featured

Fotoğrafçılar için Instagram İpuçları

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Instagram ipuçları nelerdir öğrenerek siz de bunları uygulayabilir ve instagram hesabınızın etkileşimini arttırabilirsiniz. Eğer fotoğrafçılık ile uğraşıyorsanız ve instagram etkili bir şekilde nasıl kullanılır bilmiyorsanız bu yazımız sizin için. İşte, instagram etkileşim artırma yolları ve fotoğrafçılar için instagram ipuçları…

Fotoğrafçılar için Instagram İpuçları ve Avantajları

Instagram’ı doğru bir şekilde kullandığınızda hiç de tahmin edemeyeceğiniz bir şekilde size yararı dokunabilir. Instagram’da profil oluşturmak biraz zaman alabilir ancak instagram ipuçları sayesinde bu süreci hızlandırabilirsiniz. Eğer fotoğrafçılık ile ilgileniyorsanız ve instagram etkileşimini arttırmak istiyorsanız bu ipuçlarına dikkat. İşte size avantaj sağlayacak instagram ipuçları…

1 – Kullanıcı Adına ve Biyografiye Özen Gösterin

Bir instagram kullanıcısının başka bir instagram kullanıcısının profilini ziyaret ettiğinde karşılaşacağı ilk şey; kullanıcı adı ve biyografi kısmı. Dolayısıyla bu iki kısmı belirlerken oldukça dikkat edilmeli ve özen gösterilmeli. Bilindiği üzere; instagram arama bölümüne bir arama yapıldığında hashtagler ile birlikte instagram kullanıcı adı öne çıkıyor. Bu sebeple kullanıcı adı ve isim alanı oluşturulurken üzerinde iyi düşünülmeli.

2 – Takipçi Kitlenizin İsteklerine Önem Verin

Instagram üzerinde bir takipçi kitlesi oluşturduğunuzda, bu kitlenin sizden benzer içerikler bekleyeceğini unutmayın. Örneğin; sıklıkla portre fotoğraflar paylaşıyorsanız ve bu fotoğraflara ilgi duyan bir kitle oluşturduysanız, mimari bir fotoğraf paylaştığınızda alacağınız beğeni ve etkileşimde düşüklük olacaktır. Bu, mimari fotoğrafı kötü çektiğiniz anlamına gelmiyor. Belki de takipçi kitleniz çektiğiniz portre fotoğraflar için takip ediyor olabilir. Bu nedenle mutlaka takipçilerinizin isteklerine kulak verin.

3 – Tek Düze Paylaşımlar Yapmayın, Yeniliklere Açık Olun

Instagram’da etkileşim artırmak için takipçi kitlesinin beğenisine göre strateji belirlemek ve buna göre paylaşım yapmak önemli ancak bu tek düze olmayı da gerektirmiyor. Eğer bir fotoğrafçı olarak takipçi sayınızı artırmak istiyorsanız yeniliklere açık olmalı ve farklı türlere de yönelmelisiniz. Yapmanız gereken tek şey; dengeyi tutturmak. Paylaştığınız fotoğraflara gelen beğeni ve aldığı etkileşime bakarak bir denge oluşturmalısınız.

4 – Instagram Profilinizin Bir Vitrin Olduğunu Unutmayın

Fotoğrafçılar için instagram ipuçları listemizde, instagram profilini gerçek bir mağaza gibi düşünmek ve buna göre profil oluşturmak da var. Gerçek hayatta bilindiği üzere; mağazaların vitrinlerinde en özenle seçilmiş fotoğraflar ve mağazanın öne çıkan ürünleri yer alır. Instagram da bir çeşit mağaza vitrini ve bu nedenle özenle seçilmiş fotoğraflar burada yer almalı. Dikkat çeken içerikler ve ilgi çekici fotoğraflar, instagram kullanıcılarının beğenisini kazanacak türden olmalı.

