featured

Günde 30 Dakika Spor Yaparsanız Neler Olur?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hepimiz duyarız televizyonlarda, sağlık programlarında ya da danışmanlık aldığımız diyetisyenlerden günde en az 30 dakika spor yapmanın bizim için çok faydalı olacağını. Neden günde 30 dakika düzenli spor yapmalıyım? Gerçekten vücut için bu kadar önemli bir alışkanlık mı spor? “Pazartesi spora kesin başlıyorum!” diyerek kendimizi kandırdığımız yetmedi mi sizce de? O zaman bu yazıyla birlikte hayatımıza yeni bir alışkanlık kazandıralım. Bizimle aynı fikirdeyseniz buyurun yazımıza…

Günde 30 Dakika Spor Yaparsanız Hayatınızda Neler Değişir?

Öncelikle çok kolay edinilen bir alışkanlık olmadığını kabul edelim. Birkaç gün düzenli spor yaptıktan sonra sporu bırakan çok kişi olduğuna eminiz. Hatta belki siz de onlardan birisiniz. İçerisinde bulunduğumuz pandemi sürecinde rahatımızı bozup spor yapmayı bırakın kimi zaman yataktan kalkmak bile zorlu bir görev olabiliyor. Ancak düzenli spor yapmanın size neler kazandıracağını unutmadan kendi motivasyonunuzu kendiniz sağlayarak başarabilirsiniz.

1 – Düzenli Bir Yaşam Stiline Sahip Olursunuz

Düzenli bir hayat, bizi başarıya götüren en temel etkenlerdendir. Özellikle karantina günlerinde günümüzün işleyişini düzenlemek ve bir düzene oturtmak hayli zor oluyor. Her gün düzenli bir şekilde yapacağın spor, hayatına bir akış kazandırabilir. Evde spor yapmak ve bunu düzenli bir şekilde yapmak sandığınız kadar zor değil. Başlarda kendi motivasyonunuzu yükseltmeniz ardından da bunu bir alışkanlık haline getirmeniz gerekmektedir.

YouTube video

Alışkanlık oluştuktan sonra vücudunuz ve zihniniz de bu yeni aktivitenize ayak uyduracaktır. Güne başlarken canlı yayın izleyerek yapacağınız bir antrenman ya da kısa bir kardiyo, günün ilerleyen saatlerinde halletmeniz gereken işlerde daha verimli olmanızı sağlayabilir.

Artan konsantrasyonunuz sizi başarıya bir adım daha yaklaştırabilir. Yine benzer bir şekilde gün sonunda rahatlatıcı bir egzersiz yardımıyla günlük stresinizi vücudunuzdan uzaklaştırabilirsiniz.

2 – Daha Az Yağ ve Daha Fit Bir Vücuda Kavuşursunuz

Birçoğumuz vücudumuzda bulunan yağ oranından memnun değiliz. Kendimizi tutamayıp yediğimiz soslu spagetti’ler, el açması börekler, pizzalar ya da tatlılar… Uzayıp giden bu leziz menüdekileri sık sık tükettiğimizde vücudumuzdaki şeker ve yağ miktarlarının artması da kaçınılmaz oluyor. Peki, bu enfes tatları hiç mi yemeyeceğiz? Tabi ki kaçamaklar yapabiliriz.

YouTube video

Kendimizi mutlu etmek için abartmamak kaydıyla bir ziyafet çekebiliriz. Aldığımız kalorileri ne mi yapacağız? Her gün düzenli olarak yaptığınız en az 30 dakikalık spor rutininizle fazla kilolarınızdan kurtulmanız mümkün. Siz de daha sık ve şekilli bir vücut yapısı, daha hoş ve sağlıklı bir görünüme kavuşmak istiyorsanız günlük yaşantınızdan 30 dakika ayırmanız yeterli olacaktır.

3 – Kaliteli Bir Uykuyla Tanışırsınız 

Fiziksel olarak çok yorulduğunuz günleri düşünün. Başınızı yastığa koyduğunuz an uykunun kollarına bıraktınız kendinizi, öyle değil mi? Peki ya karantina döneminde bir sürü stres, sıkıntı ve endişeye sahipken sosyal medyada günümüzün neredeyse 3’te 1’ini harcıyorken nasıl kaliteli bir uyku çekeceğiz?

YouTube video

Spor yapmak, kaliteli bir uykuyu da beraberinde getirir. Bu konuda yapılan bilimsel araştırmalar gösteriyor ki düzenli olarak spor yapan kişi, spor yapmayan birine göre daha dinç ve canlı. Bununla birlikte spor yapmayı alışkanlık haline getiren insanların uyku kalitesinde önemli bir oranda artış gözlemlenmiştir.

4 – Hayata Karşı Daha Pozitif Bir Bakış Açısı Kazanırsınız 

Düzenli spor yapmanın pek çok fiziksel katkısı olduğunu biliyoruz. Peki ya zihinsel katkıları neler? Öncelikle spordan kastımız yalnızca kardiyo, fitness değil ilgilendiğiniz herhangi bir spor dalı olabilir. Düzenli bir spor yapma alışkanlığı edindiğinizde kendinize koyduğunuz hedeflere ulaşabildiğinizde ve kendinizi devamlı olarak geliştirdiğinizi hissettiğinizde özgüveniniz önemli bir ölçüde artacaktır.

Günlük koşuşturmaca içerisinde karşılaştığınız sorunlar ve gerginliklerin ardından zihinsel yükünüzü boşaltabileceğiniz mükemmel bir alışkanlıktır spor yapmak. Kendi vücudunuzla barışık olmak, günden güne daha zinde ve güçlü olduğunuzu hissetmek eminiz ki size çok iyi gelecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!