featured

Fumast Şurup Nedir Ne İçin Kullanılır | Fumast Şurup 100 ml Nasıl Kullanılır | Fumast Şurup Muadili Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Histamin nedeniyle reçete edilen Fumast şurup nedir ne için kullanılır? Çocuklarda ve bebeklerde alerjik rinit durumlarında kullanılan Fumast şurup ne işe yararFumast şurup kullananlar memnun mu? Fumast şurup muadili eşdeğer şuruplar nelerdir? Fumast 100 ml şurup nasıl kullanılır? Kimler Fumast 1 mg/5 ml şurup kullanamaz? Fumast şurup bebek kullanımına uygun mu? Fumast öksürüğe iyi gelir mi, uyku yapar mı? İşte, en merak edilen soruların Fumast prospektüs bilgilerine göre cevaplandığı Fumast şurup nedir ne için kullanılır ne işe yarar yazımız…

Fumast Şurup Nedir Ne İçin Kullanılır ?

Fumast şurup nedir; etken maddesi her bir ölçeğinde yani her 5 ml’de 1 mg ketotifene eşdeğer 1.380 mg ketotifen hidrojen fumarat, yardımcı maddeleri ise; etil alkol, propil para hidroksi benzoat, şeker, metil para hidroksi benzoat, ahududu esansı, sitrik asit, deiyonize su, sorbitol ve di-sodyum hidrojen fosfat dihidrat bulunan bir şuruptur. Fumast şurup ne için kullanılır; göz iltihabı (konjonktivit) ve alerjik nezle (alerjik rinit) gibi alerjik durumlarda semptomatik tedavi için kullanılır.

Fumast Şurup Ne İşe Yarar?

Fumast 100 ml şurup ne işe yarar; histamin nedeniyle ortaya çıkan göz sulanması, kaşıntı, burun akıntısı ve kızarıklık gibi belirtilerin tedavi edilmesine yarar. Bu şurup alerjik nezle olanlara doktorlar tarafından sık reçete edilen bir ilaçtır. Fumast kullananlar, kısa süre içerisinde ilacın etkisini görmektedir.

Fumast 100 ml şurup, Atabay ilaç firması tarafından emniyet halkalı HDPE kapak ile 125 ml’lik cam şişede satışa sunulmaktadır.

Fumast Şurup Nasıl Kullanılır ?

Fumast kullananlar ve kullanmaya yeni başlayacak olanlar Fumast şurup nasıl kullanılır sorusuna internet üzerinde sıklıkla yanıt aramaktadır. Ancak Fumast kullananlar, doktorun önerdiği şekilde kullanım yapmalıdır. Çünkü hastaların tedaviye verdiği yanıta göre doz düşürülmesi veya yükseltilmesi söz konusudur. Dolayısı ise Fumast kullanımı tamamen kişiye özeldir. Ayrıca yaş durumuna ve vücut ağırlığına göre Fumast şurup nasıl kullanılır sorusunun yanıtları farklıdır.

1- 6 Ay ve 3 Yaş Arası Çocuklarda Fumast Şurup Nasıl Kullanılır ? Fumast Şurup Bebek için Kullanılır mı?

Fumast prospektüs bilgilerinde 6 aylık bebeklerde ve 3 yaşa kadar olan çocuklarda Fumast nasıl kullanılır sorusunun cevabı verilmiştir. Ancak kullanım doktorun tavsiye ettiği şekilde olmalıdır. Eğer doktor tarafından bilgi verilmediyse bu yaş aralığındaki çocuklara; sabah ve akşam ol üzere günde defa kilogram başına 0.25 ml şurup verilmelidir. Örnegin; 10 kg bir bebeğe hem sabah hem de akşam 2.5 ml verilmelidir.

2- 3 Yaş ve 17 Yaş Arası Çocuklarda Fumast Şurup Nasıl Kullanılır ?

3 yaş ve 17 yaş arası çocuklarda Fumast nasıl kullanılır sorusunun yanıtı, Fumast prospektüs bilgilerinde şu şekilde verilmiştir; sabah kahvaltısı ve akşam yemeği ile birlikte olmak üzere, günde iki kez 5 ml.

3- Yetişkinlerde Fumast Şurup Nasıl Kullanılır ?

Fumast şurup nedir ne için kullanılır ve yetişkinlerde kullanımı nasıldır sorularının yanıtı internet kullanıcıları tarafından sık araştırılmaktadır. 6 ay ve üstü bebeklerde kullanılan, çocukların da kullanımına uygun olan Fumast 100 ml şurup, yetişkinlere tavsiye edilmemektedir. Yetişkinlerde alerjik nezle ve göz iltihabı durumunda Fumast tablet tavsiye edilmektedir.

Fumast Şurup Yan Etkileri Nelerdir ?

Her ilaç gibi Fumast mg/5 ml şurup da yan etkilerin görülmesine neden olabilmektedir. Fumast prospektüs içeriğinde yaygın olmayan, yaygın ve seyrek görülen Fumast şurup yan etkileri bilgilerine yer verilmiştir. Buna göre yaygın olmayan, seyrek ve yaygın görülen Fumast şurup yan etkileri şunlardır:

Uykusuzluk (yaygın)Sinirlilik hali (yaygın)Huzursuzluk hissi (yaygın)Uyananlara karşı aşırı tepki (yaygın)Baş dönmesi (yaygın olmayan)Ağızda kuruluk (yaygın olmayan)Sistit ve mesane iltihabı (yaygın olmayan)Kilo alma (seyrek)Uyku hali (seyrek)

Ciddi Fumast Şurup Yan Etkileri Nelerdir ?

