featured

Lamine Diş Kaplama Nedir? Ne Zaman İhtiyaç Duyulur?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Estetik Diş hekimi, dişlerinizdeki kusurları düzeltmek ve size muhteşem bir gülümseme kazandırmak için lamine diş kaplama işlemini önerebilir. Lamine diş uygulaması gülüşünüze olan güveninizi artırmak ve geliştirmek için tasarlanmıştır. Dişlerinizdeki küçük kusurlar, kaplama ve lamineler yardımıyla kapatılabilir. Sorunlu dişlerin ön yüzeyine yerleştirilen kaplamalar, dişlerdeki kusurları düzeltebilir ve daha invaziv tedavi ihtiyacını ortadan kaldırabilir.

Lamina diş kaplamaları, laminate veneer veya E-max diş kaplamaları kozmetik bir tedavi olarak kabul edilir gülüşünüzü ve görünümünüzü tamamen değiştirebilir. Lamine diş kaplama aynı zamanda gülümseme estetiğinde sıklıkla kullanılır. Kırılgan olmalarına rağmen, kaplamalar dayanıklıdır ve uzun yıllar sorunsuzca kullanılabilir. Diş laboratuvarında üretilirler ve gülüşünüzle mükemmel uyum sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.

YouTube video

Lamine kaplamalar, yenilikçi bir porselen kaplama türüdür ve birçok faydaya sahiptir. Lamine diş işleminde doğal dişin yeniden şekillendirilmesi gerekmezken, kaplama esnasında dişleri düzeltmek için diş minesinin küçük bir kısmının çıkarılması gerekir. Lamine diş kaplamada mine ve diş yapısında herhangi bir değişiklik olmaz. Seramik lamineler, kaplama türleri arasında dikkat çeken daha zarif bir versiyonu olmakla beraber kontakt lens kadar incedirler.

Lamine Diş Kaplama İşlemine Ne Zaman İhtiyaç Duyulur?

Lamine diş kaplama, gülümsemenizi tamamen dönüştürmek ve güzel, tek tip bir görünüm yaratmak için olağanüstü bir iş çıkarır. Lamine diş kaplamalarının faydalı olabileceği koşullardan bazıları şunlardır;

Dişlerde sararma ya da lekelenme olduğunda kişinin kendine olan özgüveni azalır. Lamine kaplama ile bu özgüven geri kazanılır ve hastalar gülümsemekten çekinmezler.Dişlerde bir kaplamanın gizleyebileceği küçük çatlaklar mevcutsa lamine kaplama oldukça iyi bir seçimdir.Ön dişleriniz arasında büyük boşluklar ve açıklıklar varsa lamine diş işlemi ile bu sorunlar giderilebilir.Kusursuz bir gülümsemeye sahip olmak istediğinizde lamine kaplama ideal bir tercihtir.

Lamine Diş Kaplama Nasıl Yapılır?

Lamine diş kaplama prosedürünün ana avantajı, anestezi olmadan gerçekleştirilebilmesidir. İşlem oldukça kolaydır ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilir. Bunun için öncelikle ön diş ölçüleri alınır ve labaratuvarda dişler hazırlanır. Hazır olduklarında kaplamalar dişlerinizin ön yüzeyine özel bir materyal ile rahatça yapıştırılır. Kaplamalar, uygun bakım ve kullanım ile on ile on beş yıla kadar dayanabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!