featured

Meme Küçültme Ameliyatında Bilinmesi Gerekenler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meme Küçültme Nedir?

Meme küçültme ameliyatı, büyük göğüslü kadınların ergenlik çağlarında başlayan ve genetik faktörlere bağlı olarak oluşan meme büyümesinin yol açtığı özgüven kaybının ve sağlık sorunlarının giderildiği bir ameliyattır. Göğüslerin problem teşkil edecek kadar büyük olması kişinin özgüvenini kırdığı gibi günlük hayatta yaptığı aktiviteleri de kısıtlamaktadır. Spor aktiviteleri, giyinme özgürlüğü gibi konuları kısıtlarken yaş ilerledikçe de göğsün yaptığı ağırlık ve baskı nedeniyle vücutta bazı deformasyonlara sebep olmaktadır. 

Meme küçültme ameliyatının amacı; bu problemi yaşayan hastaların omzuna, göğüs kafesine ve boyuna uygun meme boyutuna ulaşarak hem ileride oluşabilecek sağlık sorunlarının önüne geçmek hem de kişinin günlük hayatında yaşadığı özgüven problemini çözmektir. Hasta bu noktada beklentilerini doktora anlatmalı ve doktorunun önerdiği adımları izlemelidir. Meme küçültme ameliyatı yaptırmaya karar vermiş hastaların doktor araştırmasına girerken sıklıkla sorduğu sorulardan biri ise meme küçültme fiyatları konusudur. Bu araştırmayı yapan hastaların meme küçültme fiyatları konusundan ziyade doktorun güvenilirliği ve deneyimine bakması gerektiğini söylemek doğru olacaktır. 

Meme Küçültme Ameliyatı Nasıl Yapılır? Hangi Yöntemler Kullanılır?

Meme küçültme ameliyatı çoğunlukla lolipop adı verilen teknik ile yapılmaktadır. Bu teknik ile memenin yağ dokusu, bez dokusu, derisi ve meme başı bölgesi hasta isteği ve doktorun da onayı doğrultusunda küçültülebilmektedir.  Lolipop tekniği ile yapılan ameliyat sonunda meme başı çevresi ve meme altı kısmına dik şekilde uzanan lolipop şeklinde bir dikiş hattı görülmektedir. Bu teknik genel olarak çok büyük olmayan göğüsler için uygundur. 

Meme küçültme ameliyatı nasıl yapılır diyenlerin öncelikle ameliyat öncesi meme ve cilt analizinin yapıldığını bilmesi gerekmektedir. Meme küçültme ameliyatı öncesi meme fotoğrafları çekilerek ameliyat planlaması yapılır ve buna uygun şekilde cerrahi plan üzerinde meme çizilir. Bu plan doğrultusunda ameliyatın ne şekilde yapılacağına karar verilir. Her vücut yapısına ve cilt tipine özel meme planlaması yapılır. Bu sayede hasta kendisi için en uygun göğüs boyutunun ne olacağını da öğrenmiş olur. 

Meme küçültme ameliyatı yapılırken ise temel adımlar uygulanarak sonuca ulaşılır. Öncelikle sarkık olan meme başının daha yukarı bir noktaya taşınması gerekmektedir. Sonrasında eğer hastanın meme planlaması içinde varsa ve gerekiyorsa meme başı küçültülür, fazla olan cilt-meme dokusu çıkartılarak kalan doku tekrar estetik olarak şekillendirilmektedir. Bu noktada meme başı taşınma şekline ve doku çıkartma yöntemine göre izler değişiklik göstermektedir. Genellikle oluşan iz, meme başının etrafında dairesel bir iz ve o izden başlayarak meme altı yeni kıvrımına inen dikey bir izdir. Eğer meme dokusu miktarı çok ise meme altı kıvrımı boyunca da iz olabilir. Bu iz ters bir T harfini andırmaktadır. 

Meme Küçültme Ameliyatı Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Meme küçültme ameliyatı sonrası hasta bir gün klinikte gözlem altında tutulmaktadır. Sonrasında duruma göre doktor onayı ile hasta taburcu edilmektedir. Meme küçültme ameliyatının hemen ardından meme üzerine yatmak, dar kıyafetler giymek ve ağır egzersizler yapmaktan kaçınılmalıdır. Doktorun verdiği tarihte yapılacak kontrole kadar pansumanlar değiştirilmemeli ve doktorun verdiği ürünler dışında herhangi bir ürün kullanılmamalıdır. Aksi takdirde ciddi sorunlar oluşabilir ve iyileşme süreci sekteye uğrayabilir. 

Meme Küçültme Ameliyatını Kimler Olabilir?

Meme küçültme ameliyatını fiziksel olarak ameliyata girmesi risk teşkil etmeyen ve meme gelişimini tamamlamış her yetişkin birey rahatlıkla olabilir. Ameliyatı olmak isteyen hastaların doktorun analizleri ve planlaması sonrasında meme küçültme ameliyatı olup olmaması gerektiğine karar verildiğini bilmeleri gerekmektedir. 

Meme Küçültme Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

Meme küçültme ameliyatı fiyatı konusunu etkileyen birçok etken bulunmaktadır. Bu ameliyatı olmak isteyen ve meme büyüklüğünden şikâyetçi olan hastalar öncelikle meme küçültme fiyatları konusundan daha önemli bir konu olan doktor ve kliniğin güvenilirliği konusu hakkında araştırma yapmalıdır. Doktorun ve kliniğin sektördeki deneyimi ve başarıları ameliyata girmeden önce bilmeniz gereken ve seçimlerini yapmanız gereken önemli bir konudur. Beklentilerinizi ve hedeflerinizi en iyi şekilde gözlemleyen ve bu doğrultuda ameliyat yöntemleri tercih eden uzman doktorları tercih etmeniz ameliyat sürecini ve sonrasını en iyi şekilde tamamlamanızı sağlayacaktır. Bu noktada belirtmek gerekirse ameliyat sürecini ve ameliyat sonrası işlemlerini rahatlıkla geçirebilmek ve süreci en iyi şekilde atlatabilmek için meme küçültme fiyatları konusundan önce kliniğin ve doktorun bu alandaki deneyimlerini en iyi şekilde analiz etmeniz doğru bir seçenek olacaktır.

Hastanın beklentilerine, ameliyat yöntemine, memedeki sarkmanın miktarına, cilt tipine, hastanın yaşına göre en uygun seçimler yapılmalı hasta ameliyat sürecine hem psikolojik hem de fiziksel anlamda doğru şekilde hazırlanmalıdır. Bu şartları sağlayan, hastanın ameliyat sürecinde ve ameliyat sonrasında takibini yapan doktorlar, meme küçültme fiyatları konusunda bu kriterleri yerine getirmeyen klinikler ve doktorlardan haklı olarak farklı tutacaktır. Bunun yanında hastaların, meme küçültme ameliyatı fiyatları konusunun, Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin web sitelerinde açıkça gösterilmediğini bilmesi gerekmektedir. 

Op. Dr. Leyla Arvas

Web Sitehttps://www.drleylaarvas.com

Facebook : @drleylaarvas

Instagram : @drleylaarvas

YouTube: LeylaArvas

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!