featured

En İyi Saç Ekim Yöntemi Hangisidir? Este Favor Saç Ekim Merkezi Anlatıyor!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erkek-kadın fark etmeksizin birçok kişinin muzdarip olduğu saç dökülmesi, kişilerde özgüvenin düşmesine bile neden olabilen bir sorundur. Dış görünüşüne önem veren birçok kişi bundan dolayı, saç ekim yöntemlerini araştırır ve kendilerine en uygun olan klinik ile çalışır. Tercih ettikleri saç ekim klinikleri öncelikle kişiyi analiz eder ve hangi yöntemin uygun olacağını belirtir. Ardından danışan ile beraber bir planlama yapılır ve bu planlamaya göre saç ekim ücreti sunulur.

En iyi saç ekim yöntemi hangisi? Este Favor Saç Ekim Merkezi’ne sorduk…

Saç ekim yöntemleri, ağrısız ve problem yaşanmadan tamamlanan süreçlerdir. Böylece herkes dilediği gibi saç ekimi yaptırabilir ve doktor tarafından önerilen şeyleri dinledikleri takdirde kısa sürede diledikleri görünüme kavuşur.

2022 Yılında Hangi Saç Ekim Teknikleri Kullanılacak?

Este Favor klinik yetkililerinin anlattığına göre; Gelişen teknoloji ile beraber yeni saç ekim teknikleri ortaya çıkmaktadır. En son çıkan saç ekim teknolojisi ise NeoGraft’tır. NeoGraft, FUE tekniğinin yarı otomatik bir versiyonudur. FUE saç ekimi sırasında bir cerrah, tek tek saç köklerini kafanın arkasından veya yanlarından manuel olarak alırken NeoGraft’ta özel bir alet kullanılır.

2022 yılında tercih edilmesi beklenen saç ekim teknolojilerinden biri de kök hücre saç ekimidir. Geleneksel saç ekimine benzeyen bu yöntemde, saç dökülmesi olan bölgeye ekilmek üzere çok sayıda saçın alınması yerine, saç köklerinin toplandığı küçük bir deri örneğini alır. Foliküller daha sonra bir laboratuarda çoğaltılır ve saç dökülmesi alanlarında kafa derisine geri implante edilir.

DHI Saç Ekimi nedir? Nasıl yapılır?

İmplanter kalem ile uygulanan DHI tekniği direkt saç ekimi uygulaması olup, Choi kalem tekniği ve tıraşsız saç ekimi gibi isimlerle de anılmaktadır. Temelde FUE tekniğine dayanmakla birlikte DHI saç ekimi, kısmen yeni bir saç ekimi tekniği olarak değerlendirilmektedir.

Este Favor saç ekim kliniğine göre; FUE ile en büyük farkı DHI saç ekiminde saç kökleri ekilmeden önce kanal açılmasına gerek olmamasıdır.

DHI Choi kalem tekniği ile gerçekleştirilen saç ekiminde donör bölgeden alınan greftler direkt olarak alıcı alana nakledilir. Saç ekiminde doğal sonuçlara ulaşılmasını sağlayan yeni nesil bir saç ekim yöntemidir.

DHI saç ekimi hakkında bilgi almak için web sitesini ziyaret edin;

https://estefavor.com/metodlar/dhi-choi-kalem/

Safir FUE Saç Ekimi nedir? Nasıl Yapılır?

Herkesin bildiği gibi safir en değerli taşlardan biridir. Sertliği, dayanıklılığı ve parlaklığı ile de bilinir. Este Favor klinik yetkililerince; Safir FUE saç ekimi söz konusu olduğunda gelişen teknoloji ile saç ekimi tekniklerinde en modern ve yaygın olarak kullanılan yöntemlerden biridir. Safir FUE saç ekimi, lokal anestezi ile hasta rahat ettirildikten sonra mikro motor kullanılarak donör bölgeden saç kökleri tek tek toplanarak doğal görünümlü sonuçlar elde etmek için uygulanır. Bu yöntemle alınan kökler önceden hazırlanmış kesi bölgelerine nakledilir. Saç ekimi yapılacak bölgede saç köklerinin ekimi için küçük kanallar açılır.

