featured

Lake Louise ile Eşsiz Bir Doğal Güzellik | İşte Doğa Tutkunlarının Gözdesi Louise Gölü

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lake Louise, Kanada’da yer alan bir göl ve her yıl yüzbinlerce ziyaretçiye benzersiz bir doğal güzellik sunuyor. Kanada Alberta eyaletinde yer alan Lake Louise ya da diğer bir ifade ile Louise Gölü ve çevresinde bulunan eşsiz doğa, başta fotoğrafçılar olmak üzere tüm doğa severler için adeta büyüleyici bir atmosfer yaşatıyor.

Bu yazımızda dünyanın en güzel gölleri arasında sayılan Lake Louise hakkında ayrıntılı bilgilendirmeler yapacağız. Bu tarz içerikler hoşunuza gidiyorsa kuzey ışıkları ile ünlü Reine Köyü hakkında bilgi edinebilirsiniz…

Lake Louise Gölü Nerededir?

Lake Louise, görkemli ve eşsiz bir güzelliği barındıran ve dünyaca ünlü olan Kanada Alberta Banff Ulusal Parkı’nda yer alır. Küçük Balık Gölü olarak da bilinen ve adeta yağlı boyadan muazzam bir tabloyu andıran Louise Gölü, turkuaz renginin mükemmel tonlarından zümrüt yeşilinin benzersiz esintilerine kadar farklı renkleri içeren suları ile her mevsimde ayrı bir güzelliğe bürünür.

Yine göl etrafındaki Rocky Dağları, kışın karlarla kaplanırken, bahar ve yaz mevsimlerinde yeşilin her tonunu barındıran rengarenk bir hal alır. Banff Ulusal Parkı’nda bulunan bu son derece ünlü göl, çok sayıda doğa tutkunu tarafından da mutlaka görülmesi gereken yerler listesinde ilk sıralarda gösterilir.

1- Lake Louise Gölü Adını Nereden Alır?

Dünyada bir eşinin daha zor bulunabileceği muhteşem ve unutulmaz bir doğa şöleni sunan Lake Louise, adını ise Kraliçe Victoria’nın kızı olan Prenses Louise Carolina’dan alır. 1884 yılından beridir Louise gölü olarak adlandırılan bu ünlü göl, öncesinde ise Emerald Gölü olarak bilinmekteydi.

2- Victoria Glaicer’den Beslenen Göl Lake Louise 

Kanada, bulunduğu konum itibariyle dünyanın en ilgili çekici coğrafyalarından biri konumunda bulunur. Bu anlamda Kanada’da yer alan ünlü Victoria Glaicer yani Victoria Buzulunun eriyen suları Louise Gölü’nü beslemektedir. Buzuldan göle gelen bu sular, yaz aylarında enfes ışık oyunlarını ziyaretçileri ile buluşturmaktadır.

Louise Gölü’nün suları, Louise deresi vasıtasıyla Kanada’nın ünlü Bow Nehrine akar. Bow River 587 km uzunluğu ve alabalık avları ile bilinen bir nehirdir.

3- Louise Gölü Etkinlikleri Nelerdir?

Louise Gölü çevresinde bulunan yürüyüş parkurları doğa yürüyüşleri için mükemmel bir olanak sunarken, gölü çevreleyen dağlarda bulunan patikalar binicilik ve dağ bisikleti etkinlikleri için oldukça müsaittir. Yine bu dağlar, kaya tırmanışları için de son derece elverişlidir. Ayrıca kış aylarında (Kasım ayı başından Mayıs ayı sonuna kadar) kayak ve snowboard olanağı da göl çevresindeki dağlarda mümkündür. Bu bölge dünyanın en geniş kayak merkezlerinden birine de ev sahipliği yapar

Yine Louise Gölü hem buz balıkçılığı hem de buz pateni etkinliklerinde de tercih edilen bir göldür. Ancak Lake Louise gerçek ününü, gerçeküstü bir doğal görünüme sahip olması nedeniyle dünyanın en çok fotoğrafı çekilen noktalarından biri olmasından alır.

4- Louise Gölü Doğal Canlı Hayatı ve Habitatı

Haziran ayının ilk haftasına kadar tam anlamıyla çözülmeyen Louise Gölü içinde, boğa alabalığı gibi küçük balık türleri bulunur. Göl etrafında ise yaklaşık olarak 53 farklı türde hayvan yaşam sürer. Bu canlılar arasında geyik türleri (özellikle elk), sincap türleri, tilki ve kurt gibi memeli hayvanlar öne çıkar. Louise Gölü etrafındaki görkemli dağlarda ve göl çevresinde, kalın iğne yapraklı ormanlar yanında son derece zengin bir flora ve fauna yer alır.

Panoramik fotoğraf kareleri adına benzersiz fırsatlar sunan Louise Gölü, başta kayak olmak üzere kış sporları ve doğa yürüyüş alanları ile daima dünyanın en cazip noktalarından biri olarak, doğaseverlerin vazgeçilmez gezi rotaları arasında yer almayı başarıyor.

5- Lake Louise Gölü Hakkında Daha Fazla Bilgi Edinmek İster misiniz?

YouTube video

Dilerseniz sizler için getirdiğimiz bu Lake Louise ziyaretini izleyebilirsiniz. İyi seyirler dileriz…

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!