featured

Flagyl Nedir Ne İşe Yarar | Flagyl Nasıl Kullanılır | 500 mg Flagyl Yan Etkileri Nelerdir | Flagyl Fiyat 2021

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antibiyotik ilaç Flagyl nedir ne için kullanılır merak ediyorsanız bu yazımız sizin için hazırlandı. Flagyl 500 mg film tablet hakkında merak ettiğiniz soruların cevaplarını bu yazımızda bulabilir, Flagyl prospektüs bilgilerine ulaşabilirsiniz. İşte, Flagyl nedir ne işe yarar, Flagyl 500 mg nasıl kullanılır, kimler Flagyl kullanamaz, antibiyotik ilaç Flagyl Fiyat 2021 yılında ne kadar, Flagyl yan etkileri nelerdir, hamilelikte Flagyl kullanılır mı ve merak edilen pek çok sorunun cevabıyla Flagyl nedir yazımız…

Flagyl Nedir?

Flagyl nedir; etken maddesi metronidazol, yardımcı maddeleri ise; sorbitol, saf su, kalsiyum fosfat dibazik dihidrat, magnezyum stearat, metiletil keton, hidroksipropil metil selüloz, mısır nişastası,  povidon,  polietilen glikol 20000, titanyum dioksit, alkol ve hidroksipropil selüloz olan bir ilaçtır. Sanofi ilaç firması tarafından satışa sunulan bir adet Flagyl tablet içinde, 500 mg metronidazol bulunmaktadır.

Metronidazol Nedir Ne İşe Yarar ?

Flagyl nedir ne işe yarar araştırması yapan kişilerin karşısına metronidazol etken maddesi çıkmaktadır. Metronidazol; nitroimidazol antibyotik maddesidir. Antimikrobiyal ajan olan metronidazol molekülü, Dünya Sağlık Örgütü’nün Temel İlaçlar Listesi’nde bulunmaktadır.

Flagyl Ne İşe Yarar ?

Metronidazol ilaç içeren Flagyl ne işe yarar; vücutta enfeksiyona yol açan parazitleri ve bakterileri öldürür. Gerekli durumlarda vücuttaki parazit ve bakterileri öldürmek için kullanılan Flagyl 500 mg tablet, metronidazol içerdiği için antibiyotik grubuna dahil olan bir ilaçtır. Flagyl prospektüs bilgilerine göre Flagyl ne işe yarar ne için kullanılır sorusunun cevapları şunlardır:

Diş enfeksiyonlarıDişeti ülseriMide, beyin, kemik, cinsel organ, bağırsak ve akciğer enfeksiyonlarıBacak yaralarıBasınç nedeniyle oluşan vücut yaralarıAmeliyat sonrası gelişmesi muhtemel enfeksiyonların önlenmesi

Flagyl Nasıl Kullanılır ?

Flagyl kullananlar, Flagyl nasıl kullanılır sorusunun cevabını internette sık araştırılmaktadır. Ancak Flagyl nasıl kullanılır sorusunun cevabı, ilacın kim tarafından ve neden kullanıldığına göre değişmektedir. Doktorlar tarafından Flagyl 500 mg tablet reçete edildiğinde nasıl kullanılır bilgisi de verilmektedir. Flagyl nasıl kullanılır sorusunun yanıtı, eczacılardan da öğrenilebilmektedir. Flagyl prospektüs bilgilerinde, kimin nasıl kullanması gerektiği yazmaktadır.

Amip Parazitleri Tedavisinde Yetişkinlerde ve Çocuklarda Flagyl Nasıl Kullanılır ?

Amip adlı parazitlerin neden olduğu enfeksiyon tedavisinde Flagyl ilaç, yetişkinlerde günde 1.5 g, üç doza bölünerek kullanılır.  Çocuklarda ise 30-40 mg/kg/gün üç doza bölünerek kullanılır.

Kadınlarda Dış Cinsel Organ Enfeksiyonu ve İdrar Yolu Enfeksiyonu Trikomonas Tedavisinde Flagyl Nasıl Kullanılır ?

Kadınlarda idrar yolu enfeksiyonuna ve dış cinsel organ enfeksiyonuna neden olan trikomonas paraziti tedavisinde Flagyl ilaç kullanımı, 2 gramlık yani 4 tablet olarak, tek doz kullanılır. Bu parazitin tedavisinde Flagyl kullananlar için önemli nokta şudur; eşleri negatif olsa ve şikayeti olmasa dahi aynı tedaviyi uygulamalıdır.

Giardia Parazit Tedavisinde Yetişkinlerde ve Çocuklarda Flagyl 500 mg Nasıl Kullanılır?

