolama, nakliye veya raflarda sergilenirken bulunduğu koşullardan kaynaklı ambalajının zarar görmesi ve hava alması sonucunda, üretimden kaynaklanmayan sebepler ile fabrika sonrasında kontrolümüz dışında bir küflenme meydana gelmiştir. Tüketici şikayetlerini incelediğimizde milyonda 1.1 oranında, sevk sonrası ürünlerimizin ambalajları hasar alabilmekte ve hava ambalaj içerisine sızabilmektedir”

3- Cappy Canavarı Aslında Nedir? 

Cappy canavarı aslında nedir biliyor musunuz? Meyve suları içerdikleri besin öğelerinden ötürü mikro organizmalar için çok ideal bir ortamdır. Meyve suları bu sebeple çok çabuk bozulmakta ve doğru raf ömrüne dikkat edilerek müşterilere sunulmalıdır. Kimyasal maddelerin bu durumun önüne geçmesi için kullanılması uygun görülmediğinden, fiziksel olarak ısıl işlem uygulanmaktadır. 

Uygulanan ısıl işlemle birlikte meyve suyunda oluşan organizmalar kolaylıkla öldürülebilmektedir. İşlemlerin ve ambalajların yeterliliği ise otomatik olarak kontrol edilmektedir. Cam, metal, karton ve pet gibi ambalajların, meyve sularının muhafaza edilmesi için de tercih edilmesi önemlidir.

Ancak ambalajı açılan ve tekrar geri kapatılsa da uzun süre tüketilmeyen meyve suları mantar ve küf tutabilir. Bu nedenle ilgili görüntülerde ki Cappy canavarı aslında küftür. Eğer başka bir kasıt yok ise, meyve sularının içerisinde çıkan maddelerin küf olduğunu ve ürünün artık tüketilmemesi gerektiğini bilmeli, sağlıklı beslenme önerileri almaya özen göstermelisiniz…

A- Cappy Canavarı Nedir? Dimes Canavarı Neden Oluşur?

Yukarıda bahsettiğimiz gibi Cappy canavarı diye bir şey olmadığı gibi, aynı şekilde Dimes canavarı diye bir şey de yoktur. Görüntülerde gösterilen yabancı maddeler, meyve suyunun açıldıktan sonra fazla beklemesinden dolayı küftür. Siz ne kadar iyi kapatmış olursanız olun, raf ömrünü tüketen ve bir defa açılan meyve suları sağlığınız için tehlike taşımaktadır…

4- Cappy Canavarı Ekşi Yorumları Nasıl?

Cappy canavarı nedir sorusu sorulduğundan beri gerek Twitter’da gerek Ekşi Sözlük’te gündem olan bir konu haline gelmiştir. Bu yazıyı okumayı bitirdikten sonra Cappy canavarı hakkında bilgilenmiş olacaksınız ancak sosyal medya ve ekşi yorumları tekrar kafanızı karıştırabilir. Peki Cappy canavarı nedir ekşi sözlük bu konuda ne diyor?

Birçok kullanıcının aktif olarak kullandığı platform Ekşi’de, Cappy canavarı ve Dimes canavarı için de entryler bulunuyor elbette. Kullanıcılardan bazıları kendi başlarına gelen Cappy canavarı olayını paylaşırken, kimisi de doğru bilgiye sahipse kullanıcıları bu konuda aydınlatıyor. 

5- Cappy Canavarı Teyit Edildi mi? 

Cappy canavarı olarak adlandırılan küflü mikro organizmalar henüz ilgili marka tarafından teyit edilmedi ancak geçtiğimiz günlerde yine aynı marka, içerisinden garip bir oluşum çıkarak gündeme geldi. Sosyal medya hesabı üzerinden ilgili firmayı etiketleyerek meyve suyunun küflü fotoğrafını paylaşan ve cevap bekleyen bir kullanıcı sosyal medyanın tekrar gündemine oturdu.

Yaşadığı mağduriyeti Twitter üzerinden paylaşan kullanıcının ifadeleri şu şekilde:

“Az önce meyvesuyu aldık ve tadı garip olduğu için içemedik döküp içini açtık.”

6- Cappy Canavarı Twitter Yorumlarından Sonra Toplatıldı mı?

Fazlasıyla ünlü olan Cappy canavarı ilk gündeme geldiğinden beri Twitter üzerinden sıklıkla gündeme oturuyor. Konuyla ilgi mağdur olan kullanıcılar, çektikleri meyve suyu fotoları ile ilgili firmayı etiketleyerek cevap bekliyor.

Konu ile ilgili herhangi bir resmi açıklama alamasalar da, yaşadıkları mağduriyeti paylaşan kullanıcılar en son bir marketten tüm Cappy markalı meyve sularının toplatılmasını sağladı. Yine de içiniz rahat etmezse kendiniz evde doğal bir meyve suyu yapabilirsiniz ama oncan önce taze sıkılmış meyve suyu nasıl saklanır mutlaka öğrenmelisiniz!

7- Bonus! Cappy Canavarı Aslında Nedir Daha Detaylı Bilgi Edinmek İster misiniz?

YouTube video

Cappy canavarı nedir öğrendiniz! Bundan sonra Cappy canavarı aslında nedir biliyorsunuz bu yüzden içtiğiniz meyve sularının son tüketim tarihlerine dikkat etmeyi unutmayın. Bir sonraki içeriğimizde görüşmek üzere…

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!