Este Favor saç ekim sonuçları için; ‘’Doğal bir görünümün belirleyicileri olan saçların çıkış yoğunluğu, açısı ve yönü üzerinde kanalların büyük etkisi vardır’’ diye bildirdi… Bu nedenle başarılı bir saç ekimi operasyonu için kanalların açılması en önemli süreçtir.

Bu nedenle üç uçlu safir bir aletin kullanılması iyi bir seçimdir. Saç ekimi sırasında safir yöntemi ile kanalların çok iyi açılması gerekir. Safir bıçaklar küçük ve ince olduğu için greftlerin dış kısımla teması daha az olur. Aynı zamanda safir FUE saç ekimi ile yapılan uygulamalarda iyileşme süreci çok daha kısadır. Bunun yanı sıra Safir FUE yönteminde yaralanma riski en aza iner.

Safir FUE Saç Ekimi hakkında detaylı bilgi almak için web sitesini ziyaret edin;

https://estefavor.com/metodlar/safir-fue/

En İyi Saç Ekim Teknikleri Nelerdir?

Mevcut dönem değerlendirildiğinde saç ekimi için en iyi yöntemin Foliküler Ünite Ekstraksiyonu (FUE) olarak bilinmektedir. FUE, gelişmiş bir cerrahi saç restorasyon tekniğidir. Geleneksel saç ekimlerinden daha az invazivdir. Bu cerrahi çözüm lineer iz bırakmaz ve dikiş gerektirmez.

FUE ile donör bölgeden birer birer saç kökü alınır. Alınan bu saç kökleri, daha sonra seyrelmenin görüldüğü veya saçsız bölgelere nakledilir. FUE elle veya doktor tarafından çalıştırılan robotik bir ünite aracılığıyla da yapılabilir. FUE yönteminde hastanın yatışı gerekmez.

İşlem bir günde tamamlanır. Danışan, ameliyattan sonra hemen taburcu olabilir. FUE saç ekim yönteminin maliyeti ve ne kadar süreceği kaç saç kökünün ekileceğine göre değişiklik gösterebilir. Daha ince veya daha seyrek alanlar için birden fazla seansa ihtiyaç duyulması oldukça muhtemeldir.

Yapılan araştırmalar sonucu yeni bir saç ekim yöntemi daha keşfedilmiştir: kök hücre saç ekimi. Bu yöntem üzerinde halen çalışılsa da oldukça umut verici bir yöntem olduğu bilinmektedir. Kök hücre saç ekimleri klinik çalışmalardadır ve araştırmaların gidişatına bakıldığında 2022 veya 2023 yılına kadar bu yöntemin Birleşik Krallık ve Japonya’da uygulanabileceği düşünülmektedir.

Kök hücre saç ekiminde doku, uzman bir doktor tarafından hastadan alınır ve daha sonra seçilen hücreler, saha dışında çıkarılır. Hücreler, laboratuvar ortamında saç yapısından çoğaltılır. Ardından bu kökler, hastaya enjekte edilir ve saç ekimi tamamlanmış olur. 6 ila 12 ay sonra ise yeni saçlar görünür hale gelir.

Kök hücre saç yöntemi klinik deneylerden çıkana ve etkili bir yöntem olduğu kanıtlanana kadar yapılan araştırmalar FUE saç ekim yönteminin en çok tercih edilen ve en iyi saç ekim yöntemi olduğunu ortaya koymuştur. Çünkü FUT’tan farklı olarak, FUE, daha belirgin ve gizlenmesi daha zor olan dikişler veya doğrusal yara izi içermez.

Her iki toplama tekniğinde de bir dereceye kadar yara izi kalması kaçınılmaz olsa da, bu izlerin belirginliği ve görünümü önemli ölçüde farklılık gösterebilir. FUE saç ekimleri, süreci çok daha hızlı hale getiren ve üstün sonuçlar alınmasına yardımcı olan otomatik cihaz ve sistemler yardımıyla gerçekleştirilir. Bu ileri teknolojilerin kullanımı, mevcut en az invaziv, en hassas saç ekimi prosedürünü sağlar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!