featured

İnsan İlişkilerinde Başarılı Olmanızı Sağlayacak Altın Değerinde 12 Kısa Bilgi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bulunduğunuz ortamlarda, iletişim kurduğunuz insanları etkilemek istiyor musunuz? Eğer amacınız daha sağlam insan ilişkileri kurmak ve insanları etkilemek ise bu yazımız sizin için… İşte, insan psikolojisini anlamanıza yardımcı olacak ve size rehberlik edecek muhteşem 12 pratik bilgi…

1– Eğer bir tartışma içindeyseniz ve tartışmanın kazananı olmak istiyorsanız, karşınızdaki kişiye sorular sormalısınız. Çünkü soru sormak, karşı tarafın verdiği cevap esnasında yanlışlarını görmesine yardımcı olur.

2– İlk izlenim her zaman için önemlidir. Eğer birine ilk karşılaşmada yanlış izlenim verdiğinizi düşünüyor ve bunu düzeltmek istiyorsanız, o kişiyle vakit geçirmek için daha çok fırsat yaratmalısınız. Çünkü ilk izlenimlerin izi ancak söz konusu kişiyle daha çok vakit geçirdikçe silinebilir.

3– Biri ya da birilerine seçenek sunacaksanız, seçilmesini istediğinizi ilk başa ya da sona saklayın. Çünkü yapılan listelerde genellikle ilk baştakiler ve sondakiler hatırlanır. Bu bilgi, seçimlerini yönlendirmek istediğiniz kişiler üzerinde büyük oranda etkili olacak!

4– Eğer birinin sizi, kendisine yakın hissetmesini istiyor ve size daha fazla güvenmesini arzu ediyorsanız; o kişinin konuşma hızını ve konuşma tarzını çaktırmadan taklit etmeyi deneyin. Çünkü insanlar, kendilerine benzeyen insanlara güvenmeye daha meyilli.

5-  Kalabalık bir ortamda insanlarla iletişim halindeyken, kimlerin sizinle uyum sağlamaya çalıştığını öğrenmek istiyorsanız farklı bir şey yapmayı deneyin. Örneğin; elleri cebe koymak ya da elleri kavuşturmak olabilir. Bunu yaptıktan sonra da kimlerin ellerini kavuşturduğunu veya ellerini cebe koyduğunu gözlemleyin. Hiç de farkında olmadan sizi taklit eden kişiler, aslında size uyum sağlamaya çalışan kişiler olacak.

6– Ayna karşısında pratik yapmak, her zaman en iyi seçeneklerden biri. Eğer önemli bir konuşma gerçekleştirecekseniz ve kendinizi bu konuşmaya hazır hissetmek istiyorsanız mutlaka ayna karşısında prova yapın. Bu, zihinsel açıdan güçlenmenizde etkili olacak.

7– Yapılan araştırmalar, kişilerin baskın olmayan ellerini iki hafta süresince rutin işler için kullanmasının, öz kontrolün gelişmesinde yardımcı olacağını söylüyor. Kendinizden daha emin bir görünüş sergilemek ve kontrolünüzü elinizde tutmak istiyorsanız, bunu mutlaka deneyin.

8– Eğer yeni tanıştığınız birinin size geçersiz bir numara ya da adres verdiğini düşünüyorsanız mutlaka ona adresi/telefon numarasını yanlış bir şekilde tekrar edin veya yarısında duraksayın.

9– Yapılan araştırmalara göre; sarılmak duygusal stresi azaltıyor. Eğer formal bir ilişkiden ziyade daha özel ilişki söz konusuysa ve karşınızdaki kişinin duygusal stresini azaltmak istiyorsanız; sarılmayı deneyin.

10– Bu araştırma bilimsel değil ancak insan ilişkilerine bakıldığında; ortaya çıkan sorunların yaklaşık olarak yüzde 90’ının insanın kendi düşüncelerinden kaynaklandığı görülüyor. Bu nedenle daha sorunsuz insan ilişkileri için kafanızda kurmayı bırakmalı ve yaşananlara odaklanmalısınız.

11– Geldik ikili ilişkilere… Eğer ikili ilişkilerinizde başarılı olmak isteyen erkek bir bireyseniz öncelikle şunu bilmelisiniz; bir kadın, bir erkeğin görünüşünden daha fazla mizah anlayışından etkilenirler.

12– Bir ortamda size en yakın olacak kişiyi hemen belirlemek istiyorsanız; öncelikle ikinizin ortaklaşa olarak nefret ettiği şeyi tespit etmenizde fayda var. Çünkü iki insanın aynı şeyden nefret ediyor olması, onları birbirine daha da yaklaştırır. Bir nevi; düşmanımın dostu, dostumdur hesabı…

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!