featured

Pandemi Sürecinde Saç Ekimi Hizmetleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Saç ekimi gibi zorunluluk dışı ameliyatlar, pandemi döneminde enfeksiyon riskinden ötürü diğer ikincil ameliyatlarla birlikte durduruldu. Çoğu saç ekim merkezi ameliyatlarını ya durdurdu ya da karantina sürecinin bitimine erteledi. Ancak Covid-19 virüsünün ortaya çıkan net tablosu, bu hastalığı atlatanların saç dökülmesiyle karşılaşabildiğini ve saç ekimi hasta sayısında artış gördüğünü ortaya seriyor.

Saç Ekimi Nedir?

Saç ekimi, başın arka kısmından alınan saç köklerinin kelleşme görülen bölgeye nakledilmesidir. Bu süreçten en iyi sonuçları elde etmenin yolu dikkat, itina ve beceriden geçmektedir.

Covid-19 pandemisi hayatımızın her alanınını istila etmenin yanı sıra sağlık hizmetlerini de sekteye uğrattı. İnsanlar pandeminin bitmesi beklentisiyle evlerinde olduğu için, gereklilik teşkil etmeyen pek çok tedavi ve prosedür uygulanamamakta, bu da ihtiyaç duyan bireyler için sorun teşkil etmektedir. Saç ekimi de bu işlemlerden biridir. Konuya devam etmeden önce, dünya çapında kar amacı gütmeyen bir tıp organizasyonu olan Uluslararası Saç Restorasyon Cerrahisi Derneği (ISHRS)’nin, kliniklerin gerekli önlemleri alması koşuluyla saç ekimi işlemlerine güvenle devam edebileceğine inandığını belirtmekte fayda var.

Tedavi Öncesi Önlemler

COVID-19 virüsünün en bilinen belirtilerinden birisinin ateş olması nedeniyle, işlem öncesi binaya giriş esnasında ilk ateş ölçümü yapılmaktadır. Eğer ateş normal seviyede seyrediyorsa saç ekim işlemine geçilebilmektedir.

Operasyon Süreci

Tüm çalışanlar ve sağlık personeli cerrahi maske, tulum, eldiven ve siperlik gibi gerekli tıbbi malzemelerle donatılmıştır. Hastanın bulunabileceği ameliyathane ve diğer odalar ile bahçe gibi açık alanlar her gün dezenfekte edilmektedir. Ayrıca operasyon sonrası hastalar otele gitmeden önce iyileşmeleri için dezenfekte edilmiş tek kişilik odalara yerleştirilir.

Covid-19 Sürecinde Türkiye’de Saç Ekimi

Uzmanlara göre Türkiye’de insanlar COVID-19 sürecinde karaciğer nakli ve fıtık ameliyatı gibi operasyonlardan kaçınsalar da saç ekimi yaptırmayı hiç bırakmadılar. Bu sebepten ötürü uluslararası hastalar bu tedavi için ülkeyi ziyarete devam etmeyi tercih ediyor.

Katı Covid-19 kuralları benimsemiş bir saç ekim merkezi seçin.İşleminiz için klinik seçiminizde mutlaka detaylı bir inceleme yapın. Söz konusu tedbirlere uymayan tüm saç ekim merkezlerinden uzak durun. Saç ekim merkezi seçiminizde aşağıdakilere dikkat edin:

Kliniğin hastalar ve personel için ateş kontrolü yapıp yapmadığını ve Covid geçmişlerini takip edip etmediğini öğrenin.Saç ekim merkezinin danışma süreçleri esnasında dahi sosyal mesafe kurallarına uyduğundan emin olun.İşlem esnasında doktorun uygun ekipmanı ya da kişisel koruyucu ekipman kitini kullandığından emin olun.Kliniğin düzenli olarak temizlenip, dezenfeksiyon ve sterilizasyon işlemlerinden geçip geçmediğini öğrenin.İşlemin bir teknisyen tarafından değil, bizzat doktor tarafından yapıldığından emin olun.Ekibin operasyonların Covid protokolleri kapsamında gerçekleştiğinden emin olun.

Meditürk Klinik‘in kurucusu Yeliz Damar, şu paylaşımda bulundu:

“Covid-19 krizi, hemen hemen her sektörde hiç beklenmedik düzeyde büyük etkiler yarattı. Sağlık turizmi ve konaklama sektörü bu etkiden ağır bir şekilde payını alırken, yeni normale artan aşılama oranları ile dönülmesini beklerken saç ekim işlemleri öncesinde gerekli tüm sağlık önlemlerinin alınmasını sağlıyoruz.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!