featured

Allerset Şurup Nedir Ne için Kullanılır | Allerset Yan Etkileri Nelerdir | Allerset Şurup Fiyat 2023

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Alerjik nezle hastalarına sık reçete edilen Allerset şurup nedir ne için kullanılır? Allerset kullananlar memnun mu, alerjik nezle belirtileri ortadan kaldırır mı? Allerset yan etkileri nelerdir? Allerset muadili ilaçlar hangileridir? Allerset ne işe yarar? Allerset uyku yapar mı? Allerset bebeklerde kullanımı nasıl yapılır, Allerset şurup nasıl kullanılır? İşte, en merak edilen soruların Allerset prospektüs bilgilerine göre cevaplandığı Allerset şurup nedir ne için kullanılır yazımız…

Bu yazıda neler var?

Allerset Şurup Nedir Ne için Kullanılır ?

Allerset şurup nedir; etken maddesi setirizin dihidroklorür, yardımcı maddeleri ise; sorbitol çözeltisi, sodyum asetat, gliserin, metil parahidroksi benzoat, propilen glikol, propil parahidroksi benzoat, sodyum sakarin, asetik asit, deiyonize su ve muz esansıdır. Allerset şurup ne için kullanılır; kaşıntı, alerjik nezle ve kurdeşen tedavisi için.

Sistemik antihistaminik ilaç Allerset 1 mg, Santa Farma ilaç firması tarafından üretilmektedir. Renksiz ve berrak görünümde olan bu şurup, 200 ml’lik bal rengi cam şişede, 5 ml’lik dereceli plastik kaşık eşliğinde eczanelerde satışa sunulmaktadır.

Allerset Ne İşe Yarar ? Allerset Şurup 1 mg Ne İşe Yarar ?

İnternet üzerinde Allerset şurup nedir kadar Allerset ne işe yarar araştırması da sık yapılıyor. Allerset prospektüs bilgilerine göre Allerset şurup 1 mg ne işe yarar; nedeni bilinmeyen kurdeşen, alerjik nezle ve kaşıntıların tedavisinde kullanılır.

Allerset Şurup Nasıl Kullanılır ?

Allerset 1 mg 200 ml şurup ile ilgili cevabı en merak edilen sorulardan biri de Allerset şurup nasıl kullanılır sorusudur. Hem yetişkinlerde hem de 2 yaş üstü çocuklarda Allerset şurup 1 mg kullanıma uygundur. Ancak bu ilaç yalnızca doktor tavsiyesi ile kullanılmalıdır. Doktor tavsiyesi olmadan Allerset şurup reçetesiz kullanılmamalıdır.

Allerset nasıl kullanılır? Bu sorunun cevabı, Allerset kullananlar yaş durumuna ve bu ilacın ne sebeple kullanıldığına göre değişir. Allerset kullananlar, doktorun önerdiği şekilde Allerset kullanımı yapmalıdır. Allerset günlük doz aşılmamalıdır. Doktor veya hekim tarafından Allerset şurup nasıl kullanılır bilgisi verilmediyse, Allerset şurup prospektüs içeriğindeki kullanım tavsiyeleri aşağıdaki gibidir.

A) 2 ile 6 Yaş Arası Çocuklarda Allerset Şurup Nasıl Kullanılır ?

Allerset prospektüs bilgilerinde, 2 yaş ile 6 yaş arası çocuklarda Allerset şurup kullanımı için toplam günlük doz 5 mg olarak belirtilmiştir. Ancak tavsiye edilen kullanım; günde 1 kez, 2.5 mg’dır. 12 saat arayla günde 2 kez 2.5 mg olacak şekilde de kullanılabilmektedir. Doğru kullanım için doktorunuza danışınız.

B) 6 ile 12 Yaş Arası Çocuklarda Allerset Nasıl Kullanılır?

6 yaş ve 12 yaş arası çocuklarda Allerset kullanımı, hastalığa ve semptomların şiddetine göre farklılaşır. Allerset prospektüs içeriğinde, bu yaş grubundaki çocukların günde 1 defa 5 mg ya da 10 mg şurup içebileceği belirtilmiştir. Günlük doz, gün içinde ikiye bölünebilir. Hastalığın doğru tedavisi için Allerset şurup nasıl kullanılır konusunda doktorunuza danışınız.

C) 12 Yaş Üstü Çocuklarda Allerset Kullanımı

12 yaş üstü çocuklarda Allerset nasıl kullanılır; semptomların şiddetine göre günde 1 defa 5 mg ya da 10 mg kullanılabilir.

