featured

5 Farklı Vücut Tipine Göre Giyinme Tüyoları! Yazıya Göz Atmadan Elbisenize Karar Vermeyin!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vücut tipine göre giyinme, sahip olduğunuz vücut hatlarınızı tanıyarak doğru kıyafeti seçmenizi sağlayacaktır. Sadece modayı takip ederek bu işlerin olacağını mı düşünüyorsunuz?

O zaman yanılıyorsunuz!

Moda her sene değişir, çeşitlenir. Ancak vücut tipine göre giyinme asla eskimeyecek bir durumdur. O senenin parçası rengi her ne olursa olsun vücut tipinize uygun giyinmek için belirli aşamalara dikkat etmeniz gerekiyor.

İşte vücut tipine göre giyinmek isteyenlere dikkat etmesi gereken tüyolar!

1- Armut Vücut Tipi Giyinme Tüyoları

Armut görünümünü birçoğumuz biliriz. Armut tipi vücuda sahip olanların omuz ve üst bölge kısmı dardır. Buna nazaran özellikle kalça ve basen kısmı göze çarpar. Gözünüzde bir ünlü canlandı mı? Evet evet Kim Kardashian!

Kim Kardashian armut vücut tipi için verilebilecek en güzel örnektir. Şimdi bu vücudu aklınızın bir köşesinde tutun. Eğer armut vücut tipine sahipseniz, omuzlarınızı daha belirgin gösterecek vatkalı elbise ya da giysiler tercih etmelisiniz. Böylece omuz ve kalça genişliğini dengeleyebilirsiniz.

2- Kum Saati Vücut Tipi Giyinme Tüyoları

Kum saati vücut tipine sahipseniz aynaya baktığınızda kalça ve göğüs bölgenizin eşit olduğunu görürsünüz. Buna nazaran arada kalan bel kısmınızda oldukça incedir. Bu incelik oldukça güzel ve estetik bir görünüm sağlar. Giyim esnasında belinizi ortaya çıkaracak parçalar seçmelisiniz fakat bu esnada göğüs orantısını da düzgün kurmalısınız.

3- Dikdörtgen Vücut Tipi Giyinme Tüyoları

Dikdörtgen vücut tipine göre giyinmek diğer vücut tiplerine göre biraz zordur. Çünkü elbiseyi, parçayı taşıyacak olan göğüs ve kalça genişliği yok denecek kadar azdır. Bu yüzden bu tarz vücuttaki insanlar üzerine yapışacak olan kıyafeti seçerken oldukça zorlanmaktadır.

Eğer vücut tipiniz böyleyse öncelikle kalem etek gibi kalçası olanların zor tercih edeceği parçaları mutlaka denemelisiniz. Ekstra bol giyinmek tercihiniz olabilir fakat bu vücut hatlarınızı tamamen ortadan kaldırır. Bunun yerine daha dar parçalar giyerek vücut hatlarınızı bir miktar daha ön plana çıkarabilirsiniz.

4- Elma Vücut Tipine Göre Giyinme

Elmayı hayal ederseniz, elma tipi vücut tipini daha iyi anlamlandıracaksınız. Bu vücut tipinde ne göğüs ne de kalça ön plandadır. Asıl belirgin kısım kol ve göğüs arasında kalan ara bölgedir. Karın ve karın üstü alanda asıl genişlik bulunur. Kol ve bacakların diğer alanlara nazaran daha ince olduğu bilinir.

Elma vücut tipine göre giyinmek için yüksek bel pantolon ve eteklerden uzak durmalısınız. Hafif bol elbiseler tercih edebilirsiniz. Bacaklarınızın inceliğini mini elbiselerle ortaya koyabilirsiniz. Bununla birlikte etekleriniz kalça kemiği üzerinde kalmalı. Üst bedeninizi daha zayıf ve uzun göstermek için ‘V’ yaka kıyafetler tercih edebilirsiniz.

5- Oval Vücut Tipi Nasıl Giyinmeli?

Oval vücut tipine sahip olanlar büyük göğüs, geniş göğüs kafesine sahip olur. Üst bölge diğerlerine nazaran geniştir. Alt kısım yuvarlaktır, kalçalar belirgin değildir. Bununla birlikte ince bacaklarıyla dikkat çeker. Bacak boyunuz da uzunsa oldukça şanlısınız demektir!

Uzun bacaklarınızı ortaya çıkarak ve genelde alt vücut hatlarında dikkat çekecek parçalara yönelmeniz daha doğru olacaktır. V yakalı kıyafetlerden uzak durmanız daha iyidir yoksa göğüsleriniz daha ön plana çıkar. Elbette göğüs dekoltesi tercih edebilirsiniz ancak bunlar küçük, fark edilmeyen göğüs dekolteleri olmalıdır.

Mini etekler, mini elbiseleri çok rahatlıkla taşıyabilirsiniz. Fakat balık elbiseler gibi vücuda yapışan elbiselerden kaçınmalısınız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!