5 – Kare, Dikey ve Yatay Fotoğrafların Avantajları/Dezavantajları Bulunuyor

Fotoğrafçılıkta ne kadar profesyonel olursanız olun, instagram kaynaklı farklılıklardan dolayı fotoğraflarınızda kalite farkı oluyor. Bu sebeple, çektiğiniz fotoğrafları instagrama yüklemeden önce bunların farkında olmalısınız. Fotoğrafçılar için instagram ipuçları nelerdir derseniz; fotoğrafın çekim şekline göre şu şekilde:

Kare fotoğraflar: Kare çekilen fotoğraflar hem zoom versiyonda hem de thumbnail versiyonda aynı şekilde kalır ancak Kare fotoğraflar 1:1 boyut ile sınırlıdır.Dikey fotoğraflar: Dikey çekilen fotoğraflar, en yüksek çözünürlüğe sahip olan fotoğraflardır. Detayları fazla ve kalitesi de yüksektir. Ancak thumbnail versiyonda instagram tarafından nasıl kırpılacağı belirsizdir.Yatay fotoğraflar: Yatay çekilen fotoğraflar, kadraja daha çok görüntünün alınması nedeniyle sıklıkla tercih ediliyor ancak dikey fotoğraflarda olduğu gibi yatay fotoğraflarda da thumbnail versiyonda nasıl kırpılacağı belirsiz.

6 – Dikkat Çekici Olun, Uzun Açıklamalar Yapmayın

Günümüz teknolojisi sayesinde insanların ve özellikle sosyal medya kullanıcılarının dikkat aralığı oldukça kısılmış durumda. Instagramda bu durum daha da belirgin. Bu nedenle instagram kullanıcılarının upuzun açıklamaları okumasını beklemeyin ve olabildiğince net olun.

7 – Müşteri Kazanmak için Yorum Yapma ve Mesaj Atma Özelliğini Kullanın

Eğer bir fotoğrafçı olarak instagramı müşteri kazanmak için kullanıyorsanız mutlaka potansiyel müşterilerinize mesaj atmayı ve onlara yorum yapmayı deneyin. Instagram, Linkedin gibi resmi değil daha çok sosyal bir platform ve buradaki paylaşımlar, etkileşime daha açık. Uygun tekliflerle instagramda müşteri kazanmak, bir şirkete mail atmaktan daha kolay, daha hızlı.

8 – İçerik Paylaşım Sıklığı Önemli

Instagram’da başarılı olmak ve emeklerin karşılığını almak için vereceğimiz instagram ipuçları arasında, içerik paylaşım sıklığı konusuna dikkat etmek de bulunuyor. Eğer bir strateji dahilinde içerik paylaşım sıklığı kuralına uygun hareket ederseniz, başarıya daha çabuk ulaşırsınız. Kısacası; içeriklerinizi paylaşmak için belirli bir rutin oluşturmalısınız. Günde bir, iki günde bir ve benzeri gibi içerik paylaşım sıklığınızı belirlemeli ve uygulamalısınız.

Bonus: Influencerlar için Başarılı Fotoğraf Çekme Önerileri

Influencerlar için çekilen ve paylaşılan her bir fotoğraf çok önemli. Çekilen fotoğrafın güzelliğini ve estetiğini ortaya koymak da bazı noktalara dikkat ederek mümkün. İşte, popüler bir influencer olmak için doğru fotoğraf çekme önerileri:

Doğru açıyı bulun. En doğru açıyı bulana kadar fotoğraf çekmeye devam edin.Ayrıntılara dikkat edin. Kimi zaman ton ayarlamaları, kadraj değişiklikleri ve ufak detaylar fotoğraflara olumlu bir şekilde etki eder. Bunun için de fotoğraf çekmeden önce fotoğrafı zihninizde canlandırın.Instagram’a fotoğraf yüklemeden önce seçici davranın. Gün içinde yüzlerce fotoğraf çekmiş olabilirsiniz ancak bu fotoğraflar içinde en iyisini bulup paylaşmalısınız. Fotoğraf seçerken de duygusal değil, profesyonel yaklaşmalısınız.Kendi alanınızda, sizi olumlu yönde etkileyecek hesapları takip etmelisiniz. Bu hesaplar sayesinde fotoğraf konusunda etkilenebilir ve yeni fikirler ortaya koyabilirsiniz.Doğru ışık ne demek öğrenmelisiniz. Bir fotoğrafın kusurlu olması ya da kusursuzlaşması doğru veya yanlış ışıkla mümkün. Bu sebeple günün hangi saatlerinde doğru ışığın olduğunu bulunduğunuz yere göre öğrenmelisiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!