featured

Dünyanın En Çok Kullanılan Sosyal Ağları Hangileridir? 2021 Yılı Sosyal Ağların Aylık Kullanıcı Sayılarına Göre Sıralaması

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Teknoloji çağını yaşadığımız günümüzde, sosyal medya platformları ve sosyal ağlar, televizyon ve radyo gibi klasik iletişim araçlarından daha çok kullanılır hale gelmiş durumda. Özellikle Facebook, Youtube, Instagram, Tik Tok gibi sosyal ağlar popüler kültüründe en çok tercih edilen uygulamaları olarak öne çıkıyor. Peki, bu denli popüler olan sosyal ağların aylık kullanıcı sayılarını hiç merak ettiniz mi? İşte, güncel haliyle sosyal ağların aylık kullanıcı sayıları…

Sosyal Medya Nedir?

Dünyanın en popüler sosyal ağlarının sıralamasından önce sosyal medyanın ne demek olduğuna kısaca bakalım. En genel tanımıyla sosyal medya uygulamaları, kullanıcıların karşılıklı olarak birbirleriyle eş zamanlı ve de çift taraflı bilgi paylaşmı yapmasını sağlayan uygulamalardır. Bir başka ifade ile sosyal medya kişilerin, birbirleriyle internet ağı üzerinden paylaşıma geçtiği sistemlerin bütünü olarak da tanımlanabilir.

Günümüzde hem kişiler ve hem de ticari markalar tarafından çok kullanılan sosyal medya, önemli sosyal ağları barındırıyor. Bu sosyal ağların bazıları görsel içerik, bazıları yazı, bazıları ise video esaslı platformlardır.

Aylık Kullanıcı Sayısına Göre Sosyal Medya Uygulamaları

İstatiksel veriler konusunda dünya çapında en güvenilir platformların başında gelen Statista’nın güncel, “Aktif kullanıcı sayısına göre sıralanmış dünya çapındaki en popüler sosyal ağlar” sıralaması ise şu şekildedir;

1- Facebook

Sosyal ağlar arasında en eski ve kıdemlilerden biri olan Facebook, son zamanlarda eski popülerliğini kaybetmiş gibi görünse de, hala daha dünyanın en çok kullanılan sosyal ağı unvanını koruyor.  Facebook’un aylık aktif kullanıcı sayısı ise 2 milyar 853 milyon.

2- YouTube

Video paylaşım platformlarının öncüsü konumunda olan ve 2005 yılında hayatımıza giren Youtube, her geçen gün daha çok izleyiciye ulaşmayı başaran son derece popüler bir sosyal ağ. Şu an için dünyanın en fazla ziyaret edilen ikinci uygulaması olan YouTube’un aylık aktif kullanıcı sayısı ise 2 milyar 291 milyon.

3- WhatsApp

Son zamanlarda ülkemizde gizlilik sözleşmesi uygulaması ile çok gündeme gelen WhatsApp halen daha en popüler mesajlaşma ve konuşma uygulaması olarak öne çıkıyor. En çok kullanılan sosyal ağlar listesinde de üçüncü sırada bulunan WhatsApp’ın aylık aktif kullanıcı sayısı ise 2 milyar.

4- Instagram

Son yılların en popüler sosyal ağlarından biri olan ve kişilerin takipçi sayıları ile sürekli gündeme gelen Instagram, hayatımızın artık temel taşlarından biri olmuş durumda. Dünyada en çok kullanılan sosyal ağlar sıralamasında dördüncü sırada bulunan Instagram’ın aylık aktif kullanıcı sayısı ise 1 milyar 386 milyon.

5- Facebook Messenger

Facebook’un mesajlaşma uygulaması olan Messenger’da dünya çapında en popüler sosyal ağlardan biri konumunda bulunuyor. Listenin beşinci sırasında yer alan Facebook Messenger’ın aktif aylık kullanıcı sayısı ise 1 milyar 300 milyon.

6- WeChat

Ülkemizde pek bilinmeyen, Çin’in çok amaçlı sosyal ağı olan WeChat mesajlaşmadan ödeme yapmaya dek birçok alanda kullanılabiliyor. Çin’de oldukça popüler olan bu uygulama dünyanında en çok kullanılan sosyal ağlarından altıncısı konumunda. WeChat’in aktif aylık kullanıcı sayısı ise 1 milyar 242 milyon.

7- Tik Tok

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de büyük bir yükseliş gerçekleştiren Tik Tok, hızlı yükselişi ile dikkatleri üzerine topluyor. Önümüzdeki zamanda daha yukarı sıralarda göreceğimizi tahmin ettiğimiz Tik Tok, aktif aylık kullanıcı sayısında önemli bir eşik olan 1 milyarı geçtiğini birkaç gün önce duyurdu.

Aktif aylık kullanıcı sayısı 1 milyarı aşan 7 sosyal uygulamadan sonra gelen diğer popüler sosyal ağlar ise şu şekilde sıralanıyor;

QQ             (606 milyon aylık aktif kullanıcı),Douyin      (600 milyon aylık aktif kullanıcı),Telegram  (550 milyon aylık aktif kullanıcı),Sina Weibo (530 milyon aylık aktif kullanıcı),Snapchat    (514 milyon aylık aktif kullanıcı),Kuaishou    (481 milyon aylık aktif kullanıcı),Pinterest    (478 milyon aylık aktif kullanıcı),Reddit    (430 milyon aylık aktif kullanıcı),Twitter    (397 milyon aylık aktif kullanıcı),Quora    (300 milyon aylık aktif kullanıcı).

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!