featured

Merak Uyandıran Ortalık! TOGG Kripto Para ile Satın Alınabilecek mi?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


TOGG bilindiği üzere Türkiye’nin milli otomobili olmaya hazırlanıyor. Seri üretim için Gemlik’te fabrika hazırlıkları süren markanın anlaşmaları da hız kesmeden devam ediyor.
Ortaya ilk çıktığı günden beri tartışmaların konusu olan TOGG son günlerde yaptığı bir anlaşma ile kripto para dünyası ile ilgili gelişmeleri de merak ettirdi.
Ava Labs ile yaptığı anlaşma sonrası acaba TOGG kripto para ile alınabilecek mi sorusu gündeme geldi. İşte detaylar…
1- Ava Labs ile Anlaşma Duyuruldu!Blockchain ağını günümüzde duymayan sayısı neredeyse yok denecek kadar azdır. En azından tamamından haberdar olunması zor olsa da BTC, AVAX, DOGE gibi bilinen birkaç koinden haberiniz vardır.
İşte TOGG da tam olarak bilinen bu paralardan birisinin zinciri olan firmayla, Ava Labs, anlaşma yaptı. Ava Labs ile yapılan anlaşma ile dünyada yer alan hizmet ve ürünlere kolay ulaşılabilir olmayı hedefledikleri duyuruldu.
Ava Labs ise çok bilinen AVAX’ın uzantısı. Yani bir nevi AVAX ile anlaşma yapıldığını belirtsek yanlış olmayacaktır.
2- TOGG Kripto Para ile Alınabilecek mi?TOGG ile Ava Labs işbirliği bilgisi olanların direkt olarak kripto para ile araba alabilecek miyiz sorusunu yöneltmesine sebep oldu.
Beklenen şu ki, arabanın bazı sistemlerinin Avalanche adlı blok zincire bağlanması. Bu da doğrudan AVAX ile bağlantılı olması anlamına geliyor.
Yerli otomobilin satışı konusunda doğrudan kripto para ile satın alma opsiyonu kurulur mu kurulmaz mı bilinmez. Ancak bu yönde bir olasılığın olduğu görüşleri de hakim.
3- Dünyada Kripto Para ile Alınan Araba Örnekleri Mevcut mu?Elbette evet! Kripto paranın kullanım alanlarının artması hatta kimi ülkeler tarafından bizzat yatırımların yapıldığı görülüyor.
Geçtiğimiz aylarda 2021 yılında Elon Musk, Tesla otomobillerinin DOGE ile satışa sunulacağını duyurmuştu. Bu alanında ilk örnekler olarak gösteriliyordu.
Her ne kadar Musk daha sonra bu açıklamasından vazgeçse de ileride kripto para ile yapılabilecekler arasına bir de otomobil alma seçeneğinin bulunacağını söylemek mümkün.
TOGG ve satın alma türleri için ise biraz daha beklemek gerekiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!