featured

Son Zamanların En Popüler Gezi Rotası Doğu Ekspres Turu Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Farklı Detay

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son zamanların en popüler gezi rotalarından biri Doğu Ekspres ile Ankara Kars turu yapmak oldu. Tren yolculuğundan hoşlanan ve bu sıra dışı ortamı yaşamak isteyen milyonlarca kişi, yoğun bir talep ile karşılık verdi. Peki, Doğu Ekspres turu yapmak mantıklı mı, fiyatlar neye göre değişiyor? İşte detaylar…

1- Öncelikle Bir Bilet Almanız Gerekiyor

Doğu ekspres turu ile Ankara- Kars arası yolculuk yapmak istiyorsanız, öncelikle bilet temin etmeniz gerekiyor. Ancak bu rotaya talep oldukça yoğun olduğundan bilet bulma konusunda zorlanacağınızı da belirtmeliyiz.

Özellikle yataklı vagonlarda bilet bulabilmek neredeyse imkansız! Bilet almak için TCDD’nin online bilet sayfası veya garları ziyaret ederek bilgi alabilirsiniz. Bilet fiyatlarına gelince yataklı vagonlarda tek kişi 1300 çift kişi ise 650 TL’ye bilet alabiliyor. Pulman ve örtülü kuşetli biletler ise 80-90 TL aralığında olabilecektir.

2- Peki Pulman ve Örtülü Kuşetli Biletler Ne Demek?

Bilet alma konusunda karşınıza çıkan alternatifler kafa karışıklığı yaratabilir. Hemen kısaca açıklayalım. Yataklı vagonlar, dilediğinizde yatıp uyumak isteyebileceğiniz daha konforlu tur yapabileceğiniz yalnızca size özel olan vagonlardır.

Pulman tipi olanlar ise tipik her trende olan koltuklu ve normal vagonlardır. Bir tarafta tek kişilik, diğer tarafta ise çift kişilik koltuklar bulunmaktadır. Ancak neredeyse 24 saat süren bu tur için, Pulman tipi yolculuğun oldukça zor olacağını söyleyebiliriz.

Örtülü kuşetli olanlar ise bir vagonda 4 tane koltuk olacak şekilde dizayn edilmiştir. Her bir koltuk yatılabilecek forma getirildikten sonra TCDD’nin temiz çarşafları serilerek kullanılabilecektir. Bu yolculuk tipinin Pulman tipine göre daha konforlu ve keyifli olacağı söylenebilecektir.

Bu bölümlerden hariç birde Yemekli vagon bölümü bulunur. Yemek saatlerinde bu vagona geçerek yeme-içme ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

3- Valiz Hazırlarken Kalın Giysiler Koymayı İhmal Etmeyin

Biletinizi aldınız ve yolculuk tarihini mi bekliyorsunuz? O halde, kesinlikle kalın giysiler koymaya gayret göstermelisiniz. Çünkü Kars’ın soğuğu, -30’lara bile ulaşabilecektir. Doğu Anadolu bölgesi soğuğu ile meşhur olduğundan, treninde çok ısı kaybı olacağını düşünerek sıcak tutacak şeyler temin etmelisiniz. Yatma konusunda içiniz rahat etmiyorsa nevresim, battaniye ve yastık kılıfı koyabilirsiniz. Tuvalet kağıdı, prizleri, ıslak mendil, atıştırmalıklar ve su olmazsa olmaz elbette ki…

4- Doğu Ekspres Turuna Hangi Aylarda Gidilir?

Doğu Ekspres ile Kars’a varacak olacağınız bu yolculuğa kış aylarında çıkmanız önerilir. Doğu Anadolu bölgesi kış aylarında kusursuz bir güzelliğe bürünür. Ayrıca bu bölgede yer alan Çıldır gölünde kış aylarında inanılmaz eğlenceli aktiviteler düzenlenir. Bu nedenle bu tura Ocak ile Şubat aylarında gitmeniz önerilir. Ancak dilerseniz elbette ki yaz aylarında da bu gezi turuna dahil olabilirsiniz.

5- TCDD Temizlik Konusunda Yeterli mi?

Uzun bir yolculuk olduğundan temizlik detayı da büyük önem arz etmektedir. Her sefer sonunda vagonlar itinalı bir şekilde temizlenerek, hijyenik bir forma kavuşturuluyor. Bunun yanı sıra çarşaflar ütülenmiş ve yıkanmış bir şekilde sizlere paketlenerek veriliyor. Bu anlamda herhangi bir problem yaşamayacağınızı belirtebiliriz. Her vagonda bir normal bir klozet olmak üzere 2 farklı tuvalet bulunuyor. Tuvaletler ise belirli aralıklarla temizleniyor.

6- Yemek Vagonlarında Aradığınız Her Şeyi Bulabilir misiniz?

Evet, yemek vagonlarında ihtiyacınız olan her şeyi bulabilirsiniz. Ancak kahvaltı, öğlen ve akşam yemekleri belirli saat aralıklarında veriliyor. Bu saati aştığınız takdirde aç kalabilirsiniz. Bu nedenle belirtilen saatleri aşmamaya çalışabilirsiniz.

Yemeklerin lezzeti konusunda ise genel olarak olumlu yorum yapılıyor. Ayrıca yemek vagonundaki sigara böreği ise lezzeti ile yolcuların tamamını mest etmiş durumda… Bu gezinin bir parçası olursanız, yemek vagonunda satılan sigara böreğini mutlaka tatmalısınız.

7- Doğu Ekspres Turu ile Romantik Bir Gün Geçirebilirsiniz

Özellikle İnstagram’ı yakından takip ediyorsanız, Doğu Ekspres turu sırasında yapılan paylaşımları görmüş olabilirsiniz. Dağların ve derelerin arasından geçerek beyaz karları bolca görebileceğiniz bu gezi esnasında vagonunuzu hareketlendirerek, romantik saatler geçirebilirsiniz. Bunun için vagonların içinde LED ışıklara, abajurlara ya da mumlara yer verebilirsiniz. Hatta bir şarap, iki kadeh ile romantikliğin dozunu arttırabilirsiniz.

8- Kars’a Varınca Ne Yapacaksınız?

Doğu Ekspres turu ile Ankara- Kars gezisi yapacaksanız, yolculuğunuzun 24 saat süreceğini belirtmeliyiz. Her gün 17:55 saatlerinde hareket eden bu tren sırasıyla Kayseri, Sivas, Erzurum ve Erzincan’da duruyor. Dilerseniz bu yerlerin gar istasyonlarında durarak bölgenin meşhur yiyecek veya eşyalarından satın alabilirsiniz.

Kars’a geldikten sonra, yeniden trene binebilmeniz için bir gün beklemeniz gerekiyor. Bu sırada Kars’ın en meşhur yerleri olan Çıldır gölü, Kars Kalesi, Kars Harp müzesi ve Kars Kaz evi gibi yerleri gezme fırsatı bulabilirsiniz. Gezi sonunda Kars’ın en önemli lezzetlerinden biri olan meşhur kaz etinin tadına bakabilirsiniz. Gün bitiminde Kars’ın tarihi dokusunu en iyi yansıtan Kars otellerinde kalarak, günün yorgunluğunu atabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!