featured

Ankara Oto Ekspertiz | Oto Ekspertiz Konusunda Merak Edilenler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’da ikamet ediyorsanız ve bir araç alıp satmaya karar verdiyseniz doğru yerdesiniz. Ankara oto ekspertiz işlemleriniz için tercih etmeniz gereken firma biziz. Bugünlerde bir çok ekspertiz adı altında işletme açılmaktadır.

Fakat bunların kaçı işini layıkıyla yapıyor ? Ekspertiz alanında ne kadar deneyimliler ? Tüm bu sorular aklınızı kurcalıyorsa Ankara oto ekspertizi tercih etmelisiniz. Kurumsal kimliğimiz ve uzun yıllardır katlanarak artan deneyimimiz alanımızda ne kadar uzman olduğumuzun en önemli kanıtıdır.

Oto ekspertiz işlemi gereken önemi görmese de aslında yeri geldiğinde hayat memat meselesi olabilir. Düşünün ki 2. el piyasasından aldığınız yeni bir aracı sorunsuz, bayandan, az kullanılmış gibi klişe kelimelere inanarak satın aldınız ve ekspertiz ücretini vermemek için ekspertiz işlemini yaptırmadınız.

Elinizde geçerli tek veri satıcının sözleri. Aracınız ile yol alırken frenlerde yaşanan bir sorun nedeniyle kaza yapabilirsiniz. Böyle bir durumda ekspertiz ücretinden çok daha fazlasını kaybedebilirsiniz. Peki oto ekspertiz nedir gelin birlikte inceleyelim.

Oto ekspertiz nedir ?

Oto ekspertiz, aracınızın mevcut durumunu sizlere raporlayan bir sistemdir. İçerisinde bir çok kapsamlı test bulunur. Amaç aracınızı her yönüyle test etmek ve değerlendirmektir. Burada aracınızın iç aksanından dışında bulunan boyaya kadar bir çok bölge kapsamlı olarak incelenir.

Oto ekspertiz işlemleri paket paket veya bölge bölge yapılabilir. Burada ihtiyaçlar ve ekspertiz firmasının önerisi önemlidir. Ne tür bir ekspertiz işlemi uygulanacağına birlikte karar verilir.

Ankara Oto Ekspertizinizi nasıl yapar ?

Aracınızı Ankara oto ekspertize getirdikten sonra uzman kadromuz hemen sizinle ilgilenmeye başlayacaktır. Öncelikle aracınızı temiz bir şekilde bize getirirseniz en doğru sonuçlara ulaşırsınız çünkü boya testlerinde aracınızın kirli olması sonuçları değiştirebilmektedir.

Aracınızı bizlere emanet ettiğinizde ilk olarak aracınızın frenlerini test ediyoruz. Bu testte frenlerin 4 tekere de eşit bir şekilde dağılması gerekmektedir. Fren testinde bir sorun olması durumunda aracınız hareket halinde fren yapılması durumunda yön değiştirerek kazalara sebep olabilir.

Fren testi yapıldıktan sonra aracınızı lift ile yukarı kaldırıp aracın alt kısmında her şey yolunda mı ona bakıyoruz. Burada araç şanzımanı, aktarma organları, yağ kaçağı var mı, motor kontrol edilir. Yapılan bu kontrollerden sonra aracınız dynometre diğer adıyla dyno testine tabi tutularak motorunuzun sınırları zorlanır.

Burada motor performansı yüzde olarak raporlanır. Herhangi bir sorun varsa rapora notu hemen düşülür. El freni de en son olarak kontrol edilir tekerlerin durma sürecine katkısı raporlanır.

Ankara oto ekspertizde Kullanılan Makinalar Nelerdir ?

Süspansiyon tester cihazıKaporta ve boya ölçümü yapan cihazBilgisayarlar ve gerekli oto ekspertiz yazılımlarıLiftArıza tespit eden cihazAkü testerLastikleriniz için basınç ölçen cihazAracınızın boyasının kalınlığını ölçen cihazımızDinamometreYönetim yapmamızı sağlayan panelFrenler test cihazıKompresörler

Ankara Oto Ekspertiz Raporum Ne Zaman Çıkar ?

Rapor sonucunuz kısa sürede çıkmaktadır. Yapılan testin içeriğine göre süre artabilir ya da azalabilir. Fakat genel olarak 1 ila 3 iş günü arasında raporlama işlemleri tamamlanır.

Ankara Oto Ekspertiz Fiyatları Ne Kadar ?

Burada seçecek olduğunuz pakete göre ücret belirlenir. Kısaca belirtecek olursak Ekonomik paket 375 TL, Standart paket, 475 TL, Profesyonel paket 750 TL ve son olarak Elite paket 900 TL’dir.

Paket içeriklerinden kısaca özet geçecek olursak

Ekonomik pakette ;

Motor – Mekanik KontrollerBoya – Kaporta KontroAraç Altı Kontrollerİç – Dış KontrollerDyno Motor Performans Testi yer alır.

Standart pakette Ekonomik pakete ek olarak;

Fren-Süspansiyon-Yanal KaymaOBD Arıza Tespit yer alır.Profesyonel pakette  standart pakete ek olarak;Airbag KontrolConta Test (Gerekli Görülürse) yer alır.

Elite pakette profesyonel pakete ek olarak ;

1 Ay 1000 Km Garanti SigortasıYol Yardım5664 Tüm Sorgulamaları bulunur.

Ankara Oto Ekspertiz Hakkında

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!