featured

İnstagram’ın Yepyeni 3 Özelliği ile Tanışmaya Hazır Olun

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sosyal medya platformları denildiğinde akıllara ilk gelen uygulamalardan bir tanesi hiç kuşkusuz İnstagram! Öyle ki İnstagram’ın kullanıcıları gün be gün katlanarak artıyor. Bu kadar yoğun ilgi gören İnstagram ise sürekli yaptığı güncellemeler ile özelliklerini çoğaltmayı hedefliyor. İnstagram’ın patronu lakabı ile tanıdığımız Adam Mosseri, bugün Twitter hesabı üzerinden İnstagram’ın yakında ortaya çıkacak 3 özelliğinden bahsetti.

Playback Özelliği

Şimdilerde aktif olan Playback özelliği ile yılı uğurlama fırsatı bulabileceğiz. Playback özelliği hikayelerde 2021 yılı için totalde 10 farklı fotoğraf paylaşabilme imkanı sunuyor. Geçmişte paylaşılan ve hatırlanmak üzere tekrar paylaşılabilecek bu storyler, 2021 çerçevesi ile kullanıcılara gösteriliyor. Oluşturulan bu İnstagram özelliği her yıl yalnızca Aralık ayında aktive olacak. Aralık ayının bitimi ve yeni yıla giriş ile birlikte bu özellik, ne yazık ki kullanılamayacak.

Reels Videolarının Süresi Uzatılıyor

Adam Mosseri yaptığı bu paylaşım ile rakiplerini bir hayli üzdü. Reels videoların süresi normal standartlarda maksimum 30 saniye sürebiliyordu. Bu özellik üzerinde yapılan bu değişiklik ile videolar artık 60 saniye sürebilecek. Bu özelliğin hangi tarihte resmen kullanılabileceği ise Ocak ayında netleşecek. Eğer ki bu özellik yakın zamanda kullanılabilirse, Tiktok gibi kanallar Reels konusunda İnstagram’ın ardında kalacak gibi görünüyor.

Videolu Cevaplarda Sorular Ekrana Yapıştırılabilecek

İnstagram’ın bu özelliği aslında İnfluencerlara hizmet edecek gibi görünüyor. Bu özelliğe göre İnfluencerlar hiçbir emek sarf etmeksizin, tek bir hareket ile soruyu ekrana yapıştırabilecek ve hemen videolu yanıtını verebilecekler. Bu özelliğin ise ortalama bir ay içerisinde aktif olması ve kullanılabilir bir hale gelmesi bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!