featured

Yılın Psikolojik Kitabı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dönemlerde artan kitap okuma alışkanlığı kişilerin kendilerine daha çok vakit ayırdıklarının bir kanıtıdır. Kişiler yaşamın stres dolu anlarından arınmak istediklerinde kaçacak bir yer ararlar. Kimimiz çoğu zaman bunu bir kitabın sayfaları arasında yaparız. Sayfalar değiştikçe ruh halimizde oluşan olumlu değişiklik bizlere yansır. Kişilerin kendilerine vakit ayırması ve bunu yaparken kültür düzeylerini etkileyecek kitaplardan yardım alması mükemmel bir üst zekayı ortaya koymaktadır. Kişiler ruhlarına üflenen kitap kokusu ile hemhal olmaya başladıklarında hayattan aldıkları lezzetler de artar.

Bugünlerde oldukça popüler olan bir kitap olan madalyonun İçi okuyucusunu içine hapsetmeyi başarmış kaliteli eserler arasında yer almaktadır. Uzman bir psikiyatr olan Gülseren Budayıcıoğlu tarafından kaleme alınan yapıt, Türkiye’nin önde gelen psikiyatr merkezlerinden birinde yaşananlara ayna tutmaktadır. Kitapta herkesin kendinden bir rol bulması kitabın bu denli beğeni almasında ve bu denli fazla okunmasındaki en önemli kriterdir.

Bu yılın en çok okunan kitaplarına bakıldığında psikoloji ağırlıklı kitapların okurlar tarafından fazlaca ilgi gördüğü gözlenmektedir. Bu durumun yaşanılan pandemi ile yakından ilgili olması pek de yadsınamaz.

Çocuk Eğitimi İçin Okunması Gereken Kitaplar

Çocuk eğitiminde yapılan eserlerin anneler tarafından büyük ilgi görmesi, yazarların ve çocuk eğitimi alanında eğitim almış kimselerin daha fazla eser ortaya koymasını gerektirmiştir. Çocuk eğitimi konusunda başucu kitabı olacak olan “Bağırmayan Anneler” adlı eser bu yıl okuma oranı yüksek kitaplar arasında bulunmaktadır. Hatice Kübra Tongar’ın kaleminden çıkmış bu eser, çocuk yetiştirirken ihtiyaç duyduğumuz bağırmayan kişiliklere sahip olmanın ne kadar da gerekli olduğunu bir kez daha bizlere vurgulamaktadır.

Ünlü yazar Doğan Cüceloğlu tarafından kaleme alınmış ve en çok satan kitaplar arasındaki bir eser olan “İçimizdeki Çocuk” bizlere çocuk yetiştirirken yardımcı olacak kitaplar arasında yerini almıştır. Yine Doğan Cüceloğlu tarafından yazılan bir eser olan “ Başarıya Götüren Aile” isimli eser de aileler ve çocuklar arasındaki bağın ne denli önemli olduğu yönünde bizlere ışık tutmaktadır.

Klasik Kitaplardan Vazgeçemeyenlere

Mutlaka okunması gerekenler diye bir liste yapılacak olsa; Franz Kafka ilk sırada yer alırdı. Bu yazara ait “ Şato” adındaki yayın zamanında oldukça büyük ses getirmiş yayınlar arasında yer almış ve günümüzde de hâlâ keyifle okunan yayınlardan birisi olarak sürekli olarak gündemdedir. Geçmişe ve geleceğe dokunabilen yazarların eserlerinin hiçbir zaman kıymet kaybetmediğini bu kitap ile daha iyi anlamak mümkün.

Klasik eserlerden birisi olarak Dostoyevski’nin “Ev Sahibesi” isimli eseri mutlaka okunması gereken kitaplar arasında bulunan nadide eserlerden birisi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Kitap Okumak İnsana Ne Katar?

İnsan için okumak farklı yerlere gitmeden gezmek, farklı kişileri oturduğun yerden tanımak ve farklı hayat tecrübelerini yaşamadan yaşamak anlamına gelir. Kişiler okudukça insanlar üzerindeki olumlu etkileri artar. Kitap okuyan kişiler her zaman daha iyi empati yeteneğine sahip bireyler olurlar. Çünkü okudukları kitaplarda kişilerin neler hissettiklerini iyi anlamış ve bunu derinlerinde bir yerlerde saklamışlardır. Okumanın gücü insanlara çok geniş kapıları açabileceği gibi kişileri yalnızlık algısından da kurtaracaktır. Düzenli olarak yapılan günlük okumalar kişinin stres seviyesinin düşmesine neden olurken daha mutlu bir benlik algısı oluşmasında etkili olacaktır.

“ Ne okursak o oluruz.” Kişiler bir kitabı okudukları süre içerisinde okudukları kitabın içerisindeki karakterlere benzerler. Onlar gibi davranır, onlar gibi hissederler. Bu da ne okuduğumuzun ne kadar önemli olduğunu bizlere yansıtmaktadır.

Farklı Konuları ile Dikkatinizi Çekecek Kitaplar

Mükemmel betimlemelerin yer verildiği bir kitap olan “ Kayıp Tanrılar Ülkesi” Ahmet Ümit’in ustaca kaleme aldığı ve Berlin sokaklarından Bergama’ya uzanan bir öyküyü barındıran bu kitap keyifli anlar yaşamanızı sağlayacak kitaplardan sadece birisidir.

Zülfü Livaneli’nin hayatımıza katmış olduğu bir öykü olan “Balıkçı ve Oğlu” sayesinde Ege balıkçılarının hayatlarına konuk oluyor ve hayal kurmaktan mahrum edilmiş göçmenlerin hayatlarını usulca oturduğumuz yerden izliyoruz. Toplumun yaşadığı olayları farklı bir bakış açısı ile ele alan yazar göçmenliği ele aldığı kitabı ile yine büyük ses getirmeyi başarmıştır.

Türk edebiyatı yazarlarından ve yabancı yazarlardan okunması gerekenleri bir bir okuyarak hayatınıza değer katmayı Kitap Gönder sitesi ile öğrenebilirsiniz. Kitap kokusunun muazzam büyüsü eşliğinde geçen bir ömür dolu dolu yaşanmış bir ömür olacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!