featured

Dolar 12 TL’yi Aşmışken Duygularımıza Tercüman Olan En İyi Şarkılar

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Döviz daha ne kadar yükselebilir, Türk Lirası daha ne kadar değer kaybedebilir ki derken dolar 12 TL’yi, Euro ise 13 TL’yi aştı. Haliyle zaten geçim sıkıntısıyla mücadele eden Türk halkı kemerlerini daha da sıkmaya, maddiyat gerektiren pek çok haliyle vedalaşmaya hazırlanıyor. Peki, durum böyleyken ülke gündemi bir şarkı olsa, Türk halkının duygularına tercüman olan en iyi şarkılar hangileri olurdu? İşte, bu ekonomik zorlu günlerde sizleri kah hüzne boğacak, kah daha da hüzne boğacak Türk halkının halet-i ruhiyesini anlatan o şarkılar…

1– Murat Göğebakan – Kalbim Yaralı

Her ne kadar Kalbim Yaralı şarkısının hikayesi, ihanet ve terk ediliş hikayesi olsa da, Murat Göğebakan’ın bu şarkıyı kanser tedavisi gördüğü sırada kendisine ihanet eden eşine yazdığı söylense de günümüzü de yansıtıyor. Eğer yüksek kur artışı nedeniyle pek çok hayalinizi ertelemek zorunda kaldıysanız, müziğin sesini açıp su sözleri iyice dinleyebilirsiniz:

YouTube video
“ Kırıldı kanadım…Kalbim yaralı,Gönlüm Yaralı,En güzel yarınlarla sen açtın aramı…”

2– Orhan Gencebay – Dilenci

Kemerlerinizi biraz sıkın güzel günler gelecek derken eğer size de her şey daha kötü gidiyormuş gibi geliyorsa ve her şeye rağmen hala güzel günlerin gelmesini bekliyorsanız Orhan Gencebay’ın şarkısı tam size göre:

YouTube video
“Beklemek çok zorSabretmek çok zorBekletilmek çok zorÖmrümün her köşesinde seni bekliyorum…”

3– Adnan Şenses – Neden Saçların Beyazlamış Arkadaş

Yaşamaya küstürüp içtiren olsa dahi görüyoruz ki her gün meyhaneye gidip içebilecek bütçemiz yok. Alkol fiyatlarına gelen zamlar ortada… Ama yine de bugünlerde şu soruyu kendinize sık sık soruyor olabilirsiniz:

YouTube video
“Yıllardır soruyorum bu soruyu kendime Allah’ım bu dünyaya ben niye geldim”

4– Bergen – Sen Affetsen Ben Affetmem

Acıların kadını Bergen, Sen Affetsen Ben Affetmem şarkısıyla adeta günümüze ışık tutuyor… Ülkeler arası çekişmeler, sığınmacı sorunları, ekonomik istikrarsızlık, yüksek kur derken 3 günlük dünyada 5 günlük çile çektiğinizi düşünüyorsanız ve size bunları yaşatanları affetmiyorsanız, bu sözler duygularınızı yansıtacak:

https://www.youtube.com/watch?v=anAkJV1mFeE“Neler çektim, sen bilirsin Sen affetsen ben affetmem Sen affetsen ben affetmemBütün zalim olanları Sen affetsen ben affetmem”

5– Tarkan – Unutmamalı

Yaşadığımız günlere isyanı bir kenarı bırakıp,  dalıp dalıp eskilere gidiyor ve doların 2 TL, 3 TL olduğu, yurtdışı alışveriş sitelerinden uygun fiyatlara alışveriş yaptığınız günlere özlem duyuyorsanız Tarkan’ın eşsiz sesi ve yorumuyla şu sözleri tekrar tekrar dinleyebilirsiniz:

YouTube video
“Unutmamalı, o güzel günleri Anılarla gönülleri hoş tutmalı, avutabilmeli Hatırlamalı, sevgiyle anmalı Ümitlerle yarınları hoş tutmalı, ayırmamalı”

6– Kazım Koyuncu – İşte Gidiyorum

Son yıllarda beyin göçü de gündemimizde. Pek çok mühendis, doktor, bilim insanı yurtdışına gidiyor çoğu kişi de gitme planları yapıyor. Eğer siz de ülkemizde kalmak isterken kendinizi gitmek zorunda hissediyor ve bunun kırgınlığını yaşıyorsanız Kazım Koyuncu sizin için söylüyor:

YouTube video
“İşte gidiyorum, birşey demeden Arkamı dönmeden, şikayet etmeden Hiçbir şey almadan, birşey vermeden Yol ayrılmış, görmeden, gidiyorum”

7– Candan Erçetin – Gamsız Hayat

Hayat zaten zor, bir de ekonomik zorluklar eklenince çekilmez bir hal alabiliyor. Tam da bu noktada Candan Erçetin bizim için söylüyor:

YouTube video
“Gamsız hayat, herkese başka sunar garip oyunlarını Gamsız hayat, herkese başka kurar kahpe tuzaklarını Gamsız hayat, herkese başka sorar geçmiş hesaplarını Gamsız hayat, herkesi başka yorar görmez gözünün yaşını”

8– Yurtseven Kardeşler – Canın Çıksın İnsafsız

Bir şeyler kötü gidiyor ve hayallerimizin yıkılmasından bazı kişileri sorumlu tutuyoruz. İşte hayallerimizi soldurup, bizleri arabeske mahkum eden sorumlulara karşı duygularımızı ifade eden o sözler:

YouTube video
“Canın Çıksın İnsafsız Beni Vurdun Zamansız Ben Sana Ne Yaptım ki? Beni Yaktın AmansızKasırgalar Yağdırdın Üzerime Umutsuzluğu Ektin Yüreğime Canın Çıksın İnsafsız Acımadın Hayallerime Hani Hayallerimiz Gerçek Olacaktı?”

9– Güllü – Oyuncak Gibi

Neredeyse her gün markete girdiğimizde sürekli değişen ürün fiyatlarını görüyoruz. Bu durumdan hem çalışanlar hem de halk şikayetçi… Oyuncak gibi dolanıp güncellenen fiyatlarla alışveriş yapmak zorunda kalıyoruz ve Güllü bizler için söylüyor:

YouTube video
“Nasıl da kendine bağladın beni Elindeyim işte oyuncak gibi Artık yerden yere atsan da beni Elindeyim işte oyuncak gibi…”

10– Kıraç – Beddua

Beddua da bir çeşit dua… Her yerinden zenginlik fışkıran cennet vatanımızda zevki sefa içinde yaşamak mümkün iken kıt kanaat geçinmek zorunda olanların, “Beddua etmeyeyim, döner dolaşır bana gelir” diye düşünenlerin yerine Kıraç söylüyor, içtenlikle eşlik edebilirsiniz:

YouTube video
“Adın geçmesin dost meclisindeSayılmasın ibadetin hak secdesindeCan-ı gönülden ettiğin duaları duymasın Rabbim kandil gecesindeHalâ sana şarkılar yazan kalemim elime küser inşallahBu şehri yaşanmaz kıldın ya banaUykuna huzur vermesin Allah”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!