featured

Perkotek Yüz Tanıma Sistemleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yüz tanıma sistemleri veya yüz tanıma ürünleri kişilerin yüz kısımlarından ve gözlerinden algılayarak çalışan bir elektronik cihaz modelidir. Yüz tanıma sistemleri PDKS (personel takip sistemi), öğrenci takip sistemi, geçiş kontrol sistemi, yemekhane yazılımı, tuvalet takip sistemi, mola takip sistemi gibi birden fazla yazılım ile beraber ya da sadece tek başına çalışan ürünlerdir.

Yüz tanıma sistemleri biometrik olarak kişilerin yüzünü tanıyıp programlara giriş ve çıkış saatlerinin aktarılmasını ve işlenmesini sağlar. Bir kapı kilit sistemine bağlayarak ya da turnike üzerine tetik verdirerek geçişlere izin verir. Bu şekilde geçişleri sağlar. Yüz tanıma sistemleri şifreli geçiş, kartlı geçiş, parmak izi okuma ürünlerinin farklı bir modelidir.

Yüz tanıma sistemleri ile temas etmeksizin giriş ve çıkışlar sağlanabilir. Diğer geçiş kontrolü gerçekleştirmekte olan modellerden farklı olarak hem şifre hem kart ve de yüz okuma yapabilen cihazlardır. Temas etmeden geçişler olduğu için temizlik açısından da tercih edilen ve uygulanan bir modeldir. Birçok yerde ve alanlarda tercih edilen ve kullanılan Yüz Tanıma sistemleri 0,1 ile 0,5 saniye arasında okuma ve algılama yapıp geçişleri sağlamaktadır ve izin vermektedir. Yoğun ve kalabalık olan yerlerin ayrıca giriş çıkışların da yoğun olduğu yerlerde bu hız göz ardı edilemez. Geçiş yapan kişilerin veya çalışanların bir kereye mahsus yaklaşık 10 saniye ile 20 saniye arasında değişen yüz kaydı işlemi tamamlanması durumunda geçişleri olması mümkündür.

Yüz Tanıma Sistemlerinde herkes yüzünü okutabilir fakat cihaza kayıt yapılmış olan kişiler bu sistemden onay alıp giriş çıkış yapabilir. Yüz Tanıma Sistemlerine kaydı yapılmamış olan personellerin yüzünü okutsa bile bu sistemden geçiş yapamaz. Yüz Tanıma Sistemlerini diğer ürünlerden farklı kılan özelliği ise kopya etme, hile yapma gibi bir şansı olmamasıdır. Lakin şifreli geçişlerde kişiler birbirlerine şifresini verip geçiş yapabilirler. Buna benzer olarak kartlı geçiş sistemlerimizde kişiler birbirlerine kartlarını verip geçiş sağlarlar. Fakat parmak izi gibi yüz Tanıma Sistemlerinde kişilerin yüzü kopyalanmayacağı için geçişlerde üst kademe bir güvenlik olayı ortaya çıkmış olur. Cep telefonlardaki fotoğraflar gösterilse bile Yüz Tanıma Sistemleri kayıtlı olan yüz ile yani gerçek yüz arasındaki farkı görüp geçiş izni vermez. Yüz Tanıma Sistemleri en güvenilir ve en hijyenik okuma cihazlarıdır. Yüz tanıma sistemlerinin genellikle çoğunda bulunan bir nitelik ise elektriğe bağlı olmaksızın şarjlı olarak da çalışmasıdır. Ve kullanım kolaylığı sağlar.  Bunun yanı sıra wifi ile bağlanan modelleri de vardır. Bu özellik sayesinde kablo masrafı ve görüntü açısından da karmaşa olmamaktadır. Görüntü olarak sade bir özellik kazandırır. Yüz Tanıma Sistemlerinde kayıt yapılması kişi sayısı 300 ile 7000 arasında değişiklik göstermektedir. Ayrıca log kapasitesi olarak da oldukça yüksektir. Yüz Tanıma Sistemleri 80.000 ile 200.000 arasında giriş çıkışları hafızasında tutma niteliğine sahiptir. Ve bu rakamlar modele göre farklılıklar göstermektedir.

