featured

Memur ve Emeklilerin Zamlı Maaşlarını Ne Zaman Alacağı Belli Oldu!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yapılan maaş zamlarından sonra pek çok emekli, memur ve sigortalı çalışan zamlı maaşlarını ne zaman alacağını merak etmeye başlamıştı. Zamlı maaşların ne zaman ödeneceği artık netleşti. Sözleşmeli çalışanlar, geçici personeller, memurlar ve emekliler 15 Ocak 2022 itibari ile enflasyon farklı zamlı maaşlarını zamlı alacak.

SSK Emeklileri 17-26 Ocak’ta, Bağ-Kur Emeklileri 25-28 Ocak’ta Maaş Alacak

SSK emeklileri ve Bağ-Kur emeklileri, zamlı maaşlarını 2022 yılında da farklı tarihlerde almaya devam edecek. Buna göre; SSK emeklileri 17-26 Ocak günleri arasında, Bağ-Kur emeklileri ise 25-28 Ocak günleri arasında maaşlarını alabilecek.

Emekli Maaşı Günleri Tatil Günlerine Denk Gelirse Ne Olacak?

1 Ocak 2022 tarihi itibariyle, emekli maaşı ödemeleri hafta sonu ya da resmi tatil günlerine denk gelirse ödeme gününde bir değişiklik yapılmayacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, emekli maaşlarını tam gününde olacak.

Dolayısı ile özellikle bayram gibi uzun resmi tatil günlerinde, maaş ödemelerinin öne çekilmesi söz konusu olmayacak; maaşlar tatil de olsa gününde yatacak. Bilindiği üzere; Türkiye’de bayram öncesi emekli maaşları resmi tatil gerekçesiyle erken ödeniyordu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!