featured

En İyi Kedi ve Köpek Maması Markaları Nelerdir | En Çok Hangi Köpek ve Kedi Maması Tavsiye Edilir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Köpek maması markaları, köpek ve kedi maması tavsiye seçenekleri, pati dostlarının en çok araştırdığı konular arasında. Çünkü kedi ve köpek sağlığı için mama tercihi oldukça önemli. Peki, kedi köpek maması nasıl tercih edilir? Hangi kediye hangi kedi maması tavsiye edilir? Köpek maması markaları neye göre farklılaşır? İşte, pati dostlarını yakından ilgilendiren köpek maması markaları ve kedi maması tavsiye seçenekleri hakkındaki bilgiler…

En Kaliteli ve En İyi Köpek Maması Markaları Nelerdir ?

Köpeklerin kilo kontrolü, eğitimi ve sağlığı için en dikkat edilmesi gereken noktalardan bir tanesi; mama tercihidir. Her köpeğin özellikleri ve gereksinimleri farklı olduğundan, ona iyi gelen mama markası ve türü de farklılık gösterir. Peki, en iyi köpek maması markaları nelerdir? En çok hangi köpek maması tavsiye edilir? İşte, köpek maması markaları ve özellikleri hakkındaki bilgiler…

1- Yavru Köpek Mamaları

Genellikle yeni doğmuş köpekler 40-45 gün sonunda anne sütünden kesilir ve bu süreden sonra beslenmeleri, sağlıklı gelişimleri açısından önemlidir. Bu nedenle de onlara ihtiyaç duydukları besin değerini sağlayacak mamalar, köpek maması markaları tarafından, yavru kedi maması adı altında üretilir. Eğer köpekler yeni doğduklarında herhangi bir nedenle anne sütü ile beslenemezse de yavru kedi maması çeşitleri tercih edilmelidir.

Yavru köpek maması markaları, benzer içeriklerde üretim yaparlar. Genellikle de kalsiyum ve fosfor, köpeklerin kemik gelişimi için önemlidir. Bu sebeple yavru köpek maması tercihi edilirken bu değerler göz önüne alınmalıdır. Ayrıca köpek cinsleri ve ırkları da mama tercihine etki eder. Bu noktada veteriner hekiminize danışarak, köpeğinize en uygun yavru köpek maması tavsiye alabilirsiniz.

a- ProPlan Somonlu Yavru Köpek Maması

ProPlan yavru köpek maması, omega 3 açısından zengin ve tüy gelişimine katkıda bulunan bir kedi mamasıdır. 10 kiloya kadar olan küçük cins yavru kediler için ProPlan yavru köpek maması tavsiye edilen en iyi köpek mamaları arasındadır.

b- Royal Canin Yavru Köpek Maması

En iyi köpek maması markaları arasında Royal Canin de bulunur ve yavru köpekler için bağışıklık sistemini destekleyen, sindirimi kolaylaştıran, enerji ihtiyacını karşılayan yavru köpek mamaları üretir.

2- Yetişkin Köpek Mamaları

1 yaşın üstündeki köpekler, yetişkin köpek kategorisine girer ve bu köpekler için özel olarak formülize edilen yetişkin köpek maması tavsiye edilir. Ancak köpek maması markaları üretim yaparken, köpeklerin cinslerine ve ırklarına uygun olarak farklı ürünler ortaya koyarlar.

Örneğin; büyümeyen köpek cinsleri ile büyük köpek cinsleri aynı yetişkin köpek maması ile beslenemez. Çünkü büyük köpek cinsleri için uygun olan kuru mamalar, büyümeyen köpek cinslerinin ağız ve diş yapısına uygun değildir. Dolayısı ile yetişkin köpek maması tercih edilirken sadece içeriğindeki kalsiyum, protein, fosfor ve yağ dengesi değil, mamanın köpek ırkına uygunluğu da dikkate alınmalıdır.

a- Acana Yetişkin Köpek Maması

Yetişkin köpekler için üretim yapan köpek maması markaları arasında Acana da bulunur. Acana yetişkin köpek maması, orantılı enerji ve yağ içeriğiyle yetişkin köpeklerin beslenmesine katkıda bulunur ve yetişkin köpeklerin enerji ihtiyaçlarını karşılar.

b- Appetite Kuzu Etli Yetişkin Köpek Maması

Kuzu etli Appetite yetişkin köpek maması da en iyi köpek maması markaları arasında yer alıyor. Yetişkin köpeklerin gün enerji ihtiyacını karşılayan Appetite köpek mamaları içinde E vitamini de bulunur ve köpeklerin metabolizmasının çalışmasını sağlar.

