featured

Neler Oluyor Yine Altına? Bloomberg: “Altın Boğa Piyasasına Hazırlanıyor!”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni yıla neredeyse dip fiyatlarla giren altın hareketlerinde sular durulmak bilmiyor. Bloomberg analisti Mike McGlone, altında gözle görülür dalgalanmaların yolda olduğunu söylüyor.

Altındaki fahiş yükselme birçok yatırımcıyı harekete geçirirken bir anda düşüş yapması ciddi bir hezeyana neden oldu.

Son 1,5 ayın en hızlı düşüşünü yaparak 2022 yılına giren altın, 50 günlük hareketliliğinin de dibini görmüş oldu. Bu durum yükselişe geçen altına güvenip yatırım yapanları ise büyük bir hezimete uğrattı.

Hisse piyasalarının dengesizleşmeye başladığı şu günlerde Bloomberg analistinden yorum da gecikmedi. Bloomberg analisti Mike McGlone, altın fiyatlarının tekrardan yükselmeye başlayacağını vurgulayarak altının boğa piyasasına hazırlık yaptığını ifade etti.

Özellikle pandemi döneminde altının en güvenli olduğu merkez bankaları da finansal teşviklerinde kısıtlamaya gitti. Bu kısıtlama ile birlikte son 6 senede özellikle 2021 yılında altın en kötü dönemini geçirdi ve 2021 yılını da dip performansı ile kapatmış oldu.

2015 yılında %10 dolaylarında düşüş yapan ve bu düşüşle de 2015 yılını kapatan altın, en son 2015 yılında bu kadar kötü bir performans sergilemiştir. Aynı durum ne yazık ki 2021 yılının son günlerinde ve 2022 yılının ilk günlerinde de yaşanmaya devam etti. Altına güvenip yatırım yapan yatırımcı ise neredeyse %3,64 oranında kayba uğradı.

Bloomberg analisti Mike McGlone ise bu durumun kısa bir süre sonra değişeceğini ve altının boğa piyasasına girmesi ile yine bir yükselme yönünde sıçramaya geçeceğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!