featured

Herkese PTT’den Nakit Desteği! Tek Koşul Kimlik Kartı!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2022 yılında her ne kadar asgari ücrete %50 oranında zam yapılmış olsa da yeni yılla birlikte gelen yeni zamlar, daha vatandaş zamlı ilk maaşını almadan maaşları eritmeye başladı bile. Hal böyle olunca da vatandaş, kendine başka çözümler aramaya başladı.

PTT ise kısa bir zaman önce yaptığı açıklama ile nakit sıkıntısı çeken vatandaşlara karlı bir müjde vererek nakit desteği yapacağını duyurdu. Uygun faiz imkanı ve kolay ödeme seçenekleri sunan PTT, kredi sistemini kamuoyuyla paylaştı.

Devlet ve özel bankaların aksine düşük faiz ve kolay ödeme yöntemleri ile kredi hizmeti sunmaya başlayan PTT, Aktifbank ile anlaştı ve açıklamalarında kredi hizmetinin detaylarına da değindi.

Kredi ihtiyacı olan ve nakit sıkıntısı çeken vatandaşlar PTT’ye başvuru yaparak düşük faizler kolay kredi çekebilecek. 18 yaşını doldurmuş olan her vatandaşa verilebilecek olan bu kredinin başvuru şartı ise sadece kimlik kartı!

Kimlik kartı haricinde hiçbir belge aramayan PTT, aynı zamanda diğer bankaların aksine kredi notu kriterini de ortadan kaldırdı. Bu sayede kredi notu düşük olan ya da diğer bankalara borcu olmayan kişiler bu kredi sisteminden faydalanabilecek.

PTT Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

 PTT’nin kredi sistemine başvurmak son derece kolay. PTT, müşterilerine iki farklı başvuru seçeneği sunuyor. Dilerseniz kimliğinizle birlikte en yakın PTT şubesine giderek, dilerseniz SMS atarak PTT kredi başvurusu yapabiliyorsunuz.

PTT şubesine giderek başvuru yapacaksanız sıra numarası alarak gişeye gidip sadece T. C kimlik numaranızı söyleyerek başvuru yapabilirsiniz. Aynı anda başvurunuz onaylanır ise kredi ödemeniz de o an yapılıyor.

PTT, oluşturduğu kredi sisteminde ise kriter olarak sadece “Diğer bankalara borcu olmamak” şartını koyuyor. Bununla birlikte önceden diğer bankalar ile sorun yaşayan ve bu nedenle de kredi notu 1100 ve altı puan olanlar da PTT kredisine başvuru yapabiliyor.

PTT şubesine gitmeden SMS ile başvuru yapmak isteyenler ise T.C kimlik numaraları ile birlikte kredi miktarını yazarak 3050’ye SMS yani kısa mesaj atarak başvuru yapabiliyor. PTT, SMS ile başvuru yapan müşterilere ortalama 5 dakika içerisinde geri dönüş yapıyor.

5 dakika içerisinde olumlu veya olumsuz cevap veren PTT, olumlu cevaplanan müşterilerinin kredilerini ise aynı gün ister banka hesaplarına isterlerse PTT hesaplarına yapıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!