D) Yetişkinlerde Allerset Nasıl Kullanılır ?

Alerjik nezle, kaşıntı ve kurdeşen tedavisinde kullanılan Allerset ilaç yetişkinler de 12 yaş üstü çocuklarda olduğu gibi kullanılmaktadır. Yetişkinlerde Allerset günlük dozu 5 mg ile 10 mg arasında değişmektedir. Semptomların giderilmesi için Allerset şurup nasıl kullanılır hakkında doktorunuzdan ya da eczacınızdan bilgi alabilirsiniz.

Allerset Yan Etkileri Nelerdir | Allerset 1 mg/ml Zararları Nelerdir?

YouTube video

Allerset ilaç da diğer ilaçlar gibi yan etkileri olan bir şuruptur. Başta Allerset etken maddesi ve yardımcı maddelerine alerjisi olan kişiler kullanımda dikkatli olmalıdır. Eğer daha önce bazı şekerlere karşı hassasiyetiniz olduğu söylenmiş ise mutlaka doktorunuza belirtiniz ve Allerset muadili konusunda bilgileniniz. Çünkü Allerset yan etkileri söz konusu olabilmektedir. Allerset şurup yan etkileri, Allerset prospektüs içeriğinde ciddi ve hafif yan etkiler kategorisinde belirtilmiştir.

A) Ciddi Allerset Yan Etkileri Nelerdir ?

Allerset kullananlar, ciddi Allerset şurup yan etkileri gördüğü zaman ilaç kullanımını derhal bırakmalı ve en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır. Allerset şurup prospektüsünde seyrek görülen ciddi Allerset yan etkileri şunlar olarak sıralanmıştır:

Aşırı duyarlılıkŞokHalüsinasyonZihin bulanıklığıBulanık görmeTitremeBaygınlıkHavale, nöbet ve kas kasılmalarıTaşikardi (yüksek nabız)Boğaz, ayak, yüz, el, bilek ve dudaklarda şişmeNefes almada zorlanma

B) Hafif Allerset Şurup Yan Etkileri Nelerdi ?

Allerset şurup nedir yan etkileri nelerdir diye baktığımızda hafif yan etkilerin olduğu da görülüyor. Bu yan etkiler görüldüğünde doktora bildirilmeli, gerekliyse Allerset muadili kullanımına başlanmalıdır. Allerset prospektüs içeriğine göre bazı hafif Allerset yan etkileri şunlardır:

Mide bulantısıUnutkanlıkTat alma bozukluğuBaş ağrısıYorgunluk ve sersemlik hissiUykusuzluk ve uygulama haliİshal ve idrar kaçırmaÖdem ve kilo artışıDepresyon ve intihar düşüncesi

Allerset Şurup Muadili İlaçlar Nelerdir ?

Antihistaminik ilaç grubunda bulunan, alerjik nezle, idiyopatik ürtiker ve kaşıntı ilacı Allerset muadili ilaçlar bulunmaktadır. Bazı Allerset muadili ilaçlar şunlardır:

Cetryn Şurup 200 ml Hitrizin 1 mg/ml şurup 200 ml Yenizin şurup 100 ml Zyrtec Şurup 1 mg 200 ml

Allerset Fiyat 2023 Ne Kadar ?

Allerset ilaç, SGK kapsamındaki ilaçlardandır. Allerset fiyat 2023 ise 55.52 TL’dir.

Allerset Kullananlar, Allerset Şurup Kullanan Anneler ve Allerset Ekşi Yorumları

Genellikle çocukları için Allerset kullananlar diğer Allerset şurup kullanan anneler yorumlarını ve Allerset şurup nedir araştırmasını yapmaktadır. Ancak Allerset ilaç herkeste farklı etki göstermektedir. Bu sebeple internetteki yorumlar yönlendirici veya engelleyici olmamalıdır.

Eğer doktor Allerset reçete ettiyse, doktorun önerdiği şekilde Allerset kullanımı yapılmalıdır. Dilerseniz Allerset Ekşi başlığına bakarak, ilaç hakkında yazılan yorumları okuyabilirsiniz.

Allerset Şurup Nedir Ne Değildir | Allerset Prospektüs Bilgilerine Göre Cevapları

Allerset şurup nedir ne için kullanılır araştırmaları internet üzerinde sıklıkla yapılıyor. Yazımızın bu bölümünde, kaşıntı, kurdeşen ve alerjik nezle ilacı Allerset ilaç ile ilgili en sık sorulan sorulara, Allerset prospektüs bilgileri ve Allerset kullananlar yorumları cevap vereceğiz. İşte, Allerset şurup nedir hakkında sık sorulan sorular…

1- Hamilelikte Allerset Şurup Kullanılır mı ?

