featured

İzmir Süt Kuzusu Başvurusu Nasıl Yapılır | Süt Kuzusu Başvuru Şartları Nelerdir | İzmir Büyükşehir Belediyesi Süt Kuzusu Projesi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Büyükşehir Belediyesi Süt Kuzusu Projesi ile çocuklara sağlıklı süt ulaştırmaya hız kesmeden devam ediyor. Peki, Süt Kuzusu başvurusu nasıl yapılır? Süt Kuzusu başvuru şartları nelerdir? Kimler İzmir Büyükşehir Belediyesi Süt Kuzusu Projesi için başvuru yapabilir? İşte, 1 ile 5 yaş arası çocuğu olan, İzmir’de ikamet eden her anne babanın bilmesi gereken Süt Kuzusu Projesi hakkında merak edilenler…

İzmir Büyükşehir Süt Kuzusu Projesi Nedir ?

Süt Kuzusu Projesi İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2005 yılında başlatılan bir sosyal sorumluluk projesidir. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından süt üretici kooperatiflerinden alınan sağlıklı sütler ilk olarak İzmir’deki 240 okulda, 210 bin çocuğa ulaştırılmıştı. Şimdi ise Süt Kuzusu başvuru ile İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından geliştirildi ve İzmir’de ikamet eden 1 ile 5 yaş arasındaki her çocuğa ulaştırılıyor.

Eğer siz de 1 yaş ve 5 yaş arası çocuk annesi/babası iseniz Süt Kuzusu başvurusu yapabilir ve çocuklarınıza ayda 8 litre sağlıklı süt içirme keyfi yaşayabilirsiniz. Süt Kuzusu Projesi kapsamında her ay, her çocuk başına 8 litre süt yardımı yapılmaktadır. Bir evde birden fazla 1 ile 5 yaş aralığında çocuk olması durumunda, her çocuk için 8 litre süt İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından ulaştırılmaktadır.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Süt Kuzusu Başvuru Şartları Nelerdir ?

İzmir Büyükşehir Belediyesi Süt Kuzusu başvurusu için özel bir koşul bulunmamaktadır. Süt yardımı alacak çocuğun ve ebeveynin İzmir’de ikamet ediyor olması yeterlidir. Bu proje, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bir sosyal sorumluluk projesidir ve bu nedenle, süt yardımı alacakların ihtiyaç sahibi olması zorunluluğu yoktur. İzmir’de ikamet eden ve 1 ile 5 yaş arasında çocuğu/çocukları olan herkes Süt Kuzusu başvurusu yapabilmektedir. Süt Kuzusu Projesi amacı; İzmir’deki her çocuğa sağlıklı süt ulaştırmaktır.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Süt Kuzusu Başvurusu Nasıl Yapılır ?

İzmir Büyükşehir Belediyesi Süt Kuzusu başvuru için bu projeden yararlanacak olan çocuğun, annenin ve babanın kimlik fotokopileri ve başvuru dilekçesi ile birlikte Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğüne başvuru yapması gerekmektedir.

Boşanmış Anne ve Babalar için Süt Kuzusu Başvuru Nasıl Yapılır ?

Boşanmış anne ve babalar da Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü’ne giderek İzmir Büyükşehir Belediyesi projesi olan Süt Kuzusu başvurusu yapabilmektedir. Ancak Süt Kuzusu Projesi başvurusu yalnızca velayetin olduğu ebeveyn tarafından yapılabilmektedir. Boşanan ebeveynlerin başvurusu için gerekli olan evraklar şunlardır:

Süt Kuzusu başvuru dilekçesiAnnenin kimlik fotokopisiBabanın kimlik fotokopisiÇocuğun kimlik fotokopisiMahkemeden alınmış boşanma kararı ve çocuğun velayetinin kimde olduğunu gösteren evrak

Resmi Nikah Olmayanlar için Süt Kuzusu Projesi Başvurusu Nasıl Yapılır ?

Anne ve babası resmi nikahla evli olmayan çocuklar da İzmir Büyükşehir Belediyesi sosyal projesi Süt Kuzusu’ndan yararlanabilir. Resmi nikahın olmaması durumunda istenen Süt Kuzusu başvuru belgeleri şunlardır:

Süt Kuzusu başvuru dilekçesiAnnenin kimlik fotokopisiBabanın kimlik fotokopisiNüfus Müdürlüğünden alınan Nüfus Kayıt Örneği

Süt Kuzusu Ne Zaman Kesilir ?

Süt Kuzusu Projesi’nden yararlanma hakkı, çocuğun 5 yaşını doldurmasıyla sona ermektedir.

İzmir Süt Kuzusu Hangi İlçelerde Var ?

İzmir Süt Kuzusu başvurusu Konak, Narlıdere, Buca, Gaziemir, Karabağlar, Güzelbahçe, Balçova, Karşıyaka, Bayraklı, Bornova, Çiğli ilçelerinin tamamında alınmakta ve dağıtım yapılmaktadır. Ayrıca Menderes, Aliağa, Urla, Seferihisar, Menemen, Torbalı,  Kemalpaşa ve Foça ilçelerinde 96 merkez mahallede dağıtım gerçekleştirilmektedir.

Süt Kuzusu Adres Değişikliği Nasıl Yapılır ?

İkamet adresinin değişmesi durumunda Süt Kuzusu adres değişikliği bildirimi yapılmalıdır. Süt Kuzusu adres değişikliği için müdürlüğün aranması ve bilgi verilmesi yeterlidir.

Her Çocuk için Ayrı Ayrı Süt Kuzusu Başvuru Yapılır mı ?

Süt Kuzusu başvuru yapan ailelerin yeniden 1 ile 5 yaş aralığında çocuğu olması durumunda tekrar başvuru yapmasına gerek yoktur. Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü ile irtibata geçmek ve kayıt bilgilerini teyit ettirmek yeterlidir.

Süt Kuzusu Telefon Numarası

Süt Kuzusu başvuru ve diğer işlemler için Hemşehri İletişim Merkezi (HİM) aranabilmektedir. Süt Kuzusu telefon ve irtibat  numaraları aşağıdaki gibidir:

HİM: 444 40 35

Süt Kuzusu telefon: 0232 293 45 97

Süt Kuzusu fax: 0232 293 11 31

Süt Kuzusu Aylık Kaç Süt Verir ?

Süt Kuzusu başvuru yapanlar her çocuk için ayda 8 litre süt alma hakkına sahip olmaktadır. Aylık 8 paket süt çocuklara ulaştırılmaktadır.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Süt Kuzusu Projesi Resmi intenet sitesi için buraya tıklayınız.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Askıda İzmirim Kart Başvurusu için yazımızı inceleyerek bilgi sahibi olabilirsiniz.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!