featured

Kına Masası Düzenlemesi Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gelin adayları için en önemli gecelerden biri olan kına gecesi, evlilik öncesi süreçte gerçekleştirilen en keyifli organizasyonlardan biri. Çiftler ve yakınları için oldukça önemli olan bu gece, büyük özenle ve dikkatle organize edilmektedir.

Düğün öncesi yapılan bu etkinlik organize edilirken bir sürü detaya dikkat edilmesi gerekiyor. Bu detaylardan biri olan kına masası düzenlemesi de gelin adayları ve yakınları tarafından büyük ölçüde önemseniyor. Kına masası düzenlemesinin nasıl yapılacağı konusunda sizlere yardımcı olmak için DüğünBuketi.com çeşitli tasarım önerileriyle yanınızda oluyor.

Kına masası düzenlemesi yaparken ilk dikkat etmeniz gereken nokta kına gecesinin gerçekleştirileceği mekanın büyüklüğü ve tasarımı olmalıdır. Eğer bu detaylara özen gösterirseniz kına masasını daha şık ve salonla uyumlu bir hale getirebilirsiniz.

Kına masasında yer alması gereken en önemli aksesuarlara baktığımızda ilk olarak karşımıza çiçekler, mumluklar ve şamdanlar çıkıyor.  Çiçek seçimi yaparken özellikle canlı renklere sahip olan ve mevsime uygun çiçekler tercih edilmeli. Genellikle taze çiçekler tercih edilirken eğer bütçenize uygun bir dekorasyon oluşturmak istiyorsanız yapay çiçekler de kullanabilirsiniz. Mumluklar ve şamdanlar genellikle masanın ortasında, taht kenarlarında ve misafir girişlerinde kullanılmaktadır.

Kına masasında renk seçimi yaparken canlı renkler kullanılmalıdır. Renk seçimi olarak kırmızı ve mor renkleri ön plana koyabilirsiniz. Kına masalarında kuruyemiş keseleri, lokumluklar ve şerbetlikler bulunmalıdır. Kına tahtı, gelinin kendisini özel hissedeceği, şık bir taht olmalıdır.

Kına masası düzenlenirken dikkat edilmesi gereken en önemli detaylardan biri masa süslemesinin kına konsepti ile uygun olmasıdır. Kına geceleri için çeşitli konseptler bulunurken bu konseptlere uygun renkler ve aksesuarlar kullanılmalıdır. Biraz da bu konseptlerden ve bunlara uygun tasarımlardan bahsedelim.

Roman Konsepti Kına Masası Düzenlemesi Nasıl Yapılır?

Canlı renklerden, dans etmekten ve eğlenmekten hoşlananların ilk tercihi roman konsepti oluyor. Bu konseptte kına gecesi yapıyorsanız masa düzenlemesinde tercih etmeniz gereken renkler cıvıl cıvıl olmalıdır.

Genellikle bu alandaki renk seçimleri turuncu, pembe, mor ve kırmızı ağırlıklı oluyor. Masa düzenlemesi yaparken renkli tüller, çiçekler ve boncuklar kullanılması gerekmektedir. Kına tahtı için de tüller ve çiçekler ile rengarenk ve capcanlı bir tasarım oluşturmalısınız. Eğer roman konseptine uygun ve eğlenceli bir mekan arıyorsanız DüğünBuketi.com üzerinden kına gecesi mekanları listesine göz atabilirsiniz.

Osmanlı Konsepti Kına Masası Düzenlemesi Nasıl Yapılır?

Eğer kına gecenizde Osmanlı’nın lüks ve ihtişamlı tasarımlarını hissetmek istiyorsanız bu konsept tam size göre! Kına gecesi konseptleri arasında en çok tercih edilen Osmanlı konsepti, gösterişli ve şık tasarımlarıyla misafirlerin beğenisini kazanıyor.

Bu konseptte kına masası tasarlarken lale desenleri ve Osmanlı motifleri çok sık kullanılmaktadır. Renk seçimi yaparken daha çok altın renkler ve bordo ağırlıklı renkler kullanabilirsiniz. Kına sandalyesi ve masalarında kullanacağınız Osmanlı desenleri ile konsepte uygun bir tasarım ortaya çıkarabilirsiniz. Kumaş olarak da kadife kumaşlar tercih edebilirsiniz.

Hint Konsepti Kına Masası Düzenlemesi Nasıl Yapılır?

En çok tercih edilen temalardan biri olan Hint konsepti, herkes tarafından beğenilmektedir. Bollywood filmlerinde gördüğünüz rengarenk Hint organizasyonlarını seviyorsanız bu konsepte bayılacaksınız. Capcanlı renkler kullanacağınız bu konseptte daha çok pembe, mor ve turuncu renklere ağırlık verebilirsiniz.