3- Yaşlı Köpek Mamaları

7 yaş üstü köpekler, yaşlı köpek kategorisine girer ve bu köpeklerin ilerleyen yaşa bağlı olarak hareketlilikleri azalır; kas kayıpları gerçekleşir ve kilo alma riski ortaya çıkar. Bu noktada kontrollü yaşlı köpek beslenmesi önem kazanır.

Yaşlı köpekler için yüksek karbonhidrat risktir; düşük karbonhidratla beslenmedir. Köpek maması markaları hem yaşlı köpeklerin kilo almasını önlemek hem de köpeklerin hastalıklara yakalanması engellemek için karbonhidrat değeri az, vitamini yüksek yaşlı köpek maması üretirler.

a- Hills Tavuklu Büyük Irk Yaşlı Köpek Maması

Hills tavuklu büyük ırk yaşlı köpek maması, 6 yaş üstündeki büyük ırk köpekler için özel olarak hazırlanmıştır. Kas ve eklem sağlığını desteklediği, kilo alımını engellediği için Hills tavuklu büyük ırk köpek maması tavsiye edilir.

b- ProPlan Opti Derma Medium Large 7+ Somonlu Yaşlı Köpek Maması

Orta ve büyük ırk olup 7 yaş üstündeki hassas deriye sahip olan köpekler için özel olarak formülize edilen ProPlan Opti Derma Medium Large 7+ somunlu köpek maması da en iyi köpek maması markaları arasındadır. Parlak tüy ve sağlıklı deri oluşumunu destekler.

4- Kısırlaştırılmış Köpek Mamaları

Köpeklerde kısırlaştırma hem faydaları hem de zararları bulunan bir işlemdir. Kısırlaştırma işlemi; köpeklerin olumsuz davranışlar sergilemesine engel olur ve onları üreme sistemi hastalıklarından korur. Ancak bu işlem aynı zamanda köpeklerin metabolizmasının yavaşlamasına; kilo alamsına neden olur. Bu noktada köpeklerde obezitenin önüne geçmek için kısırlaştırılmış köpek maması tavsiye edilir.

Köpek maması markaları, kısırlaştırılmış köpekler için özel olarak mama üretirler. Ancak her kısırlaştırılmış köpek maması aynı değildir. Çünkü bu mamalar, köpeklerin cinslerine, sağlık durumuna ve yaşına bağlı olarak değişir. Bu sebeple veteriner hekiminizden köpeğiniz için en iyi köpek maması tavsiye alabilirsiniz. Juen Pet Market kısırlaştırılmış kedi mamaları için en iyi seçenekleri sunar.

a- Brit Care Mini Tavşanlı Tahılsız Kısırlaştırılmış Köpek Maması

En iyi kısırlaştırılmış köpek maması markaları arasında Brit Care de bulunuyor. Brit Care Mini Tavşanlı Tahılsız kısırlaştırılmış köpek maması tavsiye edilir çünkü hipoalerjeniktir ve kilo kontrolünü sağlar.

b- Hills Tavuklu Light Büyük Irk Kısırlaştırılmış Köpek Maması

1 ve 5 yaş arası büyük köpek cinsleri için en iyi kısırlaştırılmış köpek mamaları çeşitleri içinde Hills de bulunur. L-karnitin içerikli bu köpek maması tavsiye edilir çünkü kalp ve göz sağlığını da destekler.

5- Tahılsız Köpek Mamaları

Bazı köpekler ırkları, sağlık sorunları ve obezite nedeniyle dengeli beslenmeli, karbonhidrat ağırlıklı beslenmeden uzak durmalıdır. Bu köpekler için köpek maması markaları, tahılsız köpek maması üretirler. Tahılsız köpek köpek mamaları, köpeklerin kilo kontrolünün sağlanması, köpekleri böbrek hastalıklarından koruması, onlara gerekli enerjiyi sağlaması açısından oldukça etkilidir.

a- Hills Tahılsız Yetişkin Köpek Maması

Yetişkin köpek maması markaları içinde yer alan Hills, tahılsız yetişkin köpek maması ile köpeklerin sindirim sistemi sağlığını destekler. 1 ve 6 yaş ve 11-25 kilo arasındaki köpeklerin beslenmesine uygundur.

b- Acana Classics Tahılsız Tavuklu ve Sebzeli Köpek Maması

Tüm yaş grubundaki tüm köpek cinsleri için Acana Classics Tahılsız Tavuklu ve Sebzeli Köpek Maması uygundur. Alerjik reaksiyonları önler, bağışıklığı destekler.

