featured

4. Yargı Paketi TBMM’de Kabul Edildi Somut Delil Şartı Tepki Çekti

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

4. Yargı Paketi, dün gece TBMM’de kabul edildi. Katalog suçlarda aranan “somut delil” şartı, en çok tartışılan düzenleme oldu. 

”Zulüm, Eziyet, Baskı Tek Adam Rejimi Bitmeden Bitmez”

TBMM Genel Kurulu’nda dün gece kabul edilen 4. Yargı Paketi’nde katalog suçlarda “somut delil” şartı aranmasına ilişki düzenleme tartışıldı.

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, olayın istisna tutuklama ile etkili olmayacağını belirterek şöyle konuştu:

“Yüzlerce kişi bırakın somut olmasını, delil olmadığı hâlde yıllardır tutuklu. Kâğıtlara ne yazılırsa yazılsın bu ülkedeki zulüm, eziyet, baskı; antidemokratik yönetim, tek adam rejimi bitmeden bitmez. Hukuk, adalet sistemi; tek adam rejimi bitmeden düzelmez. İstisna olan tutuklamanın esas olduğu bağımsız ve tarafsız bir yargı oluşturmadan yapılan tüm planlar etkisizdir” 

”Gereksiz Bir Madde”

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Türk Ceza Kanunu genel hükümlerinde tutuklama için somut delil arandığı söyleyerek, şunları söyledi:

“Gereksiz bir madde. Peki, niye söylüyoruz biz bunu hâkimlere? Hâkimler bunu bilmiyor olabilir mi? Elbette biliyorlar ama ülkemizde maalesef, kimin tutuklu olacağına, kimin tutuksuz yargılanacağına saray karar vermektedir ve yargı, sarayın gözünün içine bakarak karar vermek zorundadır.Çünkü yargı bilir ki sarayın istemediği bir karar verirse cezasını sürülmek, görevden alınmak, soruşturma geçirmek olarak ödemek zorundadır. Sarayın istemediği kararları veren hâkimlerin meslekte yükseltilemeyeceği de hepimizin bildiği bir gerçektir.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!