Kına masasında mandala desenleri kullanarak muhteşem bir görünüm ortaya koyabilirsiniz. Kına tahtında da canlı renkler ve mandala desenleri kullanarak farklı ve unutulmaz bir kına gecesi yaşayabilirsiniz.

Hamamda Kına Gecesi Konsepti Masa Düzenlemesi Nasıl Yapılır?

Kına gecesi yapmak için farklı fikirler arayan gelinlerin bayılacağı bir konsept olan hamamda kına gecesi konsepti, herkes tarafından çok beğenilmektedir. Bu konseptte ikram masası olarak kullanacağınız bir yer ayarlayabilir ve orayı süsleyebilirsiniz.

Aksesuar olarak kırmızı tüller, mumlar ve güller kullanabilirsiniz. Dilerseniz gülleri tek başına kullanabilir ya da sadece gül yaprakları ile şık bir görüntü oluşturabilirsiniz. Yakınlarınızla eğlenerek vakit geçireceğiniz bir organizasyon istiyorsanız hamamda kına gecesi konsepti tam size göre gelin hamamı mekanlarını inceleyerek, kına gecenizi düzenleyebileceğiniz seçenekleri görebilirsiniz.

Evde Kına Gecesi Konsepti Masa Düzenlemesi Nasıl Yapılır?

Rahat ve samimi ortamları seven gelinler için bulunmaz fırsat olan evde kına gecesi konsepti en çok tercih edilen konseptler arasında yer alıyor. Evde kına gecesi düzenlemenin avantajlarından biri de dilediğiniz gibi süsleme özgürlüğüne sahip olmanız oluyor.

Evde kına gecesi yapanlar kına masalarını süslerken daha çok kırmızı tüller, çiçekler ve güller kullanmaktadır. Renk olarak daha çok pembe, mor ve kırmızı tonları kullanabilirsiniz. Kına sandalyesi süslemesinde de yapay çiçekler ve tül kumaşlar kullanabilirsiniz.

Kına Gecesi Mekanları

İstanbul’da bulunan Emilia İstanbu,l 200 kişilik davet alanına sahip. Mekanın minimum fiyatları 100 TL’den başlıyor.  Bakırköy’de yer alan Teras Restaurant Yeşilyurt Spor Kulübü, 400 kişilik kapasitesi ve 50 TL’den başlayan fiyatları ile ön plana çıkıyor.

Ankara’da bulunan Karacazade Kına Konağı’nın da çeşitli olanakları mevcut. 200 kişiye kadar kapasitesi olan mekanın fiyatları yaklaşık olarak 50 TL’den başlıyor.

İzmir’de bulunan Portakal Kır Düğün Bahçesi de hoş görünümü ile dikkatleri üzerine çekiyor. 750 kişiye kadar hizmet verebilen mekan geniş kapasitesi ile herkesi memnun ediyor. Mekanın yemekli fiyatları 50 TL civarında başlıyor. Bayraklı’da bulunan Şelale Kır Düğün Bahçesi’nin fiyatları da 50 TL civarında olabiliyor. Kapasitesi ise 500 kişi ile 750 kişi arasında değişkenlik gösteriyor.

Nişan ve Söz Mekanları

Evlilik sürecinde olan çiftler nişan ve söz mekanları arasında da pek çok alternatif arasında kalmaktadır. Mekan arayışı sürecinde DüğünBuketi.com sizlere büyük ölçüde yardımcı oluyor.

Kadıköy’de bulunan Peri Payı by Broyt Otel başta düğün nişan ve söz olmak üzere çeşitli organizasyonlara ev sahipliği yapıyor. 200 kişilik kapasitesi bulunan mekanın fiyatları yaklaşık olarak 300 TL’ye kadar yükselebiliyor.

Ankara’da bulunan İncek Çınar Kasrı şık ve ferah ortamıyla dikkatleri üzerine topluyor. Mekanın kapasitesi 1.200 kişiye kadar yükselebiliyor. Yemekli fiyatları ise 170 TL’den başlıyor. Çankaya’da bulunan AltınSaray Düğün Salonu’nun yemekli fiyatları ise 15 TL’den başlıyor. Kapasitesi ise 250 kişi ile 500 kişi arasında değişkenlik gösteriyor.

İzmir’de bulunan Zeytin Kır Düğün Bahçesi, deniz ve doğa manzarası ile dikkatleri üzerine çekiyor. Mekanın yemekli fiyatları 50 TL’den başlıyor. Kapasitesi de 500 – 750 kişi arasında değişkenlik gösteriyor.

Sizlere kına masası düzenlemesi nasıl yapılacağı hakkında bilgiler vermenin yanı sıra konseptlere göre kullanabileceğiniz aksesuarlardan, kına ve nişan – söz mekanlarından bahsettik. Eğer aklınıza takılan bir soru varsa DüğünBuketi.com sayfasını ziyaret ederek danışman ekip ile iletişime geçebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!