featured

Özel Davetler İçin Kıyafet Seçimi Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özel davetler için kıyafet seçimi yapabiliyor musunuz? Hem kadınlar hem de erkekler için pek çok farklı kombinin tercih edilebileceği özel davetlerde aynı zamanda kişilerin belirli kriterleri göz önünde bulundurarak tercih yapması, işiniz çok daha kolay hale getirecektir.

Sizler için hazırladığımız bu haberimizde, oversize gömlek mi yoksa trençkot bir üst ile tamamlanacak bir kombinin mi daha uygun olacağını belirleyebilirsiniz. 

Özel Davetler İçin Kıyafet Seçimi Nasıl Yapılır? Hangi Kriterlere Dikkat Edilmelidir?

Özel davetler için kıyafet seçimi yaparken kombin seçimlerinde öncelikle geceye uygun bir renk belirlenmelidir. Etkinliğin türüne ve konseptine göre yapacağınız bu seçimde, kıyafetler tercihinin ne olacağı da bu doğrultuda belirlenmelidir. Standart bir akşam yemeği için ayrı, dans gibi özel etkinliklerin olacağı davetlerde farklı kıyafetleri tercih etmeniz gerekecektir.

Tüm kriterler belirlendikten sonra ise bir stil belirleyerek kıyafetlerin seçimi yapılabilir. Pamuk elbise, çok ciddi geçecek bir toplantı için hafif kaçabilir. Bunun yerine vücudunuzu saracak saten ya da sert görünümlü kumaşlardan yapılmış bir abiyeyi tercih edebilirsiniz. 

Ayrıca tercih edeceğiniz kıyafetlerin de birbiriyle uyumlu olması çok önemlidir. Rahat bir stil tercih ettiğinizde bedeninizi tamamen saracak ve hatlarınızı ortaya çıkaracak bir etek ya da pantolon çok uygun olmayacaktır. Aynı şekilde Oversize gömlek  ile birlikte de bu kadar sıkı ve klasik seçimler yapılması kombinde sizi başarısız kılacaktır.

Eğer dolapta özel davet için uygun bir kıyafetiniz yoksa yeni bir trençkot için alışveriş yapmanız gerekebilir. Alışveriş seçeneğinde ise nasıl bir kıyafet alacağınızı belirlemenin yanı sıra bütçeyi de belirlemelisiniz.

Standart bir oversize gömlek ya da pamuk elbise modellerinde dahi fiyat aralıkları oldukça farklıdır. Bu nedenle fiyatın belirlenmesi ile alabileceğiniz kıyafetler için kesin kriterler ortaya çıkacağından dolayı alışverişin de kolaylaşması sağlanabilir.

Son Dokunuşları İhmal Etmeyin!

Özel davetler için kıyafet seçimi yaptıktan sonra seçtiğiniz kıyafetlere göre aksesuar, saç modeli ve makyajı da belirleyerek son dokunuşları yapmalısınız.  Seçimler ne kadar ciddiyse, saç ve makyaj tercihlerinin de bu yönde olması gerekir.

Böylece kıyafetler, aksesuar, saç ve makyaj ile baştan aşağı davet için görünümün uygun olmasını sağlanabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!