featured

Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Kimdir ?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nureddin Nebati kimdir, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın bakanlıktan istifa etmesi üzerine merak ediliyor. Lütfi Elvan’dan boşalan bakanlık koltuğuna getirilen Nureddin Nebati Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı görevini yürütüyordu. Peki, yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati kimdir nereli? Bakan Nureddin Nebati kaç yaşında, evli mi? İşte, yeni bakan hakkında merak edilen soruların cevapları…

Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Kimdir | Bakanlık Öncesi Nureddin Nebati Görevi

Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati kimdir oldukça merak edilmeye başlandı. Bakanlık koltuğuna oturan Nebati daha öncesinde Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı olarak görev yapıyordu. Geçtiğimiz günlerde Nureddin Nebati ismi, Merkez Bankası’nın faiz indirimi hakkında yaptığı açıklama nedeniyle gündeme gelmişti.

Bakan Nureddin Nebati Kaç Yaşında ?

Hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğuna getirilen Nureddin Nebati 1 Ocak 1964 doğumlu. 2021 yılı itibari ile nureddin Nebati kaç yaşında sorusunun cevabı; 57.

Nureddin Nebati Nereli ?

Ak Parti içerisinde çeşitli kademelerde görev alan, 2021 yılının Aralık ayına kadar bakan yardımcılığı görevini yürüten ve son olarak da bakan olarak atanan Nureddin Nebati Şanlıurfa Viranşehir doğumlu.

Nureddin Nebati Ne Mezunu ?

Süleyman Nebati ve Emine Nebati çiftinin oğlu olarak Şanlıurfa Viranşehir’de dünyaya gelen yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati eğitimi de merak ediliyor. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü mezunu olan Nebati, yüksek lisans eğitimi de almış.

Lisans mezuniyetinden sonra İstanbul Üniversitesi Sosyal bilimler Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Bölümünde ihtisas yapan Nureddin Nebati daha sonra da Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde de doktora unvanını almış. Doktora eğitimi sonrasında ise Siyaset bilimi başta olmak üzere çeşitli alanlarda üniversitelerde ders vermiş.

Nureddin Nebati Tekstil Sektöründe Faaliyet Göstermiş

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılığı öncesinde iş adamı olarak tekstil sektöründe faaliyet gösteren yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İstanbul Ticaret Odası Disiplin Kurulu üyeliği ile MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeliğinde de bulundu. Ayrıca Bakan Nebati, MÜSİAD Yüksek İstişare Heyeti Üyesi olarak görev almaktadır.

Bakan Nureddin Nebati TÜGVA ve Ensar Vakfı Üyesi

2 Aralık 2021 tarihi itibari ile Hazine ve Maliye Bakanı olarak göreve getirilen, eski bakan yardımcısı Nureddin Nebati’nin üyeliğinin olduğu vakıf ve dernekler de bulunuyor. Bakan Nebati’nin üyesi olduğu dernek ve vakıflar şu şekilde:

Ensar VakfıTÜGVAİstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunları Vakfıİlim Yayma CemiyetiTDEDİDVUTESAV

Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati günümüzde ÜTEV Vakfı Başkanlığı yapmakta ve Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi/Bilim Kurulu Üyesi olarak görev almaktadır.

YouTube video

Yeni Bakan Nureddin Nebati Twitter Hesabı Nedir?

2 Aralık 2021 tarihi itibari ile Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanan Nureddin Nebati Twitter hesabını aktif kullanan siyasetçiler arasında. Nureddin Nebati’nin Twitter hesabı kullanıcı adı ise; @nureddinNebati. Bakan Nebati’nin Twitter hesabına ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Nureddin Nebati Evli mi Çocuğu Var mı ?

Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati kimdir, evli mi, çocuğu var mı sorularının cevapları da merak ediliyor. Yeni Bakan Nebati evli ve dört çocuk babası.

Nureddin Nebati Ak Parti Kademelerinde Görev Aldı

AKP 4. Olağan Kongresi’nde MKYK Üyesi seçilen Nebati, Ak Parti’nin çeşitli kademelerinde aktif rol aldı. MYK Üyesi olan Nebati Akp Genel Merkez Mali ve İdari İşler Başkanlığı ve Genel Başkan Yardımcısı olarak da görev yürüttü.

Nebati, AKP İstanbul ve Şanlıurfa Milletvekili Seçildi

Akp’den milletvekili adayı olan Nureddin Nebati 24. Dönemde İstanbul’dan, 25. Dönemde ise memleketi Şanlıurfa’dan milletvekili seçilmişti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!