6- Diyet Köpek Mamaları

Bazı köpek cinsleri doğası gereği, bazı köpek ırkları sindirim sorunları, bazı köpekler ise yaşlılık sebebiyle kilo almaya yatkındır. Bu nedenlerle diyet köpek maması tavsiye edilir.

Köpek maması markaları, yüksek lifli ve yeterli protein içeriğiyle diyet köpek maması üreterek, bu köpeklerin sağlıklı beslenmesine katkıda bulunur. Ancak her köpeğin sağlık durumu, cinsi ve yaşı farklı olduğu için veteriner hekimin önerdiği diyet köpek maması çeşitleri tercih edilmelidir.

a- Hills Tavuklu Light Büyük Irk Köpek Maması

Kilo sorunu olan köpekler için diyet köpek maması tavsiye edilir ve bu tavsiyeler arasında Hills Tavuklu Light Büyük Irk Köpek Maması da bulunur. 1 ve 5 yaş aralığındaki büyük ırk köpekler için uygundur.

b- Royal Canin Mini Dermacomfort Köpek Maması

Diyet köpek maması markaları arasında Royal Canin de bulunuyor. Royal Canin Mini Dermacomfort köpek maması, 10 kiloya kadar olan küçük ırk ve deri sorunu olan köpekler için formülize edilmiştir.

Kedi Maması Markaları ve Kedi Maması Tavsiye Seçenekleri

Kedilerin yaşına, genel sağlık durumuna ve ırkına göre farklı farklı kedi maması tavsiye edilir. Çünkü tıpkı insanlar gibi kedilerde de beslenme, sağlık için önemlidir. Ağız, diş, kemik gelişiminin ve kilo kontrolünün sağlanması için kedilerin özelliklerine göre kedi maması tercih edilmelidir. Kedileriniz için en iyi kedi maması tavsiye edecek kişiler ise veteriner hekimlerdir.

1- Yavru Kedi Mamaları

Kediler doğumlarından sonra genellikle 7.haftada anne sütünden kesilirler ve sağlıklı gelişimleri için kedi maması tercihi oldukça önemlidir. Bunun için de başlangıç aşamasında yavru kedi maması tavsiye edilir. Yavru kedi mamaları içeriğinde de diğer mamalardan farklı olarak daha fazla mineral ve vitamin bulunur.

Tıpkı insanlar gibi kediler de her mamayı tercih etmeyebilir. Bu noktada kedi maması tavsiye edilirken farklı kedi maması markaları ile karşılaşmak mümkündür. Çünkü her yavru kedi mamasının farklı tadı vardır ve kediler bu tatlardan herhangi birinde ısrarcı olabilirler.

Yavru kediler için sıradan mamalar yerine özellikle formülize edilen yavru kedi maması markaları tavsiye edilmesinin temel nedeni de; diş ve ağız yapısına bu mamaların daha uygun olması, kemik gelişimine katkıda bulunmasıdır.

Appetite Tavuklu Yavru Kedi Maması

Appetite Tavuklu Yavru Kedi Maması da en iyi kedi maması markaları arasında yer alır. Vitamin ve minerallerle zenginleştirilmiştir, kedilerin gelişimlerine katkıda bulunur, göz ve kalp sağlığını destekler.

2- Yetişkin Kedi Mamaları

1 yaş ve üstü kediler için normal koşullar altında yetişkin kedi maması tavsiye edilir. Eğer 1 yaş üstü kedilerin herhangi bir sağlık ya da obezite sorunu yoksa, yetişkin kedi maması markaları içinden herhangi biri tercih edilebilir. Ortalama olarak bir kedi 8 yaşına kadar yetişkin kedi maması ile beslenebilir. Yetişkin kedi maması tavsiye alırken markayı değil, mamanın içeriğini göz önünde bulundurmalısınız.

Yetişkin kedi maması markaları genel olarak benzer içeriklerde mama üretir. Bu mamaların içinde, yetişkin kedilerin ihtiyaç duyduğu mineraller, vitaminler, yağ, protein ve karbonhidrat yer alır. Ancak söz konusu kedi, kilo problemi olan bir kedi ise veterinerinizden kediniz için en uygun, en iyi kedi maması tavsiye almalısınız.

