featured

Bişektomi ile Tombul Yanakları Çekici Yüz Hatlarına Dönüştürmek İster misiniz?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bişektomi ile çekici yüz hatlarına sahip olmak ister misiniz? Tombul yanaklar bebeklerde sevimlidir ama yetişkinlerde değil. Yüzün her iki yanında elmacık kemiklerinin altında bulunan bir kütle olan yanak yağ yastığı, yanaklarınızın yuvarlak ve dolgun görünmesinden sorumludur.

Bişektomi yanak yağ yastığının bir kısmını veya tamamını çıkarmak yüzünüzün daha şekilli, keskin ve zayıf görünmesini sağlayabilir. Dr. Leyla Arvas hastaları için bişektomi de dahil olmak üzere çeşitli yüz plastik cerrahi prosedürleri gerçekleştirir. Bişektomi ile ilgili Dr Leyla Arvas sorularımızı cevapladı;

Bişektomi Prosedürü İçin Doğru Bir Aday mıyım?

Bişektomi yöntemi ile inceltmek istediğiniz aşırı şişkin veya tombul yanaklarınız varsa tartışmasız Bişektomi prosedürü için doğru adayısınız. Prosedürün belirli hedeflerinize ulaşıp ulaşamayacağını belirlemenin en iyi yolu, bir konsültasyon ayarlıyarak bir uzman ile görüşmektir. Doktorunuz ile ameliyatla ilgili ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi tartıştıktan sonra, en uygun sonuçları elde etmek için birlikte bir düzeltme planı oluşturacaksınız. Ameliyat tarihini belirledikten sonra, ekip size hazırlamanız gereken tüm bilgileri verecektir.

Herkesin bukkal yağ yastıkçıkları vardır, ancak bazıları genetik çeşitlilik veya fazla kilo nedeniyle diğerlerinden daha hacimlidir. Aşırı yuvarlak bir yüz, kişilerin yüz görünümlerinden çok rahatsız olmalarına neden olabilir. Bişektomi için ideal adaylar, aşağıdaki endişelerin bir kısmı veya tamamı ile ilgili olabilir:

Yuvarlak, bebeksi bir yüzle mutsuz olma haliYalın, seksi bir yüze sahip olma arzusuFiziksel olarak sağlıklıGörünümlerini değiştirmeye hazır sizler bişektomi için hazırsınız…

1- Bişektomi Nedir? Nasıl uygulanır?

Bişektomi; yanaklardaki yağ dokusunu çıkarmak için uygulanan kısmen basit bir cerrahi işlemdir. Hastaya sedasyon verilir. Anestezi konusunda sizin için en iyi kararı elbetteki konsültasyonda doktorunuz verecektir. Daha sonra yanakların iç kısmında küçük bir kesi yapılır. Bu küçük kesilerden yağ yastıkçıkları çıkarılır. Ameliyatın son aşaması olarak kesiler dikilir.

Ameliyattan en az altı saat önce yemek yemekten ve içmekten kaçınmak da dahil olmak üzere, doktorunuz tarafından verilen tüm ameliyat öncesi talimatları izlemelisiniz. Ameliyat gününüz geldiğinde, doktorunuz, son dakika sorularını yanıtlamak veya endişelerinizi gidermek için sizinle buluşacaktır. Ardından, deneyimi konforlu ve ağrısız hale getirmek için sedasyonlu anestezi alacaksınız. Ameliyattan sonra dinlenmek ve iyileşmek için eve dönebilirsiniz.

Bişektomi, göz kapağı kaldırma, dudak büyütme veya ip askı gibi başka bir yüz plastik cerrahi prosedürü ile birleştirilebilir. Tedavi planları, benzersiz ihtiyaçlarınıza ve kozmetik hedeflerinize göre hazırlanır.

2- Bişektomi Sonrası İyileşme Süreci!

Ameliyattan sonra yanaklarınız şişecektir ancak bu yan etki genellikle birkaç gün içinde kaybolur. Ameliyattan sonra birkaç gün sıvı ve yumuşak gıdalar içeren bir diyet uygulamanız istenebilir. Diğer özel yönergeler veya talimatlar size açıklanacaktır. Nihai sonuçlarınız hızla ortaya çıkacak ve daha ince ve daha hatlı bir yüz çevresini fark edeceksiniz. Doktorunuz, iyileşme sürecinizi kontrol etmek ve işe, egzersize ve günlük rutininize geri dönmeniz için sizi takip edecektir.

Çoğu durumda, iyileşme hafiftir ve sonrası bakım basittir. Ameliyat ağız içinde gerçekleştiği için gözle görülür bir iz kalmaz. İyileşme genellikle birkaç gün ila birkaç hafta arasında değişen ortalama bir iyileşme süresi ile hızlıdır. İyileşme sürecinizi engelleyebileceğinden dikişleriniz ile oynamamaya dikkat edin. Semptomlar hafif morarma, ağrı ve hafif rahatsızlık içerebilir.

3- Bişektomi Sonrası Net Sonuçlar!

Bişektomi işlemi sonrası hasta daha belirgin elmacık kemikleri ile daha keskin bir yüz görünümüne sahip olacaktır. Herhangi bir yara izi yoktur. Değişiklikler önce zayıf görünse de, hastaların genel görünümündeki iyileşme genellikle ilk ayı tamamladıklarında daha çarpıcıdır. Çoğu hasta, sonuç olarak yüzlerinin görünümünden çok mutlu ve özgüvenli hisseder!

Op. Dr. Leyla Arvas

Web Site: https://www.drleylaarvas.com

Facebook  :@drleylaarvas

Instagram :@drleylaarvas

YouTube: LeylaArvas

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!