featured

Rustik Ev Dekorasyonu Nedir? Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rustik ev dekorasyonu on dokuzuncu yüzyılda şehirlerden uzak kırsal alanlarda evler inşa eden Amerika Birleşik Devletleri’ndeki ilk yerleşimcilerden ilham almaktadır. Göçler sırasında insanlar, alanlar sınırlı ve mobilyalar ağır olduğu için yanlarına çok az mobilya almışlardır. Bu insanlar bir konuma yerleştikleri zaman konutlarını hızlı bir şekilde yerel malzemelerden inşa etmişler ve çiftliklerini kurmuşlardır. Rustik ev dekorasyonu, Avrupa’nın klasik salonlarından veya Kuzeydoğu eyaletlerinde bulunan koloni tasarımlarından farklı olsa da kendi güzelliğine sahiptir. Rustik tasarımlar pürüzlülük ve doğal güzelliğin ortaya çıkmasına izin verme isteği ile karakterize edilir. Huzurlu bir ambiyans yaratmak için ahşap, taş, yaprak ve diğer organik bileşenlerin kullanılmasına özen gösterilir. Rustik anlayış, kusursuz çizgiler hakkında endişelenmek yerine her bir öğenin doğal duruşunun parlamasını sağlamaktadır. Bu tasarım ahşaptaki budaklardan, demirdeki pasa kadar muazzam bir şekilde bireyselliği vurgular. Dekoratif Tuğla Kaplama uygulaması ise rustik ev dekorasyonu için güzel bir örnek olabilir.

Rustik Ev Dekorasyonu Nedir?

Rustik ev dekorasyonu sakin renklerin ve doğal malzemelerin tümü ile rustik dekor olarak sergilenmektedir. Bu uyarlanabilir tasarım stili banyodan oturma odasına kadar çeşitli ortamlarda hoş gözükebilir. Açık kirişler mükemmel bir başlangıç olmakla birlikte orijinal çerçeveleme, döşeme ve tuğlalar da dikkate alınmalıdır. Rustik ev dekorasyonuna sahip olmak için bir kütük kulübede yaşamak zorunda değilsiniz. Bunun yerine yapmanız gereken tek şey doğal ve organik olanı vurgulamak olacaktır. Rustik öğelerin çoğu ara sıra hafifçe işlenmiş veya hiç işlenmeden bırakılan gerçek ahşaptan yapılmıştır. Doğrudan doğadaki malzemelerden elde edilen ve tamir edilen eşyaların vereceği hissiyatı bir düşünün.

Rustik Ev Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Rustik ev dekorasyonu yapımı için belki de bariz olan kural ile başlamalıyız. Bir numaralı kural; Tüm mükemmel iç tadilatlar yaratıcı bir kıvılcım ile başlar. Eşsiz konsept diye bir şey yoktur. Bu yüzden mümkün olduğunca çok fotoğraf sabitleyerek ve başarmak istediğiniz şeyin bir ruh hali panosunu oluşturarak işe başlayın. Zaman, maddiyat ve yapı kısıtlamaları nedeniyle bunların hepsine ulaşamayabilirsiniz. Fakat bu adımlar sadece bir başlangıçtır. Koleksiyonunuzu topladıktan sonra size çekici gelen rustik özellikleri bulmak için fotoğrafların derinliklerine inin ve kendinize sorular sorun. Örneğin duvar rengi ne olmalı? Peki ya mobilya seçimi? Aydınlatma nasıl halledilecek? Bu sorular seçtiğiniz stil hakkında tam olarak neyi takdir ettiğinizi ve bunu başarmak için ne yapmanız gerektiğini belirlemenize yardımcı olacaktır. Eski dükkanları ve toplum alanlarını keşfedin. Bu keşifler hakkında fikirlerinizi geliştirmeyi unutmayın. Eviniz için doğal toprak renkleri ve rustik vurgular seçin. Süslemeler için kesinlikle doğal malzemeler kullanın. Özetlemek gerekirse rustik ev dekorasyonu oluşturmak için doğaya ait çeşitli malzemeler kullanman şarttır.

Modern Rustik Dekorasyon Nedir?

Rustik iç tasarım işlenmemiş, cilasız, eski ve gösterişsiz bir tarzdır. Kategorisi oldukça geniştir ve deniz kenarı, yazlık ve modern rustik dahil olmak üzere çeşitli stilleri kapsar. Rustik tarz, çeşitlilikten bağımsız olarak ham ve doğal güzelliği vurgular. Rustik tarz çok eskiden doğal olarak ortaya çıkmıştır. İnsanların mallarını geri dönüştürdüğü veya sıfırdan doğal malzemeler ile inşa ettiği bir zamandan günümüze kadar gelmektedir. O zamanlarda öğelerin çoğu direkt olarak topraktan elde edildi. Bu nedenle doğal olarak organik ve rustik bir görünüme sahip eşyalar ortaya çıktı. Rustik tasarım geleneksel anlamda ağır ve kasvetli görünebilir. Ancak günümüzde daha çağdaş bir rustik anlayışı vardır. Dekoratif tuğla gibi hafif ve havalı bir görünüme sahip rustik tasarımlar artık ön plandadır. Rustik tarzda bir iç mekan yaratmak için kullanılan en yaygın malzemelerden birisi yıpranmış, ham ahşaptır. Başka bir açıdan bakacak olursak ahşap tonlarına ve bitişlerine çok fazla güvenmek bir alanı kasvetli ve ağır hissettirebilir. Bu yüzden rustik ev dekorasyonu yapılırken dikkatli olunmalıdır. Rustik renkler, bulunduğu alanı yumuşatmak için doğadan alınan beyaz ve nötr renkleri dengelemekle görevli toprak renklerinden oluşur. Gerçek olmayan hayvan derileri de bu tasarımlarda kullanılabilir. Ahşap, fayans veya taş gibi doğal malzemeler döşeme açısından en gerçekçi etkiyi yaratacaktır. Sisal, jüt veya deniz otu gibi doğal malzemelerden yapılmış dokulu alan kilimleri odanın rustik havasını daha da artırabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!