Allerset ilacın hamilelik döneminde kullanılıp kullanılamayacağı yönünde bilgi verecek kadar klinik çalışma yoktur. Ancak Allerset etken maddesi setirizin dihidroklorür, gebelikte yalnızca gerekli durumlarda kullanılmalıdır. Bu nedenle size Allerset reçete edildiyse ve hamileyseniz mutlaka doktorunuza bildiriniz.

2- Emziren Anneler Allerset Kullanabilir mi ?

Allerset etken maddesi setirizin dihidroklorür anne sütüne geçmektedir ve bu nedenle emziren annelere Allerset kullanımı önerilmemektedir.

3- Allerset Bebeklerde Kullanılır mı? Allerset Şurup Bebek Kullanımına Uygun mu?

Allerset prospektüsünde, bu şurubun 2 yaş altı bebeklerin kullanımı için önerilmediği yazmaktadır. Doktor tavsiyesi olmadan Allerset bebeklerde kullanılmaz.

4-Çocuklarda ve Yetişkinlerde Allerset Neden Kullanılır ?

Allerset prospektüs içeriğinde bu şurubun 2 yaş üst çocuklar ve yetişkinlerde kronik idiyopatik yani nedeni belli olmayan ürtiker belirtileri tedavisinde, kaşıntı tedavisinde ve alerjik nezle nedeniyle ortaya çıkan belirtilerin tedavisinde kullanıldığı bilgisi yer almaktadır.

5- Allerset Aç mı Tok mu Kullanılır?

Allerset ilaç aç veya tok karnına içilebilmektedir.

6- Allerset Antihistaminik mı?

Allerset 1 mg şurup, sistemik antihistaminik ilaç grubundadır.

7- Allerset Uyku Yapar mı ?

Allerset yan etkileri arasında uygulama ve uykusuzluk da vardır. Allerset kullananlar uyku halinde olabilmektedir.

8- Allerset Reçetesiz Alınır mi ?

Allerset reçetesiz alınabilir çünkü normal reçeteli satılan ilaç grubundadır.

9- Böcek Sokması Allerset Kullanılır mı ?

Allerset ilaç kaşıntı ilacıdır ancak prospektüsünde böcek sokması ile ilgili bir bilgi yoktur. Böcek sokması durumunda sağlık kuruluşuna başvurunuz, gerekli ise doktorunuz Allerset reçete edecektir. Allerset ilacı reçetesiz kullanmayınız çünkü ciddi yan etkileri fazladır.

10- Allerset Öksürüğe İyi Gelir mi | Allerset Şurup Öksürük Keser mi?

Allerset şurup nedir; öksürük şurubu değildir, direkt olarak öksürük tedavisi için kullanılmaz. Öksürük şurubu ihtiyacınız varsa bitkisel Prospan öksürük şurubu yazımızı okuyabilirsiniz.

11- Deloday ile Allerset Aynı mı ?

Deloday ile Allerset aynı değildir. İkisi de sistemik antihistaminik ilaçtır ancak Deloday etken maddesi desloratadin, Allerset etken maddesi ise setirizin dihidroklorürdür. Allerset muadili Deloday değildir. Deloday şurup 6 aylık bebeklerde ve çocuklarda kullanılabilmektedir.

12- Allerset mi Zyrtec mi ?

Allerset muadili ilaçlar arasında Zyrtec şurup vardır. Allerset mi Zyrtec mi sorusunun en doğru cevabı doktor tarafından verilir.

13- Allerset mi Hitrizin mi ?

Allerset mi Hitrizin mi sorusunun yanıtı için doktorunuza danışınız. Allerset şurup nedir ne için kullanılır muadili nedir araştırması yapıldığında Hitrizin şurup, Allerset muadili listesinde görülüyor.

14- Allerset Şurup Açıldıktan Sonra Ne Kadar Kullanılır ?

Allerset şurup açıldıktan sonra ne kadar kullanılır bilgisi için eczacınıza danışınız. Allerset prospektüsünde son kullanma tarihine kadar kullanılabileceği yazmaktadır.

15- Allerset Kaç Gün Kullanılır ?

Allerset kaç gün kullanılır sorusunun cevabını, tedavinizi yapan doktor verecektir.

Allerset Şurup Kullanma Talimatı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!