featured

Sanal Sunucu (VDS) Nedir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu defa sanal sunucu nedir konulu yazımızla bir kez daha karşınızdayız. Bu yazımızda sanal sunucu, yani bir diğer adıyla VDS nedir sorusuna açıklık getireceğiz. Birçok web sitesi tarafından sıkça tercih edilen bu internet teknolojisinin ne olduğuna geçmeden önce sunucu yönetimi hakkında kısa bir bilgi verelim. Sunucu yönetimi, tüm sunucu bilgisayarlarının aksamadan ve doğru bir şekilde çalışmaya devam edebilmeleri adına gerekli süreçleri gözlemleme ve yönetmeye verilen isimdir. Sunucu yönetimini genellikle paylaşımlı hosting servisini kullanmış olduğunuz şirket gerçekleştirmektedir. Bu yüzden, sunucularınızda sorun yaşamak istemiyorsanız, bir hosting servisi satın almadan önce hosting şirketleri hakkında daha detaylı bilgi edinmeye özen gösterin.

Sanal Sunucu Nedir?

Sanal sunucu nedir? Günümüzün internet teknolojileri, çok sayıda kullanıcı tarafından kullanılan paylaşımlı bir sunucuda, kaynakların belirli web sitelerine özel kullanılmasına olanak sağlayabilecek bir seviyededir. İşte bunu mümkün kılan internet teknolojisine verilen isim sanallaştırmadır. Sanallaştırma da aynı zamanda yazımızın konusu olan sanal sunucular üzerinden gerçekleştirilen bir süreçtir. Sanal sunucuların bir diğer ismi VDS’dir. VDS nedir diye bir soru soracak olursanız, VDS terimi, İngilizce dilinde Virtual Dedicated Server kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır. VDS’nin bu açılımını ise Türkçe’ye Sanal Ayrılmış Server şeklinde çevirebilmek mümkündür. VDS nedir sorusuna açıklık getirdiğimize göre artık sanal sunucuların kullanıcılara sunmuş oldukları avantajları sıralayabiliriz.

Sanal Sunucunun Avantajları Nelerdir?

Sanal sunucular her şeyden önce çok daha yüksek bir performansa sahiptir. Üstelik bu performansı daha az maliyetlerle kullanıcılara sunmaktadır. Sanal sunucular güvenlik konusunda ise son derece olumlu bir performans sergilemektedir. Sanal sunucuların altyapısı, güvenlik zafiyetlerine karşı çeşitli önlemlerle güçlendirilmiştir. Eğer web barındırma masraflarınızı önemli ölçüde azaltmak istiyorsanız, bunu, performanstan ödün vermeden gerçekleştirebilmenin en iyi yolu sanal sunuculardan faydalanmaktır.

Aynı zamanda, sanal sunucular, servisten faydalanan her bir kullanıcı için ayrı bir depolama hizmeti ve özel bant genişliği sağlamaktadır. Sanal sunucuların en büyük avantajlarından bir diğeri ise yönetimlerinin son derece basit olmasıdır. Ayrıca, sanal sunucularda, işletim ve yazılım gibi konularda hiçbir şekilde uyumsuzluk yaşanması söz konusu değildir. Çünkü sanal sunucular her kullanıcı için ayrı bir alan sağlamaktadır. Sanal sunucuları optimize etme süreçleri hem daha kolay gerçekleştirilir hem de daha başarılı sonuçlanır.

VDS ile VPS Arasındaki Fark Nedir ?

VDS, başka bir kullanıcı bulunmadığı için VPS’ye kıyasla performans açısından çok daha avantajlıdır.Sağladığı performans avantajına rağmen, VDS sunucular, VPS sunuculara kıyasla çok daha yüksek maliyetlere sahiptirler.VDS sunucular, sağlamış oldukları yüksek performans sayesinde çok hızlı ölçeklenebilirdir. Bu özellikleri sebebiyle de daha yoğun olarak büyük ölçekli kurumlar tarafından tercih edilmektedir.VDS sunucular, VPS sunuculara kıyasla çok daha fazla özelleştirme olanağı sağlayan bir altyapıya sahiptir.VDS sunucularda fiziksel sunucuya erişim mümkündür. Fakat, VPS sunucularda ise fiziksel sunucuya sadece kısıtlı erişim sağlanmaktadır.VDS sunucuların sahip olduğu tüm teknik özellikler tamamen özelleştirilebilirdir.Bir kurum, ihtiyaç duyduğu her zaman VDS sunucuları yeniden başlatabilir.

Sanal Sunucuya Ne Zaman İhtiyaç Duyulur?

Yazımızda VDS nedir sorusuna detaylı bir şekilde cevap verdik. Peki, bir sanal sunucuya ihtiyaç duyduğunuzu nasıl anlayabilirsiniz? Aslında bunu anlamanın çok kolay bir yolu var. Kurumunuzun küçük veya büyük fark etmeksizin her ölçekten işler için kesintisiz bir performansa ihtiyaç duyduğunu fark ettiğiniz anda bir sanal sunucu kiralamanın vakti gelmiş demektir. Eğer yazımızda sanal sunucu nedir sorusuna tatmin edici cevaplar alabildiyseniz artık kurumunuz için bir sanal sunucu kiralama çalışmalarına başlayabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!