featured

Burun Estetiği Neden Yapılır? – Dr. Deniz Küçükkaya

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pek çok burun problemlerinin giderilmesi için burun estetiği uygulanıyor. Rinoplasti olarak da tanımlanan bu estetik operasyon genellikle birkaç saat içerisinde tamamlanıyor. Bu kapsamda kemerli ve biçim bozukluğuna sahip olan burun yapısı yeniden düzeltiliyor.

Aynı zamanda burun içerisinde meydana gelen et parçacıklarının( konka hipertrofisi) giderilmesi de burun estetiği ameliyatı sırasında mümkün oluyor . Et parçacıkları sağlıklı nefes alış verişini engeller. Bu kapsamda bireylerin günlük hayatını olumsuz etkiliyor. Rinoplastiyle birlikte bu sorun da tedavi ediliyor.

Burun Estetiği

Rinoplasti 2021 yılı boyunca da en çok başvurulan estetik işlemler listesinde yer alıyor. Bu uygulama doğrudan burun içerisinden gerçekleştirilir. Dolaysıyla burun içerisindeki kemik ve dokular özel bir cihaz üzerinden törpülenir. Bu işlem kısa sürebilir.

Fakat ciddi kemerli burunlarda ameliyat süresi birkaç saate kadar ulaşabiliyor. Rinoplasti hem erkeklere ve hem de kadınlara güvenle uygulanır. Fakat burun kemik ve dokularının tam anlamıyla yerine oturması önemlidir. Bu kapsamda burun estetiği için yasal olarak 18 yaşının doldurulması önemlidir.  Kadınlar için 17 yaşından sonra da yapılabilmektedir.

Burun Estetiği Ameliyatı Nedir?

İsminden de anlaşılacağı gibi rinoplasti, doğrudan burundaki biçim bozukluğu ve burun içerisindeki kıkırdak eğriliği ve varsa burun etinin(konka hipertrofisi)alınmasını kapsayan tıbbi bir estetik girişimdir. Bu uygulama doğrudan hastanelerde ve doktor klinik merkezlerinde uygulanır.

Uzman hekim ve ekibi tarafından pratik bir şekilde gerçekleştiriliyor. Rinoplasti ameliyatında yüksek teknolojili cihazlar kullanılıyor. Bu kapsamda ameliyat sonucu  çoğu zaman başarılı olmaktadır. Burun estetiği fiyatları merak edilen başka bir konudur.

Burun Estetiği Ameliyatı Öncesi

Rinoplasti ameliyatı öncesinde bazı hazırlıkların yapılması ameliyat başarısının yükselmesi açısından önemlidir. Estetik operasyonların tümü kuşkusuz ki hassasiyet gerektirir. Bu kapsamda rinoplasti ameliyatından öncesinde de bireylerin hassas bir şekilde hareket etmesi önemlidir. Ameliyat öncesinde genel sağlık taramaları mutlaka yapılmalıdır.

Gerekli  kan tahlilleri yaptırılması gerekiyor. Birey önceki dönemlerde maruz kaldığı yüksek tansiyon, diyabet ve yüksek kolesterol gibi kronik türünden hastalıklar hakkında ilgili doktora gerekli bilgileri sunmalıdır. Sigara ve kafeinden uzak durulmalı, kullanılan tüm ilaçlar hakkında doktora bilgi verilmelidir.

YouTube video

Burun Estetiği Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Rinoplasti ameliyatının uygulanışı hastaneler ve doktor klinik merkezleri arasında farklılık gösterir. İlk olarak burun içinden veya burun ucu alt kısmından küçük kesiler açılır. Buradan cihazla burun içerisine giriş yapılarak burada yer alan mukoza ve kemik dokularına erişim sağlanır. Bu bölümlerde gerekli törpülemeler yapılarak buruna estetikli bir şekilde biçim kazandırılır.

Burun Estetiği Ameliyatı Kimlere Uygulanır?

Rinoplasti burun biçim bozukluğu ve burun içi et parçası sorununa maruz kalan herkese uygulanır. Bu estetik uygulamada cinsiyet ayrımı söz konusu değildir. Bugün kadınlarda olduğu gibi erkeklerde de rinoplastiye karşı yoğun ilgi duyuluyor.

Burun Estetiği Ameliyatı Teknikleri

Rinoplasti ameliyatında ayrıca birçok farklı teknikler de uygulanıyor. Bu teknikler arasında açık ve kapalı rinoplasti yer alıyor. Açık rinoplasti tekniğinde burun delikleri arasında ufak çapta deri insizyonu gerçekleştirilir ve bu kapsamda burun iskeleti görünür duruma geldiğinde burun derisi çıkarılır. Kapalı rinoplasti yöntemindeyse cerrahi işlem doğrudan burun deliklerinin içinden gerçekleştirilir.

YouTube video

Burun Estetiği Ameliyatı Sonrası

2021 burun estetiği fiyatları incelenmesi önerilir. Doktor klinik sitesinden rinoplasti fiyatları her bütçeye hitap eden farklı aralıklarda olmaktadır. Rinoplasti ameliyatı sonrasında dikkat edilmesi gerekenler söz konusudur. Ameliyattan 48 saat boyunca bireylerin istirahat etmesi önemlidir. Aynı zamanda her 1 saatte bir olmak üzere 10 dk boyunca buruna soğuk kompreks yapılması da burundaki hafif düzeyli morluk ve ödemlerin azaltılmasını sağlayacaktır.

Burun Estetiği Fiyatları 2021

2021 yılında en çok merak edilen konu burun estetiği fiyatları ayrıntısıdır. Rinoplasti güncel fiyatları hastaneler ve doktor klinikleri arasında farklılık gösteriyor. Bu sebeple rinoplasti yaptırmak istediğinizde profesyonel doktor kliniğinden öncelikle güncel burun estetiği fiyatları ile ilgili bilgi öğrenebilirsiniz.

https://www.denizkucukkaya.com/burun-estetigi/ hakkında bilgi için hemen tıklayın.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!