featured

Pandeminin Sonuna mı Yaklaşıyoruz? Bitiyor mu Bu Kabus?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2019 yılından bu yana hayatımızı kabusa çeviren Covid hakkında uzmanlar yeni açıklama yaptı. Uzmanların yaptığı açıklamaya göre covid-19 hastalığında yeni bir evreye geçiliyor. Şüphesiz ki; 2 yıldır herkes dört gözle pandeminin bitmesini bekliyor ancak pandemi bir türlü bitmek bilmiyor.

Dünya çapında milyonlarca kişinin ölümüne sebebiyet veren korona virüs, bir gün elbette bitecek ya da sürü bağışıklığı kazandığımızda hayat normale dönecek. Peki ama ne zaman?

Uzmanlar yeni bir açıklama yaptı. Açıklamalarında umut vaat eden uzmanlar, pandeminin bitmesine az kalmış olabileceğini açıklarken beklediğimiz sonun başlangıcında olabileceğimizi vurguladı. İşte konu ile ilgili detaylar…

Pandemi, “Endemik” Hastalık Haline Geliyor!

Liverpool Üniversitesi Profesörü Julian Hiscox, pandeminde sona gelindiğini en azından İngiltere için 2022 yılının neredeyse covid korku olmadan geçeceğini ifade etti. 2 yıl önce pandemi ortaya çıktığında, insanlık adeta hiç bilinmeyen bir hastalıkla karşı karşıya kaldı. Dolayısıyla da bağışıklık sistemini de savunmasız bir şekilde yakaladı.

Hastalığa dair geliştirilmiş aşı ve ilaçların ilk dönemlerde olmaması, insan vücudunun bu virüse alışkın olmaması ölümlerin ve entübe oranlarının artmasına ortam hazırlamıştır. Özellikle tüm dünya genelinde aşının icadı ile birlikte pandemi süreci de büyük ölçüde kontrol altına alınmıştır.

Profesör Julian Hiscox: “İngiltere İçin Sona Yaklaştık”

Liverpool Üniversitesi profesörü Julian Hiscox, 2022 yılının parlak olacağına dair açıklamalar yaptı. Hiscox’un yaptığı açıklamalara göre özellikle İngiltere’de pandemi sürecinin elbette bitmediğini ancak bağışıklığın büyük orana kazanılması ile birlikte hayatın pandemi öncesi gibi devam edeceğini ifade etti.

Hiscox başta olmak üzere birçok uzmanın görüşü aynı yönde oluyor. Hatta öyle ki; uzmanların birçoğu pandemi hastalığının normalleşeceğini ve tıpkı tüberküloz ve sıtma gibi endemik hastalıklar grubunda yer alacağını vurguluyorlar.

Aşılamanın Olduğu Ülkelerde “Endemik Hastalık” Dönemi Başlıyor

2022 yılında artık karantina uygulamasının olmayacağını ifade eden uzmanlar, grip mevsiminin aynı zamanda corona mevsimi haline geldiğini vurguluyor. Yani diğer bir deyişle; artık covid-19 hastalığı endemik bir hastalık olarak kabul edilmeye başlandı.

2022 yılı ile birlikte özellikle Türkiye başta olmak üzere aşılamanın yaygın olarak yapıldığı ülkelerde pandeminin endemik hastalık olacağı ve bu şekilde de pandemi öncesi hayatımıza geri dönebileceğimiz konusu şuan dünya gündeminde konuşuluyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!