featured

Çay ve Kahve Üniteleri Nerelerde Kullanılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çay ve kahve üniteleri, kafe, restoran, otel gibi ortamlardaki endüstriyel mutfaklarda pratiklik için son derece önemlidir. Çünkü bu mutfaklarda müşterilere hizmet sunulur ve hız detayı, müşteri memnuniyeti açısından oldukça etkili bir unsurdur.

Çalışanların servisleri hızlı bir şekilde hazırlaması ve müşteri hızlı hizmet vermesi için çalışma alanındaki araçların kolay kullanılması gerekir. Çay ve kahve üniteleri, bu kolaylığı sağlayan önemli araçlardır. Kolaylık sağlaması ise servisi hızlandıran bir detaydır.

Çay ve Kahve Üniteleri Nerelerde Kullanılır?

Çay ve kahve üniteleri, günlük kullanımdan ziyade kalabalık ortamlar için ideal olan araçlardır. Bu nedenle, özellikle kalabalık olan iş yerlerinde çay ve kahve üniteleri sıklıkla tercih edilir. Hem personel sayısının hem de müşteri ve misafir sayısının çok olduğu iş yerleri için son derece kullanışlı ve pratiktir.

Ünite ya da stant olarak adlandırılabilen bu araçlar, sahip oldukları çok sayıda bölme nedeniyle fonksiyoneldir. Sadece çay ve kahve değil; bardak, karıştırıcı, şeker gibi çeşitli yardımcı araç gereç ve aksesuar konumlandırmak için de işe yarar. Bu fonksiyonelliği nedeniyle içecek servis edilen iş yerlerinin demirbaşları arasında yer alır.

Çay ve kahve ünitelerine, yeni nesil zincir kahve dükkânlarında sıklıkla rastlanmaktadır. Karton kahve bardakları ve mugların yerleştirildiği bu stantlarda şeker, krema, peçete gibi malzemelere de yer verilir. Servisin çok hızlı bir şekilde aktığı bu dükkânlar için önemli bir yardımcıdır.

Kahve dükkânlarının yanı sıra otel, restoran, lokanta, kafe gibi iş yerlerinin hemen hepsinde çay – kahve standına ihtiyaç duyulur. Bununla birlikte çalışan sayısının çok olduğu şirketlerin mutfak kısımlarında, bu üniteler konumlandırılır. Genellikle çay ve kahve makineleri ile aynı ortamlarda kullanılır.

1- Çay ve Kahve Ünitelerini Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Çay ve kahve ünitesi kullanmanın en önemli avantajlarından biri zaman tasarrufudur. İçecek tüketmek ya da servis etmek için her bir aracın farklı bir konumdan alınması zaman kaybı yaratır. Dolayısıyla ihtiyaç duyulan her şeyin aynı ünitenin içine yerleştirilmiş olması kullanıcıya hız kazandırır ve zaman kaybını önler. Bu ünitelerin içine konulabilecek bazı malzemeler şu şekilde sıralanabilir:

Poşet çayAmbalajlı bitki çayıPaket kahve çeşitleriAmbalaj içerisindekiKaşık ve tahta ya da plastik karıştırma çubuğuPlastik, pet, köpük ya da karton bardak veya mugPeçete, kağıt havlu ya da ıslak mendilPipetKürdanBölmelere sığabilecek her türlü araç gereç

Bununla birlikte çay ve kahve standını kullanmanın getirdiği avantajlardan bazıları şöyle örneklendirilebilir:

İçecek servisi için ihtiyaç duyulan her şeyi bir arada tutabildiği için önemli bir pratiklik sunar.4, 6, 8 gibi çeşitli bölme sayısına sahip modeller olduğu için her ortama uygun bir ünite vardır.Genellikle sağlam ve dayanıklı malzemelerden üretildikleri için kullanım ömürleri bir hayli uzun olur.Çeşitli renklerini, boyutlarını ve farklı tasarımlarını bulmak mümkündür. Dolayısıyla her türlü iş yeri ve mutfak dekorasyonuna uyum sağlar.Tezgâh üzerinde ya da duvara monte edilerek kullanabilme opsiyonlarına sahiptir.

2- En Uygun Çay ve Kahve Üniteleri Nereden Alınır?

Çay ve kahve ünitesi satın alınırken kalite, bölme sayısı, üretim malzemesi, renk gibi unsurlarla birlikte fiyata da dikkat etmek gerekir. Nitelik ve model bakımından çeşitliliği bulunduğu için fiyat konusunda da geniş bir yelpaze söz konusudur. Bu nedenle detaylı bir fiyat araştırması, ekonomik bir alışverişe imkân tanır.

En uygun çay ve kahve standları için bakılabilecek en ideal yer internettir. Çünkü internette yer alan online alışveriş platformları genellikle daha uygun fiyatlı satış yapar. Bu alışveriş platformlarından biri olan Avansas, özellikle iş yerleri için gerekli olan araç gereçler için pek çok çeşit sunar. Son derece uygun fiyatlarla satış yapan Avansas, güvenli alışveriş yöntemleri ve hızlı teslimat ayrıcalıklarıyla dikkat çekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!