Yüz Tanıma Sistemlerinde dışarı ses verme niteliği mevcuttur. Geçişler olduğu zamanlarda onaylandı, teşekkürler şeklinde sesleri ile cevap sağlamaktadır. Başarılı olmayan okutmalarda ise sinyal vererek kişiyi veya personeli uyarmaktadır. Yüz Tanıma Sistemlerinde bağlantılı olarak TCP/IP, Wiegand 26/34 kullanılmaktadır Yüz Tanıma Sistemi menüleri İngilizce veya Türkçe olarak ayarlanabilir. Yüz tanıma sistemlerinde günümüz teknolojinin gelişmesi ve artmasıyla birlikte birden çok kişinin bir kerede okunması mümkündür. Buna uygun cihazları ve modelleri web sitemizden bulabilirsiniz.

Yüz Tanıma Sistemlerinin Kullanım Yerleri

Büyük ve küçük ölçekli bütün şirketlerOkullarda öğrenci takip sistemindeEğitim kurumlarındaYoğun olarak giriş çıkışların bulunduğu alanlardaİşletmelerin, hastanelerin, okulların, kamu kurum ve kuruluşların, özel sektörlerin yemekhane bölümlerindeŞirketlerin tuvalet veya molaya çıkacakları alanların giriş çıkışlarındaYüksek güvenlikli veya geçişlerin kısıtlı olmasını istediğiniz odalardaKapı kilit sistemlerindeTurnike sistemlerinde

Yüz tanıma sistemlerini turnike sistemi üzerine montajlayabilir ya da duvara monte edebilirsiniz. Bunun haricinde masanızın üst kısmına da koyabilirsiniz. Yüz Tanıma Sistemlerini daha öncede belirtilen programlar ile beraber ya da standlone (programsız) bir şekilde kullanabilirsiniz.

Yazılım düşünülerek kullanıma geçişlerde var olan giriş çıkışları pdks programı gibi programlara aktarabilir, öğrenci takip sistemi ile birlikte öğrencilerin okula giriş çıkışlarını derslere giriş ve çıkışlarını ayrıca teneffüse giriş çıkışlarını tutabilirsiniz. Yemekhane yazılımı ile beraber kullanımlarda ister giriş çıkışları görüntüleyebilir isterseniz geçişleri kontrol altına alabilirsiniz. Parmak izli kapı kilidi geçiş kontrol programı ile kapı kilitlerine bağlı bir şekilde ya da kapılardan geçişleri kontrol altına alıp isterseniz de turnike üzerine montajlayıp turnikelerden geçişler sağlanır. Turnike veya kapı kilit sistemine kişilerin yüz okutmalarını yapıp eğer kayıtlı ise tetik verdirme şekli ile kapıyı açabilir ya da turnikeden geçmesine izin verilebilirsiniz.

PERKOTEK’de Yüz Tanıma Sistemleri

18 yılı aşkın sektör tecrübesi ile Yüz Tanıma Sistemlerinde öncü konumda olan PERKOTEK firması Yüz Tanıma Sistemleri ve beraberinde kullanabileceğiniz yazılım alanında, geçişleri kontrol edebileceğiniz turnike sisteminde ve kapı kilitleri alanında hizmet vermektedir.

PERKOTEK olarak MAGIC FACE markasının Türkiye distribütörü olarak hizmet vermekteyiz. Onlarca model arasından dış görünüşü, kullanım alanı, fiyatı, performansı bakımından tercih edebileceğiniz birden çok model ve cihazlar bulunmaktadır.

Satış öncesi destek, montaj kurulum, eğitim, satış sonrası destek, ürün garantisi ve teknik destek konusunda müşterilerimize hizmet verilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!