featured

Kurgu Değil Gerçek! Öğrendiğinizde ‘Yok Artık’ Diyeceğiniz, Tarihte Yaşanmış Birbirinden Absürd Olaylar

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarih sayfaları birbirinden ilginç olaylarla dolu… Savaşlar ve barışlar, salgınlar, hastalıklar, icatlar, buluşlar ve daha niceleri tarihin ilgi çekici konuları arasında. Ancak tarihte yaşanan bazı olaylar var ki; inanması güç ve adeta kurgu tadında. İşte, öğrendiğinizde kurgu olduğunu düşüneceğiniz, tarihte yaşanmış birbirinden absürd olaylar….

1- Avusturya Ordusu Kendisine Savaş Açtı!

Şaka değil! Yanlışlıkla da olsa Avusturya ordusu kendisine savaş açtı ve bu olay, tarihin en ilginç olaylarından biri olarak yerini aldı. 1788 yılında Osmanlı Devleti ile savaşta olan Avusturya, Şebeş Muharebesi’nde kendiyle savaştı! Çünkü Avusturya ordusuna mensup piyadeler ve süvariler, Karanşebeş yakınlarında şarabı çok kaçırınca sarhoş oldu ve birbirine zarar verip savaştı!

Bu olayın gerçekleşmesi de oldukça garip. Sarhoş olan Avusturya askerleri, şaka amacıyla Türklerin kendilerine ateş açtığını söylediler. Bunu gerçek sanan askerler de çatışmaya başladı. Ancak Avusturya askerlerinin tek yaptığı kendilerine zarar vermekti. Olayın sonucunda yaklaşık 10.000 kişilik zayiat olduğu düşünülüyor.

2- Ölen Papa’nın Cesedi, Kilise Tarafından Yargılandı

Tarihler M.S 897 yılını gösterirken Vatikan’da selefi Papa Formosus, Papa VI. Stephen tarafından yargılanmak istendi. Buraya kadar her şey normal. Ancak garip olan; yargılanması istenen Papa Formosus’un ölü olması…

Bunun üzerine Formosus’un cansız bedeni mezardan çıkarıldı ve yargılama için mahkemeye götürüldü. Papa VI. Stephen, Formosus’u suçladı ve kendisini savunamaması nedeniyle de davayı kazandı. Yargılama sonucunda da Formosus’un çürümüş bedeninden üç parmak kesildi ve sonrasında nehre atıldı.

3- CIA Ajanları, Bilgi Toplamak için Kedileri Kullanmak İstedi

Tarihin en absürd olayları arasında CIA ajanlarının, kedileri casus olarak kullanmak istemesi de yer alıyor. Sovyetlerden ve diğer düşmanlardan bilgi sızdırmak isteyen CIA, bilim insanları aracılığı ile kedilere anten, verici ve mikrofon yerleştirdi. Daha sonra da bu kediler, düşman unsurların konuşmalarını dinleyecek stratejik noktalara gidebilsin diye eğitilmeye çalışıldı.

Kedilerin casus olarak kullanılabilmesi için üzerine mikrofon yerleştirilen bir kedi test amacıyla bir parka götürüldü. İşte tam da o anda beklenmeyen bir olay yaşandı ve kediye araba çarptı! Bunun üzerine CIA ajanları, bunun iyi bir fikir olmadığına kanaat getirerek planlarından vazgeçti.

4- Alman Asilzadeler Toplantı Yaparken Lağıma Düştü!

Tarihler 1184’ü gösterirken Almanya’da asilzadelerin katılım sağladığı büyük bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantının ayrıntıları net olarak bilinmiyor ancak Kral Henry ve pek çok soylu asilzade bu toplantıda hazır bulunuyordu.

Toplantıya katılan kişi o kadar fazlaydı ki; zemin o kadar ağırlığa dayanamadı ve çöktü. Zeminin çökmesi sonucunda asilzadeler kendilerini lağımda buldu. Çünkü zeminin hemen altında lağım bulunuyordu. Kral Henry bir pencere tutunduğu için hayatta kaldı ancak pek çok asilzade lağımda boğuldu, kimisi ise nehre kadar sürüklendi.

5- Nazi Tarikatı, Çocukları İstismar Etti ve Onları Korkutmak için Noel Baba Öldürdü

Paul Schafer, 2.Dünya Savaşı’nda Almanya için savaştı ve 1961 yılında Şili’de Colonia Dignidad’ı kurdu. Burası her ne kadar komün olarak sınıflandırılsa da aslında 300 kişinin mensubu olduğu Cermen kültüydü. Colonia Dignidad Augusto Pinochet yönetimindeyken burası gizli bir hapishane olarak da kullanıldı. Ayrıca buradaki çocukların istismar edildiği de söylentiler arasındaydı.

Burada çocukları korkutmak için acımasız eylemler de yapılıyordu. En acımasız eylemlerden biri de; içlerinden birine Noel Baba kıyafeti giydirmek ve o kişiyi çocukların önünde infaz etmekti. Buradaki amaç ise; çocukların kendilerine sadık olmasını sağlamaktı. Günümüzde burası bir turizm bölgesi ve adı da Villa Baviera.

6- İtfaiyeciler ve Palyaçolar Kavga Etti, Toronto’da İsyan Çıktı

Gezici bir Amerikan sirki 1855 yılında Toronto’ya gitti. Sirkteki palyaçolardan bazıları da burada itfaiyecilerin sık gittiği geneleve gitmeye karar verdi. Fakat bu genelevde şehir dışından gelenlere çok da iyi davranılmıyordu. Sonuç olarak Torontolu itfaiyeciler ve sirk palyaçoları arasında kavga çıktı ve kazananlar palyaçolar oldu.

Bunun üzerine itfaiyeciler intikam almak istedi ve sirke doğru yol aldılar. Gezici sirk vagonları bir bir ateşe verildi. Bu olay, tarih kitaplarına ‘’Toronto’nun en büyük isyanlarından biri’’ olarak geçti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!