Giardia paraziti için Flagyl ilaç nasıl kullanılır bilgisi Flagyl prospektüs içinde verilmiştir. Flagyl 500 mg kullananlar eğer yetişkin ise; 5 gün ardı ardına, günde 750 mg ile 1 gram kullanmalıdır. Flagyl kullananlar eğer 10 ile 15 yaş arasında çocuk ise; 500 mg/gün kullanmalıdır.

Non Spesifik Vajinit Tedavisinde Flagyl Nasıl Kullanılır ?

Kadınlarda etkeni belli olmayan dış cinsel organ enfksiyonu yani non spesifik vajinit tedavisinde Flagyl nasıl kullanılır sorusunun yanıtı Flagyl prospektüs bilgisinde; 500 mg günde 2 defa, yedi gün süreyle olarak yazılmıştır.

Flagyl 500 mg Aç mı Tok mu İçilir?

Ne amaçla olursa olsun Flagyl kullananlar, ilacı ezmeden ve kırmadan yemek esnasında veya sonrasında hemen içmelidir. Genel olarak tavsiye edilen bu ilacın tok karna içilmesidir.

Flagyl 500 mg Yan Etkileri Nelerdir ?

YouTube video
Flagyl yan etkileri de Flagyl nedir ne işe yarar gibi sık araştırılıyor. Her ilaç gibi Flagyl yan etkileri de söz konusudur. Özellikle Flagyl 500 mg tablet içeriğindeki maddelere alerjisi olanlar, bu ilacı kullanmamalıdır. Genel olarak seyrek görülen Flagyl yan etkileri şunlardır:

Baş ağrısıEklem ve kas ağrısıBaş dönmesiUyku hali ve sersemlik hissiCiltte kızarıklık ve döküntüGörmede bozuklukİdrarın renginde koyulaşma

Kimler Flagyl 500 mg Kullanamaz ?

Flagyl nedir ne işe yarar araştırması yapıyorsanız, kimlerin Flagyl ilaç kullanmaması gerektiğine dikkat etmelisiniz. Flagyl tablet, böbrek ve karaciğer hastaları tarafından dikkatli kullanılmalıdır. Flagyl tablet kullanmaması gereken kişiler ise şunlardır:

Flagyl etken ve yardımcı maddelerine alerjisi olanlarHamileliğin ilk 3 ayında olanlarAnne sütüne geçtiği için emziren annelerİçeriğinde sorbitol olduğundan dolayı bazı şekerlere karşı intoleransı olanlar

Flagyl Fiyat 2021 Ne Kadar?

Flagyl SGK kapsamında olan ilaçlar arasındadır. Yalnızca eczanelerde satılan Flagyl fiyat 2021 yılının Ekim ayı itibariyle 23.17 TL’dir.

Flagyl Kaç Günde Etkisini Gösterir ?

Flagyl kaç günde etkisini gösterir sorusunun yanıtı, ilacın ne tedavisinde kullanıldığına göre değişmektedir. Kimi bakteri ve parazit tedavileri bir iki günde sonuç verirken, kimi parazit ve bakteri tedavileri yedi günde sonuç vermektedir. Dolayısı ile Flagyl kaç günde etkisini gösterir sorusunun cevabı değişkendir.

Flagyl Reçetesiz Alınır mı?

Flagyl ilaç normal reçete ile eczanelerde satılan bir ilaçtır. Normal reçeteli olduğu için Flagyl 500 mg tablet reçetesiz de satın alınabilmektedir.

Kedilerde Flagyl Ne İçin Kullanılır | Kedilerde Flagyl Kullanımı

Flagyl prospektüs içerisinde bu ilacın hayvanlar için kullanılabileceği bilgisi yer almamaktadır. Ancak kedinin ishal olması ekşi başlığında, Flagyl şurup ve ercefuryl şurup ile tedavi yapıldığı bilgisi bulunmaktadır. Bakteri ve parazitlere karşı içeriğindeki metronidazol nedeniyle bu şurup kediler için tercih edilmektedir. Kedilerde ishal tedavisi için Flagyl şurup ve ercefuryl şurup 0,5’er ml bir enjektör içine çekilmekte ve günlük olarak kedilere ağız yoluyla kullanılmaktadır.

Flagyl Şurup Ne İçin Kullanılır ?

Çeşitli bakteri ve parazitlerin yol açtığı enfeksiyonların tedavisinde kullanılan Flagyl 500 mg tabletin süspansiyon yani şurup formu da bulunmaktadır. Flagyl şurup çocukların kullanımına daha uygundur. Özellikle giardia parazitleri ve amip parazitleri tedavisinde çocuklar için Flagyl şurup önerilmektedir.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!