featured

Ev Kiralayacak Olanlar Dikkat! Kiracıları İlgilendiren Yeni Bir Dolandırıcılık Yöntemi Ortaya Çıktı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vatandaşları dolandırarak kolay para kazanmak isteyen dolandırıcıların, her geçen gün yeni yeni yöntemleri ortaya çıkıyor. Bu kapsamda, sektör uzmanları ve hukukçular son zamanlarda artış gösteren kira fiyatları üzerine uygun ev kiralamak isteyenleri hedef alan dolandırıcıların yeni yöntemine dikkat çekiyorlar.

Ev Kiralamak İsteyenlerden Kapora Dolandırıcılığı

Daha uygun ve makul fiyatlar ile ev kiralamak isteyen vatandaşları mağdur edip, ellerinde bulunan parayı almak isteyen dolandırıcıların, yeni dolandırma yöntemine kısaca “Kapora Dolandırıcılığı” adı veriliyor.

Oltalama taktiğini kullanan kaparo dolandırıcıları, bu yöntem ile gerçekte kendilerine ait olmayan evleri ilana koyuyorlar. Muadillerine oranla oldukça uygun bir fiyatla ilana koydukları bu evleri araştıranlardan ise çok yoğun talep olduğu gerekçesi ile evi görmeden kapora veya toplu kira yatırmasını talep ediyorlar.

Eğer vatandaşlar para yatırırlarsa, dolandırıcılar ortadan kayboluyorlar. Bu yöntemi kullanan kapora dolandırıcıları, evi görmek isteyenlere ise kiraya vereceği evin bulunduğu kentten başka bir şehirde yaşadıklarını söyleyerek bu taleplerin önüne geçecek bahaneler sunuyorlar.

Vatandaşlar Mağdur Ediliyor

Bu yeni yöntemi kullanan dolandırıcılar, kira fiyatları artış gösteren güzel semtlerde bulunan bakımlı fakat gerçekte kiralık olmayan evleri ya da bir başka emlakçıya ait portföyde yer alan evleri veya kendilerine ait olmayan evleri, sanki kendileri kiralıyormuş gibi ilana çıkarıyorlar ve bu eve yoğun talep olduğu iddiası ile kendilerini arayanlardan özellikle bir miktar kapora göndermesini talep ediyorlar. Parayı gönderen vatandaş bir daha dolandırıcıya ulaşamazken, bu şekilde ellerindeki paradan oluyor ve mağdur duruma düşüyor.

Sahte İlanlara Dikkat Etmek Gerekiyor

Konuya dair açıklama yapan sektör temsilcileri ise, ev kiralamak isteyen vatandaşlara ‘sahte ilanlara dikkat etmeleri’ konusunda çağrıda bulunuyorlar.

Bu dolandırıcılık yöntemi ile karşılaşmak istemeyenlerin internet siteleri üzerinden, kiralamak istedikleri evi, ev sahibini ya da yetkili emlakçıyı görmeksizin uzaktan para göndermemeleri, verilen ilanların doğruluğundan emin olmaları gerekiyor. Emlakçı ile çalışılacağı zaman Ticaret Bakanlığı tarafından verilen Yetki Belgesinin gösterilmesini istemeleri, yine muadillerinin oldukça altında bedel gösterilen ilanlarda ise özellikle dikkatli olmaları gerekiyor.

Yine vatandaşların kapora ya da toplu kira ödemesi gibi her ne ad altında olursa olsun, para ödemeleri noktasında da, emin olmadan herhangi bir ödeme yapmamaları, yapılan ödemelerin ise kime ve nasıl yapıldığını belgelendirmeleri de önem arz ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!