featured

Perkotek Secuda Kapı Dedektörü

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kapı Dedektörü Nedir ve Niçin Kullanılır?

Günümüzde insanlar artık daha sosyal ve daha çok iletişim halinde oldukları için topluca açık ya da kapalı alanları tercih etmelerine sebep olmaktadır. Açık ya da kapalı alanlarda öncelikli olarak güvenlik en önemli konulardan biridir.

Kişiler kendilerini güvende hissedebileceği bir alanda zaman geçirmek istemeleri en doğal haklarıdır. Alan Güvenliğinin sağlanması için pek çok seçenek vardır fakat bunlardan en yaygın olan sistemlerin başında alan girişlerinde kullanılan kapı dedektörü en başta gelmektedir. Kapı dedektörleri güvenlik personeli kontrolünde çalışan yüksek güvenlikli bir cihazdır. Kapı dedektörü üzerinizde bulunan metal eşyaları, güvenlik ihlali oluşturabilecek malzemelerin tespitinde önemli rol oynamaktadır. Cihazın üzerine bulunan kontrol panelinden cihazın hassasiyet ayarları yapıldığı takdirde en küçük metal parçalara bile tepki verebilecek kadar gelişmiştir.

Kapı dedektörü 7 bölge ile 35 bölge arasında hassas tarama yaparak kişi üzerinde bulunan metalin hangi bölgede olduğunu ve yoğunluğunu belirterek alarm ve Led ile görsel ve sesli uyarı vermektedir. Bu cihazlar kişiler ile temas etmeden metallerin ve güvenlik tehdidi oluşturan malzemelerin tespitinde önemli rol oynamaktadır. Kapı dedektörünün çalışma sistemi şu şekildedir. İki ayakta bulunan yalıtımlı bakır kablolar bir manyetik alan oluşturur.

Ayaklardan biri alıcı biri verici modunda çalışır frekansı bozan bir metal yoğunluğu algılarsa eğer kafa kısmında bulunan kartlara bilgi verir. Kartlar gelen sinyali değerlendirerek hangi bölgede metal olduğunu belirtir ve cihazın üzerinde bulunan ekranda metal yoğunluğunu ve hangi bölgede olduğunu belirten ledleri yakarak sesli ve görsel uyarıda bulunur. Cihazın menüsünden metal algılama ve sesli görsel uyarılar ayarlanabilmekte olup bölge bölge hassasiyet ayarlanabilir. Bir bölgede çok hassas diğer bölgelerde daha az hassas olacak şekilde ayarlanabilir. Kapı dedektörleri haricinde elde kullanım için kullanılan el dedektörleri de kullanılabilir olup bu cihazlarda kişinin üzerinde dolaştırılmak sureti ile sesli ya da titreşimli olacak şekilde uyarı verebilmektedir.

Alan güvenliğinin sağlamada ikinci büyük yardımcı olan x ray ise kişilerin yanlarında bulunan çanta, poşet bavul gibi malzemelerin içerisinde bulunan şeyleri de görmemizi sağlar. X Ray elektrik enerjisini içerisinde bulunan ışın jeneratörü ve kartlar ve bilgisayar programı aracılığı ile görüntüye dönüştürebilen bir sistemdir. x ray cihazı içine konulan malzemeleri tünel içerinden geçirerek cihazın alt kısmında bulunan ışın jeneratörünün ürettiği ışın malzemenin içerisinde geçerek atom numarasına göre geçirgenlik oluşturur ve cihazın üst kısmında bulunan sensör aynalarına  bir gölge olarak düşer. Oluşan gölgeyi kartlar görüntüye çevirip programa iletir ve program bunu işleyerek görüntü olarak ekrana verir.

X ray cihazları atom numarasına göre malzemeyi organik ve inorganik olarak ayırabilir organik malzemeler turuncu beyaz renk ile gözükürken inorganik malzemeler mavi ve siyah renkte görünür. X ray cihazının en büyük özelliği zaman ve personelden büyük oranda tasarruf sağlamasıdır. Çantaların tek tek elle aranmasından ziyade bu sistem içinden geçen malzemeleri 10 saniyenin altında tarayarak içerisinde olan tüm malzemeleri hatta elle aramada ulaşılamayacak tüm alanları göstermektedir. Gerekli ayarlamalar yapıldığında önceden tanınmış kesici delici ve zararlı maddeleri tespit edip sesli ve görsel uyarı da verebilmektedir.

Bekçi tur kontrol sistemleri ise alan güvenliğini ve belirlenen noktaların turlama ile kontrolünü sağlamaya yarayan bir sistem olup en çok tercih edilen sistemlerin başında gelmektedir. Bekçi tur kontrol sistemi seti 1 adet kalem 6 adet nokta 3 adet bekçi tanıtım kartından oluşur. Noktalar kontrol edilmesi istenen alanlara vida ya da yapıştırma ile montajı yapılarak kalem ile uzaktan okutma ile kullanılabilir hale getirilir. Kalem alüminyum gövde ile darbelere karşı dayanıklı olup ve suya karşı dirençlidir üzerinde bulunan fener ile aydınlatma ve karanlık alanlarda görüş açısını aydınlatmaya yarar. Turlamaya çıkmadan önce bekçi kendi kartını okutup tura başladığına dair kaleme bilgi gönderir ve daha sonra noktaları okutup kalemi usb kablosu ile bilgisayara bağladığımızda program aracılığı ile hangi bekçin hangi noktayı okuttuğu ve turlamasını program aracılığı ile görebilirsiniz.

Kalem okuma sırasında sesli ve titreşim olarak noktaları okuduğunda uyarı verir.10.000 adet log kapasitesi ile kalem geniş bir loglama seçeneği vardır. Sınırsız nokta ve devriye tanımı ile en çok tercih edilen sistemlerin başında gelmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!