Bu Fumast yan etkileri görülmesi normaldir ve genellikle kendiliğinden geçmektedir. Ancak sağlık kuruluşlarının acil servislerine başvurulmasını gerektiren Fumast şurup yan etkileri de vardır. Bu yan etkiler, ciddidir. Fumast prospektüs içeriğinde ciddi Fumast yan etkileri şunlar olarak sıralanmıştır:

Yüksek ateşVücut ağrısıDeri döküntüsüAğızda, dudaklarda ve gözlerde kabarcıkÖksürükBaş ağrısıNezleGözde ve deride sararmaİdrarın koyulaşmasıDışkı renginin açılması

Fumast Tedavisi Bittiğinde Ortaya Çıkan Yan Etkiler Nelerdir ? Fumast Şurup Astım Yapar mı ?

Fumast şurup nedir nasıl kullanılır araştırması yapıldığında, bu ilacın aniden kesilmemesi gerektiği bilgisi ile karşılaşıyoruz. Eğer Fumast kullananlar bu ilacı bırakacaklar ise önce doktorlarına danışmalıdır çünkü Fumast 100 ml şurup kademeli olarak kesilmesi gereken bir ilaçtır. Fumast prospektüs bilgilerinde, bu ilacı 2 ile 4 hafta arasında kademeli olarak kesilmesi gerektiği yazmaktadır. Şurubun aniden bırakılması durumunda astım belirtileri ortaya çıkabilmektedir.

Fumast Şurup Muadili Şuruplar Nelerdir ?

Fumast şurup nedir ne için kullanılır araştırması yapıldığında internet kullanıcıları, Fumast Şurup muadili şuruplar nelerdir diye de araştırma yapıyor. Etken maddesi ketotifen olan ve antihistaminik ilaç grubunda yer alan Fumast şurup muadili eşdeğer şuruplar şunlardır:

MitofenConjitenOftifenDetofen

Fumast Şurup Fiyat 2021 Ne Kadar ?

Fumast 1 mg/5 ml 100 ml şurup SGK kapsamında olan antihistaminik ilaç grubunda yer almaktadır. SGK tarafından karşılanan alerjik nezle şurubu Fumast fiyat 2021 yılında eczanelerde 20.80 TL ile satışa sunulmaktadır.

Fumast 100 ml Şurup Reçetesiz Satılır mı?

Fumast 1 mg/5 ml şurup normal reçete ile satılan bir şurup olduğundan için eczanelerden reçetesiz olarak da satın alınabilmektedir. Ancak doktor tavsiyesi olmadan kullanılmaması gereken bir ilaçtır. Fumast kullananlar bu ilacı bilinçsiz kullanmamalı ve yine bilinçsiz bir şekilde bırakmamalıdır.

Fumast Şurup Kullananlar ve Fumast Ekşi Yorumları

Fumast kullanan anneler, başka annelerin kullanıcı deyimleri merak ediyor ve internet üzerinde Fumast 100 ml şurup için araştırma yapıyor. Fumast Ekşi sayfasında henüz başlığı bulunan bir şurup değil ancak öksürük şurubu başlıkları altında adı geçiyor. Yazının içeriğinde belirttiğimiz gibi Fumast şurup nedir ne değildir; alerjik nezle semptomlarını tedavi eden bir şuruptur, öksürük şurubu değildir.

Fumast Şurup Öksürüğe İyi Gelir mi ? Fumast Şurup Öksürük İçin mi?

Göz iltihabı ve alerjik nezle ilacı Fumast bir öksürük şurubu değildir ancak alerjik nezle semptomlarından biri olan öksürüğe iyi gelmektedir. Dolayısı ile öksürük tedavisi için kullanılan bir şurup değildir. Fumast şurup nedir ne için kullanılır diye bakıldığında; bu şurubun alerjik rinit için olduğu görülüyor ve soğuk algınlığı gibi üst solunum yolu hastalıklarında ortaya çıkan öksürük için kullanılmamalıdır. Öksürük şurubu için Perebron Şurup Nedir yazımıza göz atabilirsiniz.

Fumast Şurup Uyku Yapar mı ?

Alerjik nezle ilacı Fumast kullananlar arasında bu şurubun uyku yapıp yapmadığını araştıranlar da bulunuyor. Fumast şurup yan etkileri arasında uyku hali de bulunuyor. Dolayısı ile kimi Fumast kullananlar, uyku hali yaşayabilmektedir. Bunyan etki, seyrek görülmektedir.

Kimler Fumast 1 mg/5 ml Şurup Kullanamaz?

YouTube video
Fumast şurup nedir ne için kullanılır araştırması yapan kişiler, Fumast 100 ml şurubun kimler tarafından kullanılmaması gerektiğine dikkat etmeli. Fumast prospektüs bilgilerinde, Fumast 1 mg/5 ml şurup kullanmaması gereken kişiler şu şekilde sıralanmıştır:

Fumast etken maddesi ketotifen alerjisi olanlarFumast yardımcı maddelerine alerjisi olanlarEpilepsi hastası olanlarDaha önce nöbet geçirmiş olanlar

Hamilelikte Fumast 100 ml Kullanılır mı?

Hamilelik ve Fumast kullanımı hakkında yeterli çalışma yoktur. Bu nedenle hamileler doktorlarına hamile olduklarını belirtmeli ve gerekli bilgileri almalıdır.

Emziren Anneler Fumast Kullanabilir mi ?

Fumast prospektüs bilgilerinde emziren annelerin alerjik nezle ilacı Fumast 100 şurup kullanmaması gerektiği bilgisine yer verilmiştir.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!