featured

Perkotek Kartlı ve Şifreli Kapı Kilit Sistemi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günümüzde birden çok rastladığımız yerlerde şifreli kapı kilit sistemleri kullanım açısındaki uygunluğu ve pratikliği sayesinde yaşamımızı kolaylaştıran teknolojik cihazlardır. Kullanım pratikliği ve geçişlerin seri bir şekilde gerçekleşmesini sağlaması ve bu ürünlerin sık görülen bir şekilde kullanılmasının, aktif edilmesinin başlıca sebepleri arasına girmektedir.

Şifreli kapı kilit ürünleri yüksek kaliteli ve maksimum emniyetli araçlardır. Şifreli geçiş ve kartlı geçiş sağlayan özellikleri mevcuttur. Giriş çıkışlarda geçmekte olan kişiyi bilgilendirmek için sesli ve ışıklı olmak üzere ikaz ya da onay verir. Profesyonel tasarımı oldukça ergonomik olması ve kulanım açısından kolay olması nedeniyle apartman, ev, şirketler için son derece uygulamalı cihazlardır.

Şifreli kapı kilit sistemleri kart, şifre ve hem şifre hem de kart seçeneği ile üç mod kullanımının seçenekleriyle kullanan kişilere kolay ve bol seçenekli bir kullanım sağlar. Şifreli kartlı kapı kilidi sistemleri basit montaj ve kolay kuruluma sahiptir. Şifrelerin tanım yapılması ve kartların cihaza kaydının yapılması pratik olup yetkili kişilerin ya da herkesin tanımlanmasına elverişlidir. Bazı şifreli kapı kilidi cihazların şifre veya kartlı geçiş olanakları haricinde artı olarak ürün üzerindeki zil butonu sayesinde kapı ve kilit arasındaki zili ve kampanasını çaldırma gibi özellikleri de mevcuttur. Bu sistemlerde ürün seçeneklerine göre yöneticiler tarafından ayarlanabilir kapı açık uyarısı da vardır. Şifreli kapı kilidi sistemleri hem iç hem de dış kapılara montajı yapılır. Montaj açısından her iki kapılara da uygundur. Montaj yapılmadan önce kurulumun yapılacağı yerin uygunluğu ve kişilerin kullanımı ürünlerin daha uzun süreli çalışmasını sağlayacaktır. Bu sayede cihazlar uzun vadede kullanılmış olur. Ürünler iç ortam ve dış ortam olmak üzere gruplandırılır. Dış ortam ürünlerinin su geçirmez (waterproff) özellikleri bakılması gereken özelliğin olmazsa olmazıdır. Şifreli kapı kilit cihazlarının şifre, kart ve şifre+ kart geçişleri bu geçişlerin yanı sıra buton çıkışları olduğundan dolayı buton bağlantısı olursa buton ile geçişlerde de kolaylık sağlayacaktır. Şifreli kapı kilit cihazlarının geçildiği anda ki onay işlemlerinde ve kullanımlarda cihazın ışıklandırılmasından kaynaklı karanlıkta çok rahat bir şekilde işlem yapılabilir ve ışık kombinasyonlarına göre onay veya reddine göre geçiş yapabilirler.

Şifreli kapı kilit kapı girişlerinde ve çıkışlarında kullanılabileceği veya hem giriş hem de çıkış olarak da kullanılır. Bu kullanımı kolay olan sistemlerin bir diğer sağladığı kolaylıklardan birisi de asansör sistemlerinde kullanabilmesidir. Asansör sistemlerinde cihazların ayarlanması ve bağlantı kurulmasından sonra çıkacağımız veya ineceğimiz katlara izin verilmesinden sonra sistem bu şekilde devam eder. Asansöre binildiğinde cihaza okutulan kart ya da giriş yapılan şifte ile de katlara giriş ve çıkışlarımızı da sağlar. Personel giriş çıkış takip ve Kartlı kapı kilidi sistemleri ürünlerinde kullanılan kartlar modele göre değişkenlik göstermektedir. Mifare kart ve proximity kartlar bu ürünlerin sınıfında bulunmaktadır. Mifare kart ve proximity kartlar dikdörtgen şekillerinde olan plastik çeşitlerini okumasının yanında bir de kartların anahtarlık şeklinde olanları da okutulduktan sonra geçişlere onay verilmektedir. Kartların şifreli kapı kilit cihazlarına okuturken fazla yaklaştırılmasına gerek yoktur. Okuma aralıkları 0-5 cm arası değişir. Şifreli kapı kilit sistemlerinde iki ayrı sistem vardır. Bazı ürünlerde şifre girişi yapıldıktan sonra kare tuşu ile bu geçiş kombinasyonu tamamlayarak kilidin tetiklenerek açılması sağlanıyordu. Şifreli kapı kilit sistem ürünlerinde master kart ya da kart tanımlama kartı gibi yönetici kartı olmadan şifre ya da kart tanımlamasına olanak sağlayan son derece pratik cihazlardır. Kart tanımlamaları ayrıca şifre tanımlamaları da olmak üzere gönderilen kılavuz ile de yapılabilir. Kolayca bu işlem gerçekleşir. Bunun için herhangi bir teknik bir bilgiye ihtiyaç yoktur. Şifreli kapı kilit cihazlarında Wiegand 26 çıkışları sayesinde aptal terminal olarak adlandırılan sadece veri giriş çıkışı için kullanılan işleme özelliği olmayan terminallerle ortak çalışma özelliği de bulunmaktadır.

Stand-alone (bağımsız) olarak çalışmasının yanında sonra zamanlarda ki gelişmeler sonucunda panel sistemlerde kullanılarak Access, personel devam kontrol, asansör takip ve yemekhane takip gibi yazılımlara data gönderimi yaparak kişilerin bu programlarda ki geçiş hakların sorgulanmasında ve giriş çıkışlarının bir çatı altında toplanmasına köprü görevi görmektedirler. İstenirse bu cihazlar turnike üzerinde takılarak da kullanılabilir.

Kartlı geçiş sistemi cihazları kuru kontak vererek elektronik kilit, manyetik kilit ve elektrikli kilit karşılıklarını açtırmada son derece profesyonel cihazlardır. Bu cihazların arka kısımlarında herhangi bir çalınma ve çıkartılmaya karşı sabotaj butonları bulunur bu buton cihazın bulunduğu yerden sökülmesi durumunda kullanıcı sesli olarak alarma vererek uyarma görevini yerine getirir. Kullanım alanlarına baktığımızda apartman giriş ve çıkışları, site giriş çıkışları, şirket giriş ve çıkışları, ofis giriş ve çıkışları, asansör çağırma sistemleri, farklı endüstriyel makinaları çalıştırma ve otopark giriş çıkışları gibi birçok yerde karşımıza çıkmaktadırlar. Fiyat performans skalasına bakıldığında çok uygun olan şifreli kapı kilit sistemleri günümüz şartlarında güvenliğini düşünen kişilerin ve firmaların olmazsa olmaz teknolojik ürünleridir.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!