Advance Somon Balığı Ve Pirinçli Yetişkin Kedi Maması

Yetişkin kedi maması tavsiye listesinde Advance Somon Balığı ve Pirinçli Yetişkin Kedi Maması da yer alır çünkü bağışıklık sistemini güçlendirir, göz ve kalp sağlığını korur.

3- Yaşlı Kedi Mamaları

Yaşlı kedi mamaları, 7-8 yaş üstü kediler için özel olarak formülize edilir. Çünkü yaşlı kedilerin yaşlanmaya bağlı olarak enerjileri azalır ve hareket kısıtlılığı yaşamaya başlarlar. Bu nedenle de sağlıkları için yaşlı kedi maması tavsiye edilir. Ancak yaşlı kedi maması tavsiye edilirken, kedinin herhangi bir hastalığının olup olmadığı ve kısırlaştırılıp kısırlaştırılmadığı dikkate alınır. Eğer yaşlı kedi kısırlaştırılmış ise kısırlaştırılmış yaşlı kedi maması tavsiye edilir. 

Royal Canin Sterilised +7 Kısırlaştırılmış Yaşlı Kedi Maması

7 yaş üstü yaşlı ve kısırlaştırılmış kediler için eklem sağlığı ile birlikte böbrek sağlığını destekleyen kedi maması tavsiye listesinde Royal Canin Sterilised +7 yaşlı kedi maması da bulunur.

4- Kısırlaştırılmış Kedi Mamaları

Kediler neden kısırlaştırılır; gelişebilecek üreme sorunlarını ortadan kaldırmak için. Ancak kedileri bazı sağlık sorunlarından korumak için gerçekleştirilen kısırlaştırma işlemi, kedilerin metabolizmasının yavaşlamasına neden olur. Bu sebeple de kısırlaştırılmış kedi maması tavsiye edilir.

Kısırlaştırılmış kedilerin pek çok sağlık sorunu obeziteden dolayı ortaya çıkabilir. Kısırlaştırılmış kedilerin kilo almasının önüne geçmek içinde kısırlaştırılmış kedi maması markaları kullanılmalıdır.

ProPlan Kısırlaştırılmış Kedi Maması Somonlu

Üreme sistemi sağlığını korumak ve kilo kontrolünü sağlamak için en çok tercih edilen kedi maması markaları arasında ProPlan Kısırlaştırılmış Kedi Maması Somonlu da yer alır. 

5- Diyet Kedi Mamaları

Diyet kedi maması, obezite sorunu olan kediler için özel olarak üretilir. Özellikle bazı kedi cinsleri, kilo almaya çok yatkındır. Bu sebeple de obezite sorunu olan ve kilo almaya yatkın kediler için diyet kedi maması tavsiye edilir.

Bu mamaların içinde düşük karbonhidrat, yüksek lif ve gerekli olan protein, yağ bulunur. Veteriner hekiminize danışarak kediniz için en iyi kedi maması tavsiye alabilir, diyet kedi maması markaları içinden en uygununu tercih edebilirsiniz. 

Felicia Tavuklu Düşük Tahıllı Kısırlaştırılmış Yaşlı Kedi Maması

7 yaş üstü yaşlı kısırlaştırılmış kediler için tavsiye edilen diyet kedi maması markaları arasında Felicia da bulunur. Felicia’nın bu diyet maması, üreme Sağlığını korur ve kilo kontrolünü sağlar.

6- Tahılsız Kedi Mamaları

Sindirim sistemi rahatsızlığına sahip ve deri problemleri yaşayan kediler için tahılsız kedi maması tavsiye edilir. Ancak tahılsız kedi mamaları veteriner tavsiyesiyle kullanılmalıdır. Genellikle kedi maması markaları benzer içeriklere sahip tahılsız kedi maması üretimi yaparlar. Buradaki tek farklılık; lezzetidir. Piyasada kuzu etli, narlı, balıklı, sebzeli, tavuklu tahılsız kedi mamaları bulunur.

Hills Tahılsız Yetişkin Kedi Maması 

1 ve 6 yaş arası yetişkin kediler için Hills Tahılsız kedi maması tavsiye edilenler arasındadır çünkü sindirimi ve bağışıklığı destekler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!