featured

Diyanet’ten Sezen Aksu Hakkında Açıklama Geldi! Gündemden Düşmeyen Sezen Aksu Polemiği Ne?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sezen Aksu geçmişten günümüze çoğu zaman şarkılarıyla konuşulan bir sanatçıdır. Ancak son birkaç gündür özellikle gündemden düşmüyor.

Hatta öyle ki son olarak Diyanet Başkanlığı tarafından kendisi hakkında açıklama yapıldı! Diyanet ne alaka diye soracak olursanız olayı öğrendikten sonra anlayacaksınız.

Tüm bu olanlara rağmen sessizliğini koruyan Sezen Aksu olayı ne? Sezen Aksu polemik ve linçi neden ortaya çıktı?

İşte gündemden düşmeyen Sezen Aksu polemiğine dair ayrıntılar…

1- Yaptığı Şarkı ile Bu Sefer Farklı Şekilde Gündeme Geldi!

YouTube video

Başarılı sanatçının işi gereği geçmişten günümüze şarkıları ile gündeme geldiği bir gerçek. Ancak bu sefer gündeme geliş şekli bir miktar farklı oldu.

Aralık ayında dinleyicilerle buluşturulan ‘Şahane Bir Şey Yaşamak’ şarkısının bazı sözleri önce dinleyicilerin dikkatini çekti. Tepkiler gelmeye başladı.

Durum giderek büyüdü ve sosyal medyada linçler, hashtag düzenlendi. #SezenAksuHaddiniBil paylaşımları kısa sürede yayıldı.

Yaptığı şarkıda şu sözler yer alıyordu:

‘’Binmişiz bir alamete. Gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e’’

2- Zonguldak’tan Vatandaş ve Avukatlar Dava Açtı

Sosyal medyada giderek yayılan bu durum beklenenden daha büyük tepkilere sebep oldu. ‘Dini değerlere hakaret’ kapsamında görülen bu şarkıya tepkiler büyüdü.

Zonguldak’ta yaşayan bir vatandaş tarafından Aksu’ya dava açıldı. Daha sonra bir araya gelen bazı avukatlar toplu olarak dava açtıklarını dile getirdi.

3- Diyanet-Sen Sendikasından Açıklama Geldi

Diyanet-Sen sendikası Van sorumlusu Nurullah Arvas, ilk açıklama yapanlar arasında yer aldı. Kendisi halkın önem verdiği değerler konusunda sanatçıların daha dikkatli olması gerektiğine vurgu yaptı.

Bununla birlikte Hz. Adem ve Havva’nın sadece İslam ailesinde değil büyük dinler arasında değerli bir yere sahip olduğunun da altını çizdi. İlk peygamber olan Hz. Adem’e cahil demenin kimsenin hakkı olmadığını da ekledi.

Son olarak açıklamalarına sendika olarak Sezen Aksu’ya dava açılacağı konusunda da bilgi verdi. Böyle bir durumun kabul edilemez olduğu ve derhal halka bir açıklama yapılması gerektiğini vurguladı.

4- Sosyal Medya Üzerinden Siyasetçilerden Eleştiriler Geldi

Durum halkı da aşarak siyaset noktasında da konuşulmaya başladı. AKP Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Twitter üzerinden tepkisini dile getirdi.

Attığı tweet ile birçok kişinin desteğini kazanırken bununla birlikte bazı ünlüler tarafından tepki de gördü.

Hatta kendisine ilk tepki veren aynı zamanda Sezen Aksu’ya ilk desteği veren isim de Mustafa Sandal oldu.

5- Bazı Ünlüler Sezen Aksu’ya Destek Oldu

İlk olarak Mustafa Sandal, milletvekiline karşı ülkenin derin ozanlarından birisi olan Aksu’nun şarkı sözünü çarpıtmak akıl dışıdır şeklinde diyerek bir destek geldi.

Sandal’ın ardından teker teker ünlülerden çeşitli destek mesajları sosyal medya üzerinden yağdı. Sezen Aksu’nun fotoğrafı kullanılarak yapılan paylaşımlarda her ünlü farklı destek mesajları iletti.

Sezen Aksu’ya destek veren isimler arasında; Mustafa Sandal, Gülben Ergen, Bengü, Demet Akalın,  Seda Sayan, Berkay Şahin, Niran Ünsal, Simge Sağın, Defne Samyeli ve Aynur Adın bulunuyor.

6- Diyanet Başkanlığı’ndan Açıklama Geldi! ‘’ Saygısızlık’’

Diyanet Başkanlığı tarafından da Sezen Aksu’nun şarkısına yönelik olarak ilk açıklamalar geldi. Uzunca yapılan bu açıklamada Diyanet, durumu ‘saygısızlık’ olarak adlandırdı.

İslami değerlerde hassas ve dikkatli olunması gerektiğini belirten Diyanet, ‘’Dini isimler hakkında özensiz bu tutum en hafif tabirle saygısızlık oluyor’’ olarak belirtti.

7- Milli Beka Hareketi Aksu’yu Uyardı: Yarın Akşam Kapındayız!

Milli Beka Hareketi Genel Başkanı tarafından Sezen Aksu tarafından açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada açık bir şekilde tehdit bulunuyordu.

Murat Şahin açık bir şekilde ‘’Yarın 20.30’ta kapındayız’’ diyerek Aksu’ya seslendi.

Yaklaşık 20 kişilik bir grup halinde Aksu’nun evinin önünde toplanan grup, polis tarafından trafiği de etkileyeceği yönünde düşünülerek dağıtıldı.

Farklı alanda toplanan grup Aksu’ya yönelik bir açıklama dile getirdi. Yapılan açıklamalarında:

‘’İslam’ın sancakları olarak utanmadan bu sözleri yazan sözde sanatçı minik cahilin suratına, Allah’ın aslanları burada demeye geldik.’’ Cümlelerine yer verildi.

8- Sezen Aksu Suskunluğunu Bozmadı

Olayın çıktığı ilk günden beri yapacağı konuşma ve açıklama merak edilirken, Aksu tarafından tek bir açıklama dahi gelmedi.

Ne kendisine gelen eleştirilere ne de desteklere yönelik olarak bir paylaşım yapmadığı gibi basın mensuplarına açıklama da yapmadı.

Son olarak evinin önünde bu tarz bir olay yaşanması ve olayın Diyanet kapsamında da değerlendirilmesi ilerleyen günlerde neler olacağına dair